تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[سؤال] كارثة فى مشروعى .. يتعرض السورس لسرطان قاتل .. الحقونى
#1
مفيش فايدة .....  مفيش فايدة ..... مفيش فايدة ..... مفيش فايدة أستخدم VB.NET2015
و صممت مشروع برنامج مبيعات يتصل بقاعدة بيانات ... و العمل كله تمام و صممت حوالى 40 فورم ... و الحمد لله .. و فجأة و أثناء الدخول الى السورس لبعض التعديلات البسيطة فوجئت بالكارثة التالية :

قبل أن أستطيع الدخول الى السورس و أثناء تحميل السورس فوجئت بفورم معين و هو Form23  يصدر الصورة التالية :






و عند الضغط على OK

تظهر الصورة التالية 





و عند الضغط على Yes أفاجأ بأن الفورم تتدمر نهائيا و الكود داخلها يتدمر نهائيا لحروف و رموز غير مفهومة !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

الحل ايه ..... و ايه السبب .....
مع العلم بأنى غيرت اللغة من الكونترول بانل الى الانجليزية و مفيش فايدة .....  مفيش فايدة ..... مفيش فايدة ..... مفيش فايدة مفيش فايدة .....  مفيش فايدة ..... مفيش فايدة ..... مفيش فايدة مفيش فايدة .....  مفيش فايدة ..... مفيش فايدة ..... مفيش فايدة مفيش فايدة .....  مفيش فايدة ..... مفيش فايدة ..... مفيش فايدة مفيش فايدة .....  مفيش فايدة ..... مفيش فايدة ..... مفيش فايدة مفيش فايدة .....  مفيش فايدة ..... مفيش فايدة ..... مفيش فايدة مفيش فايدة .....  مفيش فايدة ..... مفيش فايدة ..... مفيش فايدة مفيش فايدة .....  مفيش فايدة ..... مفيش فايدة ..... مفيش فايدة مفيش فايدة .....  مفيش فايدة ..... مفيش فايدة ..... مفيش فايدة مفيش فايدة .....  مفيش فايدة ..... مفيش فايدة ..... مفيش فايدة مفيش فايدة .....  مفيش فايدة ..... مفيش فايدة ..... مفيش فايدة مفيش فايدة .....  مفيش فايدة ..... مفيش فايدة ..... مفيش فايدة مفيش فايدة .....  مفيش فايدة ..... مفيش فايدة ..... مفيش فايدة مفيش فايدة .....  مفيش فايدة ..... مفيش فايدة ..... مفيش فايدة مفيش فايدة .....  مفيش فايدة ..... مفيش فايدة ..... مفيش فايدة مفيش فايدة .....  مفيش فايدة ..... مفيش فايدة ..... مفيش فايدة
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: الماجيك مسعد , الماجيك مسعد
#2
ههههههههه والله اول شفت العنوان قلت اكيد دا مصرى


المهم اول صورة بتقول ان خطأ فى ترميز اللغة utf-8

يريت صورة من الاكواد رقم 3077

عشان نقدر نفهم سبب المشكلة

وان امكن رفع الفورم الى فيه المشكلة
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#3
هل تستخدم ادوات خارجيه غير الادوات القياسيه في مشروعك ،، اذا نعم ممكن تسوي من قائمة Build و تختار Build Solution و يعيد بناء مشروعك و ترجعن تفتح هذا الفورم و ان شاء الله يضبط معاك
اسم معرفي : محمد يحيى
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: khodor1985
#4
اتاكد من ملف form23.designer.vb

اذا كان ايضا تحول الى رموز غريبة

فراحت عليك

،

لهذه الاسباب انا انصح باستخدام مايسمى بالsoruce control
فهي خاصية تقوم برفع مشروعك على سيرفر مايكروسوفت من وقت الى اخر

فابمكانك جلب نسخة من مشروعك في التاريخ معين او دمج النسخ وما الى ذلك
وحتى لو حصل فورمات لجهازك وانمسح المشروع ، لن يضرك ذلك لانك تقدر تجلب مشروعك من السيرفر Smile

يعني نفس مبدأ الbackup تقريبا .


انا دائما عند البدأ بمشروع كبير ، اقوم بتفعيل ميزة الsource control ، عشان اتفادى هذه الاخطاء الغبية
او اذا انضرب الهاردسك ، مااخسر مشروعي وتعبي.


حاولو تطورو من انفسكم عشان تتجنبون هذه الاخطاء
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: khodor1985 , الماجيك مسعد
#5
لا حول ولا قوة إلا بالله العلي العظيم، يا أخي العزيز أضعف الإحتمالات كان من المفترض أخذ نسخات إحتياطية يدويا عند كل تحديث جديد يطرأ على البرنامج، على كل الحال هذا درس يجب أن يستفيد منه الجميع.

السلام عليكم أخي العزيز ورحمة الله وبركاته،
أولا أخي العزيز يجب أن لا تيأس، جرب استخدام برنامج NotePad++ حاول أن تفتح الفورم من خلاله، وستجد في شريط الأدوات الخيار Encoding، قم بفتح هذا الخيار وانظر ما هو الـ Encode المحدد، من النفترض أن يكون Encode In UTF-8-BOM.

ننتظر الرد
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#6
نحن لا زلنا ننتظر
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#7
أخوانى الأعزاء ....
و الله مشاركتكم أثلجت صدرى و أنستنى لبعض الوقت المشكلة بل الكارثة التى ألمت بمشروعى  ...  40 فورم و ثلاثة أشهر من التعب و الجهد ... 


لكن أحب أن أوضح المعلومات التالية 

أخى myalsailamy ...

إقتباس :هل تستخدم ادوات خارجيه غير الادوات القياسيه في مشروعك ،، اذا نعم ممكن تسوي من قائمة Build و تختار Build Solution و يعيد بناء مشروعك و ترجعن تفتح هذا الفورم و ان شاء الله يضبط معاك

 نعم أستخدم أدوات خارجية و لكنها ليست السبب ... بدليل أنها تستخدم فى العديد من الفورم الأخرى و لم يحدث شئ .... أما عن Build فقد فعلتها و لكن الـ Error يوقف العملية كلها .

 أخى [b]الشاكي لله[/b]

إقتباس :[b]اتاكد من ملف form23.designer.vb
[/b]


اذا كان ايضا تحول الى رموز غريبة


[b]فراحت عليك[/b]


[b]للأسف كلامك مضبوطططططططططططططططططططططططط [/b]

أخى khodor1985 

إقتباس :[b]أولا أخي العزيز يجب أن لا تيأس، جرب استخدام برنامج NotePad++ حاول أن تفتح الفورم من خلاله، وستجد في شريط الأدوات الخيار Encoding، قم بفتح هذا الخيار وانظر ما هو الـ Encode المحدد، من النفترض أن يكون Encode In UTF-8-BOM.[/b]
[b]بالفعل استخدمت PhpDesigner و دخلت على Encode و وجدت الترميز UTF-8[/b]



[b]عموما أحب أن أوضح أنى بالفعل كنت أحتفظ بنسخة احتياطية من المشروع و لكن كلما أحضرتها و حاولت تشغيلها يحدث نفس المشكلة .. فأحضر كوبى من النسخة الاحتياطية فيحدث الأمر مرة أخرى ..... فى النهاية واضح أن  المشكلة بتكرر و قد قررت أن أحذف الفورمتين الموجود بهم المشلكة و أشتغل فيهم من جديد ... و أمرى لله[/b]
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#8
أتمنى لك التوفيق أخي العزيز
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#9
إقتباس :[b]عموما أحب أن أوضح أنى بالفعل كنت أحتفظ بنسخة احتياطية من المشروع و لكن كلما أحضرتها و حاولت تشغيلها يحدث نفس المشكلة .. فأحضر كوبى من النسخة الاحتياطية فيحدث الأمر مرة أخرى ..... فى النهاية واضح أن  المشكلة بتكرر و قد قررت أن أحذف الفورمتين الموجود بهم المشلكة و أشتغل فيهم من جديد ... و أمرى لله[/b]


===


هل لديك ملفات في الريسورس ؟
احيانا الريسورس يقوم بفعل اشياء غير متوقعة للمشروع
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#10
وجدت هذا الرابط لعله يفيد

http://stackoverflow.com/questions/43059...-character

باختصار ، عليك بفتح ملفات الفورم (designer.vb & form.vb) وعمل save as لها من جديد


ولكن قبل ذلك عليك بتعطيل خيار في الoptions وهو هنا :-

Tools:Options\Debugging\General\Require source files to exactly match the original version
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: khodor1985


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  [VB.NET] حماية برنامج من سرقة السورس كود thevirus 1 69 20-11-16, 07:41 PM
آخر رد: محمود بكرى
  ارجو المساعدة فى مشروع قواعد البيانات ( بداخل الموضوع السورس) mohamed haroon 4 818 16-10-15, 09:11 AM
آخر رد: mohamed haroon
  حماية السورس كود أسامة حسين 4 483 15-02-15, 05:13 PM
آخر رد: الكاتب
Brick [VB.NET] لعبة صغيرة (صد الكرة) مع السورس mohamdser 2 397 18-01-15, 12:55 PM
آخر رد: hassan
Question مساعدة فى مشروعى لو سمحتو جزاكم الله خيرا البروفيسيور 4 732 18-07-14, 12:54 AM
آخر رد: silverlight
Question مساعدة فى مشروعى لو سمحتو جزاكم الله خيرا البروفيسيور 0 256 16-07-14, 08:00 PM
آخر رد: البروفيسيور
Sad [سؤال] سؤالين مشروعى لايعمل ب 32 وحفظ معلوماتى السحاب 2 419 18-06-14, 05:40 PM
آخر رد: السحاب
  تصدير مشروعى بدوت نت إسم المستخدم 2 532 24-05-14, 09:14 PM
آخر رد: hassan
Sad [سؤال] مشكله عند فتح مشروعى ماستر 7 1,288 20-05-14, 11:28 PM
آخر رد: vbnet
  [سؤال] كيف أحصل على بيانات جدول من خلال السورس كود الشفرة المصدرية homano 3 767 22-04-14, 06:43 AM
آخر رد: سعود

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم