تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
البحث فى الداتا جريد على الاعمدة المصممة يدويا
#1
Information 
السلام عليكم

عندى داتا جريد فيها اعمدة مصممة يدويا عن طريقadd cloumn

ولما بعمل fill للجريد عن طريق

 DataGridView1.DataSource = dx
DataGridView1.DataMember = "Sale"
بيظهر بجانب الاعمدة المصممة يدويا

ما اريده هو تظهر بيانات البحث تحت الاعمدة الى صممتها يدويا
ولكم جزيل الشكر
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
الحقيقة انا مش فاهم السؤال و ياريت ترفع مثال بسيط حتي اتمكن من فهم السؤال و من ثم يتم التعديل علي المثال
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: %Eman%
#3
يعنى انا اضفت داتا جريد للفروم وصممت الداتا جريد من السهم الصغير الى على اليمين فى الجريد عن طريق add cloumn

وبحفظ البيانات منها مباشر للداتا بيز

تمام كده Smile
فى البحث بقه لما ببحث بيطلع البحث مضبوط بس كود fill للجريد بيطلع اسم الاعمدة من الجدول فى الهيدر وتحتها البحث بجانب الاعمدة الى صممتها


الملفات المرفقة صورة/صور
   
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#4
(14-05-16, 01:49 PM)%Eman% كتب : السلام عليكم

عندى داتا جريد فيها اعمدة مصممة يدويا عن طريقadd cloumn

ولما بعمل fill للجريد عن طريق

 DataGridView1.DataSource = dx
DataGridView1.DataMember = "Sale"
بيظهر بجانب الاعمدة المصممة يدويا
لمنع الداتا جريد فيو من انشاء اعمدة تلقائيا ضعي الكود بهذه الطريقة


PHP كود :
DataGridView1.AutoGenerateColumns False
 DataGridView1
.DataSource dx
DataGridView1
.DataMember "Sale" 
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: %Eman%
#5
الحقول الزيادة بتاعت البحث مش موجودة

ولا البحث كمان Sad Sad

ياريت كود اخلى البحث يظهر تحت الاعمدة المصممة بعد اذنك
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#6
أنتي تقرأين البيانات من ملف الداتا بيز باستخدام DataSource و بالتالي يكون لديك جميع الأعمدة الموجودة في الداتا بيز
أي انتي يكون لديك DataSource عامة
لكن و لكي تظهر عملية البحث فقط يجب قراءة الأعمدة الخاصة بعملية البحث لا غير و من ثم يتم اضافتها بأي شكل تريدينه
هذا ردي علي ما فهمته من سؤالك
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: %Eman%
#7
حضرتك مش فاهم سوالى لسه

انا اقصد الهيدر الى تحته سهم اسود فى الصورة ده الى عملهاه يدوى

لما بضغط بحث بيظهر التانى الى جنبه الى هو تحته سهمه احمر

عاوزه يظهر البحث فى الحقول الى مصمماها فى الجريد
ومن غير مايظهر الى الهيدر بتاعه باسماء حقول الداتا بيز
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#8
فعلا السؤال غير مفهوم لي جيدا

لكن عندما تحددين Datasource فإن عملية Binding و عرض البيانات تتم اتوماتيكيا في الداتا جريد فيو الخاصة بك
ولا يصلح هنا ان نضيف اعمدة يدويا لأن الداتجريد فيو سوف تقوم بإظهار اسماء الأعمدة المضافة يدويا بشكل اتوماتيكي خاصة ان هذه الأعمدة مرتبطة مع DataSource
لذلك عمليات البحث ومن الأفضل لكي ان تظهر في داتجريد فيو أخر و هو من سيتم اضافة البيانات له يدويا و من الممكن هنا ان تتحكمي في اخفاء و اظهار الداتجريد فيو الجديد علي الفورم من الخاصية visible و أيضا تتحكمي في اظهار اسماء الأعمدة في Header

عموما لو فيه شخص اخر فاهم سؤالك ياريت يساعدك
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: العزابي
#9
حسب فهمي للمطلوب .. يفترض عدم ربط شبيكة البيانات بشكل مباشر بالمصدر لكن بالاسناد فقط واقصد اسناد القيم من المصدر للحقول بالشبيكة.

PHP كود :
Public Class Form1
    Dim con 
As New OleDb.OleDbConnection("provider=microsoft.ace.oledb.12.0;data source=db.accdb")
 
   Private Sub Form1_Load(sender As ObjectAs EventArgsHandles MyBase.Load
        d
.AutoGenerateColumns False
    End Sub

    Private Sub search
(ByVal t As String)
 
       Dim cm As New OleDb.OleDbCommand(""con)
 
       cm.Parameters.Clear()
 
       d.Rows.Clear()
 
       cm.CommandText "select  * from tb where tname=@tname"
 
       cm.Parameters.AddWithValue("@tname"t)

 
       If con.State ConnectionState.Closed Then con.Open()
 
       Dim dr As OleDb.OleDbDataReader cm.ExecuteReader
        While dr
.Read
            d
.Rows.Add(dr(0), dr(1), CDate(dr(2)).ToShortDateString)
 
       End While


 
   End Sub

    Private Sub Button1_Click
(sender As ObjectAs EventArgsHandles Button1.Click
        search
(TextBox1.Text)
 
   End Sub
End 
Class 


الملفات المرفقة
.zip   For_Eman.zip (الحجم : 89.9 ك ب / التحميلات : 25)
أستودعكم الله الذي لا تضيع ودائعه أرجو ان تجدوا بمشاركاتي ما يجعلكم تدعون لي بخير ان تحتم غيابي.
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: العزابي , %Eman% , %Eman%
#10
شكرا لك
هجرب واقولك النتيجة
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  تحميل قيم اكبرid فى الداتا جريد فيو داخل تسكت بوكس araxis 0 1 منذ 2 دقيقة مضت
آخر رد: araxis
  الرصيد الافتتاحي داخل داتا جريد فيو السيد الجوهري 0 45 أمس, 10:05 PM
آخر رد: السيد الجوهري
  المجموع التراكمي في داتا جريد فيو السيد الجوهري 2 48 أمس, 09:46 PM
آخر رد: السيد الجوهري
  ازاى اما اكتب قيمة فى التكست بوكس يتاكد انها مش موجودة فى الداتا جريدفيو araxis 1 56 07-12-16, 11:22 AM
آخر رد: ممدوح الخطيب
  ما هو كود حفظ البيانات من الداتا جريد فيو إلى قاعدة البيانات kofa 0 36 05-12-16, 07:53 PM
آخر رد: kofa
  [VB.NET] كود البحث لا يظهر اي نتائج ولا اي اخطاء Asmaa adel 1 55 03-12-16, 09:41 AM
آخر رد: ابراهيم النعيمي
  ازاى يبقى الصفوف فى الداتا جريد فيو مترتبة زى اللى فى الداتا بيز اكسس بالظبط araxis 2 73 01-12-16, 07:04 AM
آخر رد: araxis
  كيف يتم حل مشكلة ظهور رسالة عند الضغط علي هيد داتا جريد فيو السيد الجوهري 4 64 30-11-16, 10:08 PM
آخر رد: السيد الجوهري
  التحقق من وجود هذة القيمة فى الداتا جريد فيو مع العلم انى استخدم المعالج araxis 4 185 29-11-16, 07:26 AM
آخر رد: amgad525
  [كود] تعديل كود البحث بين تاريخينب hglogtd 2 46 29-11-16, 01:37 AM
آخر رد: hglogtd

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم