تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[VB.NET] طلب تلوبن خلفية داتا جريد فيو باكثر من لون
#1
السلام عليكم ورحمةالله وبركاته
لوسمحت عايز اغير لون خلفية الداتا جربد فيو. باكثر من لون. مثل تلوبن صفوف لون ولون
لكن تبقى الوان الخلفية الافتراضي حتي لو فارغة


رطلب تاني عايز فكرة ازاي اعمل وردية عمل ( فتح وردية عمل . غلق وردية عمل )
زي برامج الكاشير
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
كود :
Private Sub DataGridView1_CellFormatting(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Windows.Forms.DataGridViewCellFormattingEventArgs) Handles DataGridView1.CellFormatting
DataGridView1.RowsDefaultCellStyle.BackColor = Color.AliceBlue
DataGridView1.AlternatingRowsDefaultCellStyle.BackColor = Color.LightCoral
End Sub

ضع الكود في الفورم ليعمل لك صف لون وصف لون آخر.
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: طالب 22 , الوادي
#3
انا مش عايز صف وصف انا عايز لون الخلفية يكون عامل زي صف وصف
وشكرا علي المشاركة
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#4
انا مش عايز صف وصف انا عايز لون الخلفية يكون عامل زي صف وصف
وشكرا علي المشاركة
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#5
(25-07-16, 08:27 AM)حريف برمجة كتب :
كود :
Private Sub DataGridView1_CellFormatting(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Windows.Forms.DataGridViewCellFormattingEventArgs) Handles DataGridView1.CellFormatting
DataGridView1.RowsDefaultCellStyle.BackColor = Color.AliceBlue
DataGridView1.AlternatingRowsDefaultCellStyle.BackColor = Color.LightCoral
End Sub

ضع الكود في الفورم ليعمل لك صف لون وصف لون آخر.

تسلم لي غالي والله

كنت ناوي افتح موضوع لمعرفة تلوين صف صف في الداتا قريد فيو
هناك بالمعالج تقدر تتحكم بتلوين الصفوف في حالة الاتصال بالقاعده عن طريق المعالج
ولكن طريقتك المثلي والانفع لتلوين الصفوف في حالة الاتصال بالقاعدة عن طريق الاكواد وليس المعالج
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#6
يا حريف لا داعي بوضع الأكواد داخل الحدث CellFormatting
يكفي تغييرهم من خصائص الداتاجريدفيو أو وضع السطرين في حدث Form1_Load
هذا من ناحية تلوين سطر وسطر أي تباين الأسطر

أما ناحية خلفيه الداتاجريدفيو ممكن تضع خلفية صورة ولكن تحتاج لاستخدام أدة داتاجريدفيو معدلة وهاهي

ضع هذا الكود أسفل كلاس الفورم واعمل Build للمشروع، عندها ستجد أداة DataGridView أعلى صندق الأدوات، استخدمها بدل الأداة التي في قسم Data
وستجد أن خاصية BackgroundImage ظهرت، قم بوضع صورة فيها
PHP كود :
Class DataGridView
    Inherits System
.Windows.Forms.DataGridView
    
Public Sub New()
        
DoubleBuffered True
    End Sub
    
<System.ComponentModel.Browsable(True)> Overrides Property BackgroundImage() As Image
    
Protected Overrides Sub PaintBackground(graphics As GraphicsclipBounds As RectanglegridBounds As Rectangle)
        If 
Not IsNothing(Me.BackgroundImageThen graphics.DrawImage(Me.BackgroundImagegridBounds)
        
Invalidate()
    
End Sub
End 
Class 
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#7
شكرا وجاري التجربه
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  كيف اقوم بحفظ بيانات بقاعدة اكسيس داتا بيز موجودة على سيرفر رهف العريفي 1 33 منذ 2 ساعة مضت
آخر رد: مساعدة
  [VB.NET] مشكلة في تغيير لون خلفية الخلية في ال Datagridview Joe kad 10 232 09-01-17, 02:01 AM
آخر رد: مساعدة
  كيف يتم جعل اول سطر فى الداتا جريد فيو يظهر الرصيد السابق السيد الجوهري 7 261 27-12-16, 11:24 PM
آخر رد: السيد الجوهري
  حشر سطر فى الداتا جريد فيو السيد الجوهري 8 156 23-12-16, 11:14 PM
آخر رد: السيد الجوهري
  تحميل قيم اكبرid فى الداتا جريد فيو داخل تسكت بوكس araxis 8 242 20-12-16, 08:42 PM
آخر رد: ابراهيم النعيمي
  ما هو كود حفظ البيانات من الداتا جريد فيو إلى قاعدة البيانات kofa 4 270 18-12-16, 05:00 AM
آخر رد: zinom
  [VB.NET] تصفية داتا جريد tifagreet 2 87 18-12-16, 03:02 AM
آخر رد: tifagreet
  المجموع التراكمي في داتا جريد فيو السيد الجوهري 2 130 08-12-16, 09:46 PM
آخر رد: السيد الجوهري
  الحذف من قاعدة البيانات بدلات تشيك بوكس في داتا جريدفيو makky 2 138 08-12-16, 11:16 AM
آخر رد: superwoofer
  ازاى اما اكتب داتا فى التكست بوكس يدور عليها فى اى سطر ويزود على cell تانية 1 araxis 15 294 07-12-16, 09:50 PM
آخر رد: ابراهيم النعيمي

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم