تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
كرستل ريبورة من اكثر من جدول
#1
السلام عليكم لو سمتحتوا يا جماعة عندي تقرير فيه قيم معينه من جدول وفيه راس للصفحه من كرقم تليفون وعنوان وهكذا من جدول تاني المهم اني المستخدم هو اللي بيتحكم في ظهور راس الصفحه طبعا كدا انا مينفعش اعمل ربط بين الجدولين في جملة سلكيت لان لو المستخدم لم يرد طباعة الراس فلن تظهر البيانات من الجدول الاول / السؤال هل استخدم جملة سليكت و if بمعني اعمل سليكت للجدول التاني وبناء علي قيمة الحقل المراد يتم عمل جملة السيلكت بتاعت الريبورة ولا في فكرة تانيه
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
فكرة أخرى/
تتطلب التعامل مع التقارير الفرعية
بحيث يكون بيانات الرأس في تقرير فرعي داخل التقرير الرئيسي
واضافة حقل جديد للجدول الثاني يخزن فيه قيمة اذا كان المستخدم يريد طباعة الرأس أم لا
وعند عرض التقرير يقوم الكريستال بقراءة القيمة وبناء عليها يظهر بيانات الرأس أو يخفيها

ستحتاج الى التعامل مع الفورمولا وتحديد condition لعمل اخفاء للتقرير الفرعي suppress
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#3
(15-08-16, 02:02 PM)محمد كريّم كتب : فكرة أخرى/
تتطلب التعامل مع التقارير الفرعية
بحيث يكون بيانات الرأس في تقرير فرعي داخل التقرير الرئيسي
واضافة حقل جديد للجدول الثاني يخزن فيه قيمة اذا كان المستخدم يريد طباعة الرأس أم لا
وعند عرض التقرير يقوم الكريستال بقراءة القيمة وبناء عليها يظهر بيانات الرأس أو يخفيها

ستحتاج الى التعامل مع الفورمولا وتحديد condition لعمل اخفاء للتقرير الفرعي suppress

قصدك هعمل subreport والجدول الثاني فيه قيمه yes/ no لو القيمه yes يبقي نظهر الsubreport انا جربت موضوع الsubreport بس المشكله جملة ال select بتاعت ال subreport هيتم تحميلها فين وموقعها هيكون فين

(15-08-16, 02:31 PM)makky كتب :
(15-08-16, 02:02 PM)محمد كريّم كتب : فكرة أخرى/
تتطلب التعامل مع التقارير الفرعية
بحيث يكون بيانات الرأس في تقرير فرعي داخل التقرير الرئيسي
واضافة حقل جديد للجدول الثاني يخزن فيه قيمة اذا كان المستخدم يريد طباعة الرأس أم لا
وعند عرض التقرير يقوم الكريستال بقراءة القيمة وبناء عليها يظهر بيانات الرأس أو يخفيها

ستحتاج الى التعامل مع الفورمولا وتحديد condition لعمل اخفاء للتقرير الفرعي suppress

قصدك هعمل subreport  والجدول الثاني فيه قيمه yes/ no لو القيمه yes يبقي نظهر الsubreport انا جربت موضوع الsubreport بس المشكله جملة ال select بتاعت ال subreport هيتم تحميلها فين وموقعها هيكون فين

يرات لو فيه مثال عند حضرتك اكون شاكر جدا
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#4
subreport هو تقرير عادي كأي التقارير الاخرى
صممه أولا في نافذة منفصلة وحدد له مصدر البيانات datasource ونسق حقوله كما تشاء
واحفظ

الان اذهب الى التقرير الرئيسي ثم اضغط insert -- subreport واختر التقرير الذي صنعته واضغط ادراج

الان من الكود عليك بارسال مصدر البيانات الخاصة بالتقرير الفرعي بعد ارسال بيانات التقرير الاصلي
rpt.Subreports(0).SetDataSource(subreprot_datasource)

فيديو لطريقة عمل تقرير فرعي https://www.youtube.com/watch?v=3e8z630LCcc
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: makky
#5
جزاك الله خيرا ساجرب الموضوع وربنا ييسر
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#6
الحمدلله جربت الموضوع واشتغل معايا بس كنت عايز لو فيه قيم مش موجوده في ال subreport يتم حذفه تماما
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  كود بخذف الاسماء القديمة التي تجاوز عمرها اكثر من 90 يوم من تاريخ اليوم الدريساوي 3 62 منذ 2 ساعة مضت
آخر رد: الدريساوي
  [VB.NET] مساعدة حول تحيديث بينات جدول من جدول آخر kassa djeffal 1 34 19-01-17, 09:16 PM
آخر رد: ahmed.nabil
  [VB.NET] مساعدة في قراءة داتابيس اكثر من نسخة للبرنامج 0theghost0 9 162 13-01-17, 10:44 AM
آخر رد: 0theghost0
  منع تسجيل بيانات علي جدول الحركات بقاعدة بيانات sql خلال فترة زمنية (اقفال الفترة ا) السيد الجوهري 4 151 09-01-17, 07:22 PM
آخر رد: السيد الجوهري
Photo مطلوب كود لإدراج جدول بمواصفات معينة SYman 1 87 20-12-16, 06:54 PM
آخر رد: zinom
  [VB.NET] اريد إضافة صورة للموظف في جدول أخر بنفس قاعدة البيانات أبووسم 11 567 18-12-16, 07:15 PM
آخر رد: أبووسم
Photo جدول حصص مدرسة سيد درويش 2 155 11-12-16, 10:36 AM
آخر رد: abulayth
Information [VB.NET] مساعده في الفيجوال بيسك هل اقدر اسوي اكثر من فورم a_abdullah 4 183 07-12-16, 02:39 PM
آخر رد: a_abdullah
  [سؤال] مثال عن نسخ جدول من مستند وورد لمستند وورد آخر omran.a 3 121 05-12-16, 03:53 PM
آخر رد: sendbad100
  مطلوب تعديلات في هذه الاكواد بحيث تكون فعاله اكثر معتز الجازوي 2 130 28-11-16, 05:36 PM
آخر رد: معتز الجازوي

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم