تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[VB.NET] جمع قيم عمود دخال داتا جريد فيو
#1
السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة


عندي داتا جريد فيو وقاعدة بيانات اكسس
وقاعدة بيانات الاكسس فيها 5 خانات ارقام

فكنت عايز اجمع قيم كل خانة واضعها تحت الخانة بتاعتها في صف جديد في اخر الداتا جريد فيو

مثال

إِنْ يَنْصُرْكُمُ اللَّهُ فَلَا غَالِبَ لَكُمْ وَإِنْ يَخْذُلْكُمْ فَمَنْ ذَا الَّذِي يَنْصُرُكُمْ مِنْ بَعْدِهِ وَعَلَى اللَّهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ

لَيْسَ لَهَا مِنْ دُونِ اللَّهِ كَاشِفَةٌ


الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
تفضل

PHP كود :
           int sum=0;
 
           for (int i 0dataGridView1.Rows.Counti++)
 
           {
 
               sum +=Convert.ToInt32(dataGridView1.Rows[i].Cells[0].Value);
 
           }
 
           label3.Text sum.ToString(); 

الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#3
مشكور يا اخي لكني اخطأت ووضعت الطلب في هذا القسم بالخطاء وكنت انوي ان اضعه في قسم vb.net ولا #c
ثانيا هذا يظهر الناتج في label وانا اريده في صف جديد في الداتا جريد فيو نفسها وشكرا
إِنْ يَنْصُرْكُمُ اللَّهُ فَلَا غَالِبَ لَكُمْ وَإِنْ يَخْذُلْكُمْ فَمَنْ ذَا الَّذِي يَنْصُرُكُمْ مِنْ بَعْدِهِ وَعَلَى اللَّهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ

لَيْسَ لَهَا مِنْ دُونِ اللَّهِ كَاشِفَةٌ


الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#4
قل لي تقدر تضيف جديد؟
تقدر توصل لكل خلية؟
اذا الاجابة ننعم لكلا السؤالين فالحل قدامك
اذا الاجابات ب لا
جرب في فورم جديد اضف الجريد فيو واضف اليها عمودين وانسخ الكود التالي
PHP كود :
Private Sub DataGridView1_CellEndEdit(sender As ObjectAs System.Windows.Forms.DataGridViewCellEventArgsHandles DataGridView1.CellEndEdit
        If Val
(DataGridView1.CurrentCell.Value) > And Not DataGridView1.CurrentRow.Index DataGridView1.Rows.Count Then
            Dim sum 
As Double 0
            Dim i 
As Integer 0
           
            For i 
0 To DataGridView1.Rows.Count 2
                sum 
sum Val(DataGridView1.Rows(i).Cells(0).Value)
 
           Next
            DataGridView1
.Rows.Add()
 
           DataGridView1.Rows(1).Cells(0).Value sum
            DataGridView1
.Rows(1).Cells(1).Value "الاجمالي"
 
       End If

 
   End Sub 
وجرب تضيف وشوف

بالمناسبة حاول ما تكرر نفس الموضوع
سبحان الله والحمدلله ولا إله إلا الله والله أكبر
 رَبِّ اغْفِرْ لِي وَلِوَالِدَيَّ
Heart
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: Codack
#5
مشكور وجاري التجرية
واعتذر على ما بدر مني

طب انا اسف سؤال لو سمحت
عايز انا اضغط على زر يظهر لي قيمة حقل ما في اخر صف في قاعدة البيانات او الداتا جريد فيو علما اني بظهر بيانات قتعدة البيانات في الداتا جريد فيو
عشان ناسي الكود مش راضي يجي في دماغي

شكرا
إِنْ يَنْصُرْكُمُ اللَّهُ فَلَا غَالِبَ لَكُمْ وَإِنْ يَخْذُلْكُمْ فَمَنْ ذَا الَّذِي يَنْصُرُكُمْ مِنْ بَعْدِهِ وَعَلَى اللَّهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ

لَيْسَ لَهَا مِنْ دُونِ اللَّهِ كَاشِفَةٌ


الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#6
ولا يهمك يا كوتش
PHP كود :
Private Sub Button2_Click(sender As System.ObjectAs System.EventArgsHandles Button2.Click
        MsgBox
(DataGridView1.Rows(DataGridView1.Rows.Count 1).Cells(0).Value)
    
End Sub 
غير مكان الرسالة مكان اظهار القيمة
سبحان الله والحمدلله ولا إله إلا الله والله أكبر
 رَبِّ اغْفِرْ لِي وَلِوَالِدَيَّ
Heart
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: Codack , Codack


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  تصدير داتا جرد فيو من مشروع ويندوز ابليكيشن الى الاكسل ؟ Fathy 1 701 16-06-13, 05:11 PM
آخر رد: Sajad

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم