تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[VB.NET] طلب جمع قيم اشياء معية في الداتا جريد فيو
#1
السلام عليكم ورحمة اللع وبركاتة

طلبي كدا وبختصار هو اني عندي داتا جريد فيو وقاعدة بيانات قاعدة بيانات في اسماء متشابة مثل ( حذاء احمر - حذاء اخضر - حذاء اصفر )
وكل حذاء فيه كمية مثل الاحمر فيه 50 والاخضر فيه 30 والاصفر فيه 25

وبعد كدا بضيف في الاحمر ضفت 40 وفي الاخضر 30 والاصفر 80 مثلا


عايز بقى اجمع الاحمر فقط والاخضر فقط والاصفر فقط واضع ناتج كل قيمة  في ليبل تكست مثالا


واكون شاكر

المثال في الملفات المرفقة


الملفات المرفقة
.rar   WindowsApplication1.rar (الحجم : 82.06 ك ب / التحميلات : 22)
إِنْ يَنْصُرْكُمُ اللَّهُ فَلَا غَالِبَ لَكُمْ وَإِنْ يَخْذُلْكُمْ فَمَنْ ذَا الَّذِي يَنْصُرُكُمْ مِنْ بَعْدِهِ وَعَلَى اللَّهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ

لَيْسَ لَهَا مِنْ دُونِ اللَّهِ كَاشِفَةٌ


الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

عند ارفاق مثال ستجد الحل بشكل اسرع
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: Codack
#3
رابط المثال من الملفات المرفقة بعد رفعة على المنتدى

تحميل الملف
ورابط خارجي من موقع مخزن
تحميل الملف
إِنْ يَنْصُرْكُمُ اللَّهُ فَلَا غَالِبَ لَكُمْ وَإِنْ يَخْذُلْكُمْ فَمَنْ ذَا الَّذِي يَنْصُرُكُمْ مِنْ بَعْدِهِ وَعَلَى اللَّهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ

لَيْسَ لَهَا مِنْ دُونِ اللَّهِ كَاشِفَةٌ


الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#4
نفس السؤال في هذا الرابط
مساعدة بكتابة كود إظهار عدد الاسماء المتطابقة في الجدول
اللهم لك الحمد كما ينبغي لجلال وجهك و عظيم سلطانك
في حل و ترحال
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#5
(07-10-16, 04:57 PM)Codack كتب :
السلام عليكم ورحمة اللع وبركاتة

طلبي كدا وبختصار هو اني عندي داتا جريد فيو وقاعدة بيانات قاعدة بيانات في اسماء متشابة مثل ( حذاء احمر - حذاء اخضر - حذاء اصفر )
وكل حذاء فيه كمية مثل الاحمر فيه 50 والاخضر فيه 30 والاصفر فيه 25

وبعد كدا بضيف في الاحمر ضفت 40 وفي الاخضر 30 والاصفر 80 مثلا


عايز بقى اجمع الاحمر فقط والاخضر فقط والاصفر فقط واضع ناتج كل قيمة  في ليبل تكست مثالا


واكون شاكر

المثال في الملفات المرفقة

عدل الكود الموجود في  Public Sub loading()

ليصبح كالتالي :



كود :
 Public Sub loading()
        dt.Clear()
        Dim cmd As New OleDbCommand("select * from color", con)
        con.Open()
        dt.Load(cmd.ExecuteReader)
        DataGridView1.DataSource = dt
        '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
        Label4.Text = 0 : Label5.Text = 0 : Label6.Text = 0

        On Error Resume Next

        cmd = New OleDbCommand("select sum(mach) from color where hzaa ='" & "حذاء احمر" & "'", con)
        Label4.Text = cmd.ExecuteScalar

        cmd = New OleDbCommand("select sum(mach) from color where hzaa ='" & "حذاء اخضر" & "'", con)
        Label5.Text = cmd.ExecuteScalar

        cmd = New OleDbCommand("select sum(mach) from color where hzaa ='" & "حذاء اصفر" & "'", con)
        Label6.Text = cmd.ExecuteScalar

        con.Close()
    End Sub
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#6

.zip   جمع قيم اشياء معية في الداتا جريد فيو.zip (الحجم : 101.81 ك ب / التحميلات : 20) محاولة
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#7
(08-10-16, 02:32 AM)حريف برمجة كتب :
(07-10-16, 04:57 PM)Codack كتب :
السلام عليكم ورحمة اللع وبركاتة

طلبي كدا وبختصار هو اني عندي داتا جريد فيو وقاعدة بيانات قاعدة بيانات في اسماء متشابة مثل ( حذاء احمر - حذاء اخضر - حذاء اصفر )
وكل حذاء فيه كمية مثل الاحمر فيه 50 والاخضر فيه 30 والاصفر فيه 25

وبعد كدا بضيف في الاحمر ضفت 40 وفي الاخضر 30 والاصفر 80 مثلا


عايز بقى اجمع الاحمر فقط والاخضر فقط والاصفر فقط واضع ناتج كل قيمة  في ليبل تكست مثالا


واكون شاكر

المثال في الملفات المرفقة

عدل الكود الموجود في  Public Sub loading()

ليصبح كالتالي :



كود :
 Public Sub loading()
        dt.Clear()
        Dim cmd As New OleDbCommand("select * from color", con)
        con.Open()
        dt.Load(cmd.ExecuteReader)
        DataGridView1.DataSource = dt
        '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
        Label4.Text = 0 : Label5.Text = 0 : Label6.Text = 0

        On Error Resume Next

        cmd = New OleDbCommand("select sum(mach) from color where hzaa ='" & "حذاء احمر" & "'", con)
        Label4.Text = cmd.ExecuteScalar

        cmd = New OleDbCommand("select sum(mach) from color where hzaa ='" & "حذاء اخضر" & "'", con)
        Label5.Text = cmd.ExecuteScalar

        cmd = New OleDbCommand("select sum(mach) from color where hzaa ='" & "حذاء اصفر" & "'", con)
        Label6.Text = cmd.ExecuteScalar

        con.Close()
    End Sub

مشكور يا خي الكود اشتغل معايا على الاكسس تمام من غير مشاكل

طب لو انا عامل كمان قاعدة بيانات Local SQl بس الكود مش راضي يظبط معاها
هل هناك طريقة؟؟
إِنْ يَنْصُرْكُمُ اللَّهُ فَلَا غَالِبَ لَكُمْ وَإِنْ يَخْذُلْكُمْ فَمَنْ ذَا الَّذِي يَنْصُرُكُمْ مِنْ بَعْدِهِ وَعَلَى اللَّهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ

لَيْسَ لَهَا مِنْ دُونِ اللَّهِ كَاشِفَةٌ


الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#8
المفروض ان المواد لها جدول خاص بها العادة اسمه items وجدول الكرة مثل الي انت عامله تشير للمادة برقمها من جدول items

هذا تعديل يمشي الحال مؤقتا الين تصلح قاعدة البيانات

PHP كود :
Imports System.Data.OleDb

Public Class Form1

    
Public con As New OleDbConnection("provider=Microsoft.Ace.OLEDB.12.0;" "data source=" Application.StartupPath "\DB.accdb")
    Public 
dt As New DataTable

    
Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.ObjectByVal e As System.EventArgsHandles MyBase.Load
        loading
()
    
End Sub

    
Public Sub loading()
        
dt.Clear()
        
Dim cmd As New OleDbCommand("select * from color"con)
        
con.Open()
        
dt.Load(cmd.ExecuteReader)
        
DataGridView1.DataSource dt
        con
.Close()

        
Me.Label4.Text 0
        Me
.Label5.Text 0
        Me
.Label6.Text 0

        Dim dadapt 
As New OleDbDataAdapter("SELECT hzaa, SUM(mach) AS mach FROM color GROUP BY hzaa"con)
        
Dim tab As New DataTable
        dadapt
.Fill(tab)
        For 
Each r In tab.Rows
            
If r.item("hzaa") = "حذاء احمر" Then Me.Label4.Text r.item("mach")
            If 
r.item("hzaa") = "حذاء اخضر" Then Me.Label5.Text r.item("mach")
            If 
r.item("hzaa") = "حذاء اصفر" Then Me.Label6.Text r.item("mach")
        
Next
    End Sub

End 
Class 

بس اقولك من الحين هذه الطريقة مرة غلط.
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#9
(08-10-16, 08:45 PM)Codack كتب :
(08-10-16, 02:32 AM)حريف برمجة كتب :
(07-10-16, 04:57 PM)Codack كتب :
السلام عليكم ورحمة اللع وبركاتة

طلبي كدا وبختصار هو اني عندي داتا جريد فيو وقاعدة بيانات قاعدة بيانات في اسماء متشابة مثل ( حذاء احمر - حذاء اخضر - حذاء اصفر )
وكل حذاء فيه كمية مثل الاحمر فيه 50 والاخضر فيه 30 والاصفر فيه 25

وبعد كدا بضيف في الاحمر ضفت 40 وفي الاخضر 30 والاصفر 80 مثلا


عايز بقى اجمع الاحمر فقط والاخضر فقط والاصفر فقط واضع ناتج كل قيمة  في ليبل تكست مثالا


واكون شاكر

المثال في الملفات المرفقة

عدل الكود الموجود في  Public Sub loading()

ليصبح كالتالي :



كود :
 Public Sub loading()
        dt.Clear()
        Dim cmd As New OleDbCommand("select * from color", con)
        con.Open()
        dt.Load(cmd.ExecuteReader)
        DataGridView1.DataSource = dt
        '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
        Label4.Text = 0 : Label5.Text = 0 : Label6.Text = 0

        On Error Resume Next

        cmd = New OleDbCommand("select sum(mach) from color where hzaa ='" & "حذاء احمر" & "'", con)
        Label4.Text = cmd.ExecuteScalar

        cmd = New OleDbCommand("select sum(mach) from color where hzaa ='" & "حذاء اخضر" & "'", con)
        Label5.Text = cmd.ExecuteScalar

        cmd = New OleDbCommand("select sum(mach) from color where hzaa ='" & "حذاء اصفر" & "'", con)
        Label6.Text = cmd.ExecuteScalar

        con.Close()
    End Sub

مشكور يا خي الكود اشتغل معايا على الاكسس تمام من غير مشاكل

طب لو انا عامل كمان قاعدة بيانات Local SQl بس الكود مش راضي يظبط معاها
هل هناك طريقة؟؟

يجب عليك تحويل الحقل في الجدول إلى رقمي بدل من نصي وسيعمل الكود تمام .
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#10
زي ما قلت لك عدل قاعدة البيانات بطريقة صحيحة

وهذا الجزء الي انت محتاجة مؤقتا الين تصلح فاعدة البيانات
PHP كود :
Dim dadapt As New OleDbDataAdapter("SELECT hzaa, SUM(mach) AS mach FROM color GROUP BY hzaa"con)
        
Dim tab As New DataTable
        dadapt
.Fill(tab)
        For 
Each r In tab.Rows
            
If r.item("hzaa") = "حذاء احمر" Then Me.Label4.Text r.item("mach")
            If 
r.item("hzaa") = "حذاء اخضر" Then Me.Label5.Text r.item("mach")
            If 
r.item("hzaa") = "حذاء اصفر" Then Me.Label6.Text r.item("mach")
        
Next 
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  كيف يتم جعل اول سطر فى الداتا جريد فيو يظهر الرصيد السابق السيد الجوهري 7 261 27-12-16, 11:24 PM
آخر رد: السيد الجوهري
  ماهو كود اضافة صفوف الداتا قرد الي قاعدة البيانات SQL SERVER معتز الجازوي 0 69 26-12-16, 05:13 AM
آخر رد: معتز الجازوي
  مساعده اريد كود لحذف عدد من الصفوف من الداتا قرد فيو وكذلك تنحذف من قاعدة البيانات معتز الجازوي 2 106 25-12-16, 01:44 PM
آخر رد: thevirus
  حشر سطر فى الداتا جريد فيو السيد الجوهري 8 156 23-12-16, 11:14 PM
آخر رد: السيد الجوهري
  تحميل قيم اكبرid فى الداتا جريد فيو داخل تسكت بوكس araxis 8 241 20-12-16, 08:42 PM
آخر رد: ابراهيم النعيمي
  ما هو كود حفظ البيانات من الداتا جريد فيو إلى قاعدة البيانات kofa 4 270 18-12-16, 05:00 AM
آخر رد: zinom
  [VB.NET] تصفية داتا جريد tifagreet 2 86 18-12-16, 03:02 AM
آخر رد: tifagreet
  المجموع التراكمي في داتا جريد فيو السيد الجوهري 2 129 08-12-16, 09:46 PM
آخر رد: السيد الجوهري
  ازاى اما اكتب قيمة فى التكست بوكس يتاكد انها مش موجودة فى الداتا جريدفيو araxis 1 116 07-12-16, 11:22 AM
آخر رد: ممدوح الخطيب
  ازاى يبقى الصفوف فى الداتا جريد فيو مترتبة زى اللى فى الداتا بيز اكسس بالظبط araxis 2 130 01-12-16, 07:04 AM
آخر رد: araxis

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم