تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
عمل مشروع حساب GPA
#1
السلام عليكم

انا طالبه جامعيه سنه اولى تخصص في MIS
واواجه صعوبه في الفيجوال بيسك
عندي اسايمنت حاولت فيه كثير ومايجي معاه حل

ممكن مساعده ؟
Write a VB programthat requests student’s grades for Freshman I courses as input anddisplays student’s GPA andoverall grade as output. The following points explain more details about the program.
• The program should have one class named as : GPACalculator
• Use 2Function Procedures for calculating GPA and displaying the overall grade
• The courses that majority of MIS studentshave in Freshman I are:

• GPA is calculated using the following formula:
(Total amount of grade points of all courses / Total credit hours)
• GPA should be rounded to two decimal places
• Overall grade is determined by comparing student’s GPA with the following points’ scale:
Letter Grade / Points
A+ = 4
A= 3.75
B+= 3.5
B= 3
C+= 2.5
C+= 2
D+= 1.5
D= 1
F =0

[img]http://im49.gulfup.com/BdGSK.png"> [/img]

مو ضروري حل المشروع كامل حتى لو جزء منه

وشكرا ..
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
اممممممم يمكن يكون قريب لطلبك


PHP كود :
If CDbl(TextBox1.Text) >= 3.75 Then
            Label1
.Text "A+"
        
ElseIf CDbl(TextBox1.Text) >= 3.5 Then
            Label1
.Text "A"
        
ElseIf CDbl(TextBox1.Text) >= 3 Then
            Label1
.Text "B+"
        
ElseIf CDbl(TextBox1.Text) >= 2.5 Then
            Label1
.Text "B"
        
ElseIf CDbl(TextBox1.Text) >= 2 Then
            Label1
.Text "C+"
        
ElseIf CDbl(TextBox1.Text) >= 1.5 Then
            Label1
.Text "C"
        
ElseIf CDbl(TextBox1.Text) >= 1 Then
            Label1
.Text "D+"
        
ElseIf CDbl(TextBox1.Text) >= 0.7 Then
            Label1
.Text "D"
        
ElseIf CDbl(TextBox1.Text) <= 0.6 Then
            Label1
.Text "F"
        
End If 
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: Sajad
#3
ايوه هذا الجزء كتبته صح عندي
مشكور
بس بدايه اول الكود
ايش اكتب دائما يطلع عندي error
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#4
مافي اي مساعده اخرى ؟
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#5
يمكنك إستخدام
كود :
Select Case
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#6
وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

ماهي رسالة الخطأ إللي تطلع عشان نقدر نساعدك
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  [VB.NET] لدي فكرة مشروع لمن يريد المساعدة فاليتفضل 0theghost0 10 269 05-01-17, 05:15 PM
آخر رد: 0theghost0
  [سؤال] مشكلة في انشاء مشروع عبدالرحمن المكاوي 4 110 01-01-17, 02:44 PM
آخر رد: عبدالرحمن المكاوي
  مشروع نظم الحجز IBRA939 0 75 25-12-16, 04:17 PM
آخر رد: IBRA939
  مساعدة في حساب الدائن والمدين وايجاد الرصيد alwasela 5 201 17-12-16, 09:57 AM
آخر رد: محمود بكرى
  حساب اجازة موضف fatma anari 3 139 16-12-16, 02:40 AM
آخر رد: محمود بكرى
  مشروع antivirus reem siddig 2 595 10-12-16, 05:33 AM
آخر رد: silverlight
  حساب عدد الكلمات hano 2 154 29-11-16, 04:02 AM
آخر رد: silverlight
  حساب جمع Mohamed20 2 106 15-11-16, 03:00 AM
آخر رد: Mohamed20
  [VB.NET] حساب عدد النتائج sphinx 4 441 14-11-16, 08:46 AM
آخر رد: Genius Live
  [سؤال] طريقة عمل كشف حساب (دائن ومدين) اليوم مبتدئة وغداً محترفة 11 573 14-11-16, 08:26 AM
آخر رد: Genius Live

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم