تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[سؤال] كيف اعمل فورمين ( (form (2) ) جمب بعض
#1
Exclamation 
شباب
انا عايز بس اعرف
ازاى اعمل فورمين ( (form (2) ) جمب بعض
حولت كتير بس معرفتش

زى مثلا كدا فى برنامج team viewer




ارجو حل المشكلة لانى محتاج احلها بسرعة هه
تقدر تئول شغلى متوقف عليها Sad Angry
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
في حيلة استخدمها ستلبي بالغرض

ممكن يكون في طريقة قاطعه لاكن جرب هذي الحيلة

في Form1 عرف مصفوفه عباره عن صفين ضعها تحت Public Class Form1
واجعله عام أنظر للكود التالي
PHP كود :
Public N(1) As Integer 

الان في Form1 في حدث LocationChanged ضع هذا الكود
PHP كود :
N(0) = Me.Left
N
(1) = Me.Top 

كذا خلصنا من الفورم الأول
نروح للفورم الثاني

في Form2 ضع أداة الوقت Timer1 ومن خصائصة أجعل خاصية Enabled تساوي True و خاصية Interval تساوي 1

الان أدخل للكود Timer1 في حدث Tick وضع هذا الكود
PHP كود :
Me.Left Form1.N(0) + Form1.Width
Me
.Top Form1.N(1

الان جرب البرنامج Rolleyes
اسحب Form1 بتلقى Form2 يجري وراه Tongue

لا تسنى تستدعي Form2 من Form1 بالكود التالي
PHP كود :
Form2.Show() 

هذا الكود كااااااامل للـ Form1
PHP كود :
Public Class Form1
    
Public N(1) As Integer

    
Private Sub Form1_LocationChanged(sender As ObjectAs System.EventArgsHandles Me.LocationChanged
        N
(0) = Me.Left
        N
(1) = Me.Top

    End Sub

    
Private Sub Button1_Click(sender As System.ObjectAs System.EventArgsHandles Button1.Click
        Form2
.Show()

    
End Sub

End 
Class 

وهذا الكود كاااااامل للـ Form2
PHP كود :
Public Class Form2

    
Private Sub Timer1_Tick(sender As System.ObjectAs System.EventArgsHandles Timer1.Tick

        Me
.Left Form1.N(0) + Form1.Width
        Me
.Top Form1.N(1)
    
End Sub

End 
Class 

بالتوفيق
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: StartOver , prj , ابو ابراهيم
#3
ِشكرااااااااااااااااااااااااااا ليك
Heart Heart Heart Heart

طريقتك حلوا جدا وممتازا
Heart Smile
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#4
السلام عليكم

جرب هذا المثال فيه طلبك


الملفات المرفقة
.rar   WindowsApplication1.rar (الحجم : 15.43 ك ب / التحميلات : 78)
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: ابو ابراهيم , Easy4ever , ربيع


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  [VB.NET] كيف اعمل برنامجي اصدار تجريبي... 3asfa~mdmra 0 46 16-11-16, 01:58 AM
آخر رد: 3asfa~mdmra
  ازاى اعمل save للداتا جريد فيو والداتا بيز حتى لو فية cell فاضية araxis 6 119 23-10-16, 10:29 PM
آخر رد: araxis
  أرسال قيمة من UserControl الى Form Rabeea Qbaha 5 98 16-10-16, 06:47 PM
آخر رد: Rabeea Qbaha
Exclamation [VB.NET] إغلاق الـ Form عند الضغط على زر معين Doctor GME 3 109 07-10-16, 10:54 PM
آخر رد: Doctor GME
  كيف اعمل جملة select لعمليات البيع في نفس الفاتورة؟؟!! umbas 0 81 16-09-16, 10:59 AM
آخر رد: umbas
  Wpf And Windows Form Kian Tech 2 81 06-09-16, 09:12 PM
آخر رد: Kian Tech
  [سؤال] form يظهر مرره واحدة بداية تشغيل البرنامج mudz 3 160 06-09-16, 06:07 AM
آخر رد: أبو عمر
  [سؤال] يف اعمل حلقة تكرار للضغط على هذا الزر ابو روضة 12 362 22-08-16, 09:09 AM
آخر رد: أبو عمر
  print form ashraf74 1 116 01-06-16, 09:38 AM
آخر رد: samerselo
Sad استفسار عن اكواد تصغير وتكبير الـــــــــ form عبد الرحمن متولي 3 281 04-04-16, 05:48 PM
آخر رد: عبد الرحمن متولي

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم