تقييم الموضوع :
  • 1 أصوات - بمعدل 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
بخصوص استهلاك الرام الذاكرة
#1
يا جماعة انا مش عارف اوصلكم المشكلة ازي بس اللي بيحصل معايا كالتالي
لما بفتح فورم بالكود التالي
كود :
dim a as new form1
a.show
البرنامج بياخد مساحة من الرام وكل مرة بفتح الفورم تاني المساحة بتزيد
طيب ليه لما بقفل الفورم المساحة المحجوزة في الرام مبتقلش ليه ؟
ولا انا بقفل الفورم غلط ... انا بقفلها بالكود التالي
كود :
form1.close
اللي عنده معلومة ميبخلش بيها
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: tarek
#2
استخدم Dispose بدلاً من Close
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: tarek , محمد محمد
#3
(18-03-14, 02:33 AM)Aly El-Haddad كتب : استخدم Dispose بدلاً من Close

اشكرك علي كل حل للأسف لم تجدي نفعا معي
طيب انا لو عرفت اعلنت عن متغيير في الفورم بيأخد مساحة من الرام ولما بقفل الفورم ب Close او ب Dispose المتغيير بيفضل واخد مساحة في الرام
هل في طريقة لما اقفل الفورم امسح المتغيرات اللي انشأتها من الرام؟
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#4
تعريف الفورم بهذا الاسلوب لا يأخذ الكثير من الذاكرة....؟.... أعتقد انه يوجد هناك شئ أخر هو من يستهلك الذاكرة....عموما حاول أن تدرس GC Classs

GC Class
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: Sajad , محمد محمد , سعود , a_almisery , Aly El-Haddad
#5
ابي اعرف ليش عرفت كذا بتعمل
form2.show لحالهاا ما السبب في التعريف
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  [SQL] بخصوص SQL And VB.Net thevirus 0 42 16-01-17, 07:43 PM
آخر رد: thevirus
  [VB.NET] بخصوص WebBrowser dubai.eig 5 156 15-01-17, 03:10 PM
آخر رد: dubai.eig
  سئوال بخصوص التاريخ السيد الجوهري 2 109 08-01-17, 04:01 PM
آخر رد: السيد الجوهري
  بخصوص الاداة WebBrowser ali.alfoly 5 126 31-12-16, 04:59 PM
آخر رد: ali.alfoly
  سؤال بخصوص الكرستال ريبورت hglogtd 10 464 19-12-16, 04:12 PM
آخر رد: وائل القطاوي
  [سؤال] بخصوص GroupBox thevirus 3 104 18-12-16, 07:47 PM
آخر رد: ali.alfoly
  [VB.NET] بخصوص SQL Server dubai.eig 2 103 16-12-16, 04:24 PM
آخر رد: dubai.eig
  [نقاش] الى كل خبير ومبتدأ نقاش بخصوص جعل البرنامج نسخة تجريبية 0theghost0 1 220 30-11-16, 11:21 PM
آخر رد: awidan76
  مساعدة بخصوص Listbox CLARO 3 135 16-11-16, 06:15 PM
آخر رد: silverlight
  [سؤال] CrystalReports بخصوص GroubBy thevirus 1 73 15-11-16, 10:51 PM
آخر رد: السرور

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم