تقييم الموضوع :
  • 2 أصوات - بمعدل 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[VB.NET] كيف عمل filter
#1
السلام عليكم اعضاء المنتدى العظيم الذى لا يبخل بمعلومه على اى عضو جديد الذى اخرج محترفين بفضل الاساتذة اعضاء المنتدى وليا طلب بسيط اتمنى المساعده فيه كيف يمكننى فعل تصفية اسم او حرف من تكست بوكس على سبيل المثال
| 212.55.11.58:8080 | vpn | http |
| 212.55.11.55:1080 | vpn | socks3 |
| 212.55.11.52:1080 | vpn | scock4 |
| 212.55.11.50:1080 | vpn | socks5 |
انا اريد اكتب http فى textbox1
يعرض لى هذا فقط كل اللى http
| 212.55.11.58:1080 | vpn | http |
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
دا كود زى فلتر او بحث

Dim a As String
Dim b As String

a = textbox1.Text
b = InStr(textbox2.Text, a)
If b Then
textbox2.Focus()
textbox2.SelectionStart = b - 1
textbox2.SelectionLength = Len(a)
Else
MsgBox("No text Found!")
End If

كل اللى عليك التالى
يا تستخدم الكود كا زر بحث عشان يحدد الحاجة اللة محتجها
يا تحول الكود من خلال عبارة textbox1.Text
للجملة اللى محتاج البحث فيها
وتدمج كود النسخ بحيث نستخلك الكلمة بعد البحث عليها فى الذاكرة

تحياتى
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#3
(21-03-14, 01:55 AM)elgokr كتب : دا كود زى فلتر او بحث

Dim a As String
Dim b As String

a = textbox1.Text
b = InStr(textbox2.Text, a)
If b Then
textbox2.Focus()
textbox2.SelectionStart = b - 1
textbox2.SelectionLength = Len(a)
Else
MsgBox("No text Found!")
End If

كل اللى عليك التالى
يا تستخدم الكود كا زر بحث عشان يحدد الحاجة اللة محتجها
يا تحول الكود من خلال عبارة textbox1.Text
للجملة اللى محتاج البحث فيها
وتدمج كود النسخ بحيث نستخلك الكلمة بعد البحث عليها فى الذاكرة

تحياتى

السلام عليكم الاستاذ جوكر اشكرك على ردك ولاكن انا اريد عرض النتيجه لواحدها لاكن هذا بيحدد على الكلمه فى النص انا اريد اتستخرج الجمله الذى حدد على الكلمه المراده | 212.55.11.58:8080 | vpn | http |
| 212.55.11.55:1080 | vpn | socks3 |
| 212.55.11.52:1080 | vpn | scock4 |
| 212.55.11.50:1080 | vpn | socks5 |
يعنى مثلا كتبت http اريد استخراج الجمله كامله
او
212.55.11.58:8080
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#4
خلاف ان الموضوع اتعدل مكنش فيها الكلام دا Big Grin

ومع ان الموضوع شبه مكرر من الفكرة الموضوع السابق اللى هتستخدم فى نفس الكود Wink

مع ذلك انت تامر بوضحلك كيفية الاستخدام Tongue

اعطينى دقائق بجهزرك الكود بالمثال واعمل اختبار للكود وبضيفه لك Idea

يا ابراهيم Heart
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#5
(21-03-14, 02:20 AM)elgokr كتب : خلاف ان الموضوع اتعدل مكنش فيها الكلام دا Big Grin

ومع ان الموضوع شبه مكرر من الفكرة الموضوع السابق اللى هتستخدم فى نفس الكود Wink

مع ذلك انت تامر بوضحلك كيفية الاستخدام Tongue

اعطينى دقائق بجهزرك الكود بالمثال واعمل اختبار للكود وبضيفه لك Idea

يا ابراهيم Heart

الله يسعدك اخوى ويجعلك من اهل االجنه انا هانتظر ردك
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#6
امين يارب وللجمع يارب Big Grin

شوف يا اخى الكريم Blush

هتعمل التالى وليكن فى مشروع جديد او فورم جديد وتنشاء فى TextBox2
بحيث تجرب الكود بعد كده تستخدمه

بعد ما عملت الـ TextBox2 هتخلى القيمة بتحته
| 212.55.11.58:8080 | vpn | http |
زى ما انت كنت كاتب فى الكود اللى محتاج تعمل منه فلتر

وتنشء بعد كده Button وتخلى المحتوى بتاع الكود التالى

Dim ma As Match = Regex.Match(TextBox2.Text, "(\|)(.*)(:8080\|*)")
Dim ip As String = ma.Groups(2).Value
MsgBox(ip)
Dim all As String = ma.Value
TextBox2.Text = TextBox2.Text.Replace(all, String.Empty)


طيب لما تحب تستخدمه فى البرمجة اللى بتعملها ايه اللى هتحتاج تعدل فى عشان يكون مظبوط

اولاً : السطر الاول عند الجملة TextBox2.Text
عتغيرها للحاجة اللى هيكون فيها الكتابة تلقائى او اللى هيكون فى الجمل اللى هتحتاج تطلع منه الاى بى

ثانياً فى السطر التالت هتيجى على كود
MsgBox(ip)

وتخلى وليكن مثلاً
TextBox1.text = ip

بحيث بدل ما تظهر الاى بى فى رسالة تظهر فى TextBox

طيب بخصوص السطر الاول وليكن بيحتوى على بورت مختلف هتحتاج ترجع للسطر الاول تانى وتعدل الجزء دا
(\|)(.*)(:8080\|*)

من حيث الرقم او انه تغلى مكان 8080 انه يتعرف على اى رقم

وبكده يكون اللى طلبه تمام معاك

جرب واختبر الكود وهتلاقى شغال معاك 100% Big Grin

فى امان الله Heart
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#7
(21-03-14, 02:54 AM)elgokr كتب : امين يارب وللجمع يارب Big Grin

شوف يا اخى الكريم Blush

هتعمل التالى وليكن فى مشروع جديد او فورم جديد وتنشاء فى TextBox2
بحيث تجرب الكود بعد كده تستخدمه

بعد ما عملت الـ TextBox2 هتخلى القيمة بتحته
| 212.55.11.58:8080 | vpn | http |
زى ما انت كنت كاتب فى الكود اللى محتاج تعمل منه فلتر

وتنشء بعد كده Button وتخلى المحتوى بتاع الكود التالى

Dim ma As Match = Regex.Match(TextBox2.Text, "(\|)(.*)(:8080\|*)")
Dim ip As String = ma.Groups(2).Value
MsgBox(ip)
Dim all As String = ma.Value
TextBox2.Text = TextBox2.Text.Replace(all, String.Empty)


طيب لما تحب تستخدمه فى البرمجة اللى بتعملها ايه اللى هتحتاج تعدل فى عشان يكون مظبوط

اولاً : السطر الاول عند الجملة TextBox2.Text
عتغيرها للحاجة اللى هيكون فيها الكتابة تلقائى او اللى هيكون فى الجمل اللى هتحتاج تطلع منه الاى بى

ثانياً فى السطر التالت هتيجى على كود
MsgBox(ip)

وتخلى وليكن مثلاً
TextBox1.text = ip

بحيث بدل ما تظهر الاى بى فى رسالة تظهر فى TextBox

طيب بخصوص السطر الاول وليكن بيحتوى على بورت مختلف هتحتاج ترجع للسطر الاول تانى وتعدل الجزء دا
(\|)(.*)(:8080\|*)

من حيث الرقم او انه تغلى مكان 8080 انه يتعرف على اى رقم

وبكده يكون اللى طلبه تمام معاك

جرب واختبر الكود وهتلاقى شغال معاك 100% Big Grin

فى امان الله Heart
يا اخوى العزيز دا نفس الخطوه الاولى انا اريد عمل فلتر للاسم واستخراج الجمله او الاى الذى فى الجمله
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#8
Smile طيب ما انا وضحتلك طريقة تجربتها ازاى
وطريقة الاستفاد منها باكثر من طريقة ومنها اللى انت محتاجة Big Grin

الا لو فى صورة لشكل البرنامج اللى انت عمله وتوضح الحاجة
اللى موجود ومحتاج وقت ما تستخدمها
تعمل الحاجة اللى انت طالبها

لان بالاعلى كتبتلك الكود التظليل على الحاجة اللى بتتكتب وتبحث عنها

والكود التالنى اوه يخرجلك الحاجة اللى انت محتجها بالنهاية
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#9
(21-03-14, 03:15 AM)elgokr كتب : Smile طيب ما انا وضحتلك طريقة تجربتها ازاى
وطريقة الاستفاد منها باكثر من طريقة ومنها اللى انت محتاجة Big Grin

الا لو فى صورة لشكل البرنامج اللى انت عمله وتوضح الحاجة
اللى موجود ومحتاج وقت ما تستخدمها
تعمل الحاجة اللى انت طالبها

لان بالاعلى كتبتلك الكود التظليل على الحاجة اللى بتتكتب وتبحث عنها

والكود التالنى اوه يخرجلك الحاجة اللى انت محتجها بالنهاية
ااستاذ جوكر الكود الاول كويس بس لازم تعديل يعنى يخرج الجمله الذى لاقى فيها الكلمه هو زى الفلتر بس اتمنى الاخ الاستاذ سعود والاخوة الكرام يساعدونى واشكرك شكر جزيلا على ردك استاذ جوكر
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#10
ابسطلك الامر خالص ونشغل عقلنا شوية مع الكود ونبتكر فى حاجة حلوة

تعال نتخيل فى السطر الاول كده عند الكود
"(\|)(.*)(:8080\|*)"

لو فكرنا وخليناه مثلاً كده
"(\|)(.*)(:" + TextBox3.Text + "\|*)"

طيب ايه الفكرة من كده
تعال هقولك ايه الفكرة

هتنشاء TextBox3 تمام مع التجربة اللى اتعملت فى الشرح الاول فى الكود
ونستبدل بالطريقة اللى انا كتبتها كده دا

ونعمل معينة F5

وتكتب فى TextBox3 وتخلى القيمة 8080

وتضغط على Button
هتلاقى استخرج الاى بى بالطريقة لو كانت مكتوبة افتراضى

طيب ايه الفكرة من دا وليه نحير نفسنا

الفكرة مش فى تحيير الفكرة انك تقدر تعمل ابداع فى الكود دا فى الفلتر واستخراج القيمة اللى انت محتجها

هنعدل فى الكود
"(\|)(.*)(:8080\|*)"

بحيث هنخلى وليكن
"(\|)(.*)(:8080\| vpn | http |)"

بس هنغير كلمة http

ونخليها زى الفكرة المعينة اللى وضحتها فى اول الرد بتاعت TextBox3
بحيث انك لما تكتب http وتضغط على Button
يطلعلك القيمة اللى هى الاى بى

وبلاحظ فى اول الموضوع ان الكود بيكون

| 212.55.11.58:8080 | vpn | http |
| 212.55.11.55:1080 | vpn | socks3 |
| 212.55.11.52:1080 | vpn | scock4 |
| 212.55.11.50:1080 | vpn | socks5 |

يعنى تقدر تستفاد منه انك لو كتبت فى TextBox3

http أو socks3 أو scock4 أو socks5

هيجبلك الاى بى حسب السطر اللى هو فى لان كلهم واحد مع اختلاف الكلمة بتاعت كل سطر


اكيد انا كده مبسطلك فكرة الاستفاد من الكود
انا ممكن اعمله من الكود دا مليوم حاجة فى الاستخدام وبابسط مما يمكن

كل الفكرة بس ازاى تستغل الكود فى اكتر من استخدام دا الاهم فى البرمجة Big Grin

تحياتى لك Heart
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  كيف اقدر اسوي filter بواسطه listbox للبحث ب DataGridViwe غير متصلة بقاعدة بيانات moh61 1 355 04-10-15, 10:40 PM
آخر رد: moh61
  طلب واستفسار عن كود membership Filter الراجية عفو ربها 1 244 02-09-15, 12:49 PM
آخر رد: الراجية عفو ربها
  طريقة عمل filter nounou 2 448 11-12-12, 07:18 PM
آخر رد: SaLoOoMX

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم