تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ازاي اكتب كود v scrollpar
#1
السلام عليكم
لو سمحتم يا جماعه انا عايز اعرف ازاي اخلي شريط التمرير يمرر الفورم لاعلي او الي اسفل
الرد }}
تم الشكر بواسطة:
#2
فقط استخدم الكود التالى
كود :
       Me.AutoScroll = True
       Me.VerticalScroll.Visible = True
       Me.HorizontalScroll.Visible = True

داخل منطقة Form1_Load

وهو سيقوم بتنشيط وتفعيل scrollpar بالفورم

تحياتى لك
وتمنياتى لك التوفيق
{ وَقُل رَّبِّ زِدْنِي عِلْمًا }
[ كن على يقين من اعمالنا نخطئ ومن اخطائنا نتعلم ولذلك لا شي مستحيل ]

ساهم دائماً فى    لكل من يقوم بالمساهمة
فى حل المشكلة او الاستفسار لديك فالجميع هنا يعمل 
على مساعدة الاخرين لوجه الله وان تحتسب له اجر عند الله


 شرح كيفية عمل قاعدة بيانات تعمل على اكثر من جهاز على الشبكة الداخلية
الرد }}
تم الشكر بواسطة:
#3
كتبت الكود والفورم ثابت ما يتحرك والشريط ينزل ويطلع
الرد }}
تم الشكر بواسطة:
#4
لا تحتاج الى وضع اى شريط
فقت انشاء فورم ويحتوى على تصميم فى حجم كبير
واجعل بعد ذلك الـ Size بحجم صغير قم بتشغيل البرنامج
حيث انه سيفتح معك بمساحة صغيرة 
وستجد ان الاشرط تظهر فى الفور تلقائي للتحرك واظهار ما بداخل الفورم

للتوضيح:
لنقل انك عملت فورة حتوى على ادوات فى مساحة فورم 787; 369
بعد الانتهاء اجعل المساحة وليكن  229; 194

قم بتشغيل المشروع وستجد الناتج النهائي لديك

تحياتى لك
وتمنياتى لك التوفيق
{ وَقُل رَّبِّ زِدْنِي عِلْمًا }
[ كن على يقين من اعمالنا نخطئ ومن اخطائنا نتعلم ولذلك لا شي مستحيل ]

ساهم دائماً فى    لكل من يقوم بالمساهمة
فى حل المشكلة او الاستفسار لديك فالجميع هنا يعمل 
على مساعدة الاخرين لوجه الله وان تحتسب له اجر عند الله


 شرح كيفية عمل قاعدة بيانات تعمل على اكثر من جهاز على الشبكة الداخلية
الرد }}
تم الشكر بواسطة:
#5
انا عايز اعمل فورم اختبار فيه 100 سوال فلازم تمرير ازاي اعمل شريط تمرير فالفورم؟
الرد }}
تم الشكر بواسطة:
#6
قم بوضع الاسئلة فى الفورم بدون عمل ائ شريط

وقبل الانتهاء قم بتصغير الفورم للوضع المناسب لاحجام عرض الشاشة
وقم بوضع الكود الذى تم شرحه مسبقاً

وعند تشغيل المشروع ستجد ان الشريط يظهر تلقائياً


لاظهار الشريط فى الفور عند التصميم تعال فى خصائص الفورم
واجعل قيمة 
AutoScroll = True

مرفق برنامج لما اعنية من الشرح

تحياتى لك


الملفات المرفقة
.zip   WindowsApplication1.zip (الحجم : 6.34 ك ب / التحميلات : 25)
{ وَقُل رَّبِّ زِدْنِي عِلْمًا }
[ كن على يقين من اعمالنا نخطئ ومن اخطائنا نتعلم ولذلك لا شي مستحيل ]

ساهم دائماً فى    لكل من يقوم بالمساهمة
فى حل المشكلة او الاستفسار لديك فالجميع هنا يعمل 
على مساعدة الاخرين لوجه الله وان تحتسب له اجر عند الله


 شرح كيفية عمل قاعدة بيانات تعمل على اكثر من جهاز على الشبكة الداخلية
الرد }}
تم الشكر بواسطة: sendbad100
#7
شكرا لك اخوي تمت بنجاح
الحمد لله
الرد }}
تم الشكر بواسطة: elgokr
#8
الشكر لله
تمنياتى لك التوفيق
{ وَقُل رَّبِّ زِدْنِي عِلْمًا }
[ كن على يقين من اعمالنا نخطئ ومن اخطائنا نتعلم ولذلك لا شي مستحيل ]

ساهم دائماً فى    لكل من يقوم بالمساهمة
فى حل المشكلة او الاستفسار لديك فالجميع هنا يعمل 
على مساعدة الاخرين لوجه الله وان تحتسب له اجر عند الله


 شرح كيفية عمل قاعدة بيانات تعمل على اكثر من جهاز على الشبكة الداخلية
الرد }}
تم الشكر بواسطة:
#9
اخوي في مشكلة ظهرت فالراديو بوتن
لما بتخار اجابة من فالاسئلة ال تحت يطلع لوحده فوق لما بضغط بالماوس ت الاختيار
الرد }}
تم الشكر بواسطة:
#10
لا افهم ما تقصده

ارفق صورة او المشروع لاختبار ما تقصده
من ثم اقدر افيدك بالسبب

تحياتى لك
{ وَقُل رَّبِّ زِدْنِي عِلْمًا }
[ كن على يقين من اعمالنا نخطئ ومن اخطائنا نتعلم ولذلك لا شي مستحيل ]

ساهم دائماً فى    لكل من يقوم بالمساهمة
فى حل المشكلة او الاستفسار لديك فالجميع هنا يعمل 
على مساعدة الاخرين لوجه الله وان تحتسب له اجر عند الله


 شرح كيفية عمل قاعدة بيانات تعمل على اكثر من جهاز على الشبكة الداخلية
الرد }}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  [سؤال] كيفية معرفه مسار الويندوز أو بمعني آخر ازاي اعرف البارتيشن ال نازل عليه الويندوز حسن الجلب 1 497 16-10-21, 09:59 PM
آخر رد: Mohamad Anan
  [سؤال] ازاي اعرف العدد الصحيح حسن الجلب 1 568 13-04-21, 06:08 AM
آخر رد: messry
  [سؤال] ازاي اقدر اربط الفجوال بيسك بالاجهزه الخارجية رضوان الجماعي 1 872 24-03-21, 09:09 PM
آخر رد: أبو عبدالله الحلواني
  [سؤال] ازاي اضيف البوم صور داخل قاعدة بيانات الاكسس حسن الجلب 1 893 05-12-20, 01:39 AM
آخر رد: سعود
  ازاي اعمل تثبيت تلقائي اليوم السابع 0 625 14-11-20, 02:53 AM
آخر رد: اليوم السابع
  ازاي اعمل shortcut file اليوم السابع 7 1,571 14-11-20, 02:35 AM
آخر رد: اليوم السابع
  يا جماعة الخير انا عوز اعرف ازاي اشغل اليوزر اجنت ع mpv ahmedmohammed 1 879 02-09-20, 09:43 AM
آخر رد: ahmedmohammed
  [سؤال] انا لوانا ضفت coulmns ل dt أو datagridviw ازاي اغير نوع الداتا بتاعه الصف منه 3 1,152 27-08-20, 10:09 PM
آخر رد: asemshahen5
  [VB.NET] ازاي اضيف ملف نصي الي listview مع بعض المتطلبات الخاصة الماجيك مسعد 2 1,001 16-05-20, 04:26 PM
آخر رد: الماجيك مسعد
  ازاي اخلي ال Chrome Driver يقبل الاشعارات لوحده developermedo111 1 887 26-04-20, 02:31 AM
آخر رد: mohamedahmed1

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم