تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[سؤال] تكوين رقم عشوائى من عدد خانات محددة وحفظه لملف نصى
#1
السلام عليكم
لو سمحتوا يا جماعة دى اول مشاركة ليا فى المنتدى
انا عاوز برنامج ينتج رقم عشوائى من عدد خانات انا اللى احددها ويحفظ الرقم ده فى ملف نصى عشان اقدر اطبعه
لو سمحتوا يا جماعة انا محتاج البرنامج ده ضرورى
شكرا
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
و عليكم السلام ..
لست ذا معرفة تامة بهذا الموضوع , لكن حسبما اعرف اسهل طريقة لتوليد ارقام عشوائية هي استخدام الدالة Rnd
مثلا لتوليد رقم عشوائي الى 10
استعمل الكود
كود :
Dim X As Integer = Int(10 * Rnd())
و اظن انك تستطيع الاعتماد على الوقت في هذه المسألة
و لحفظ الملف النصي .. استخدم هذا الكود
كود :
IO.File.WriteAllText("path",Text)
حيث path هو مسار الحفظ , و Text هي محتويات النص ..
تحياتي
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#3
وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

اعمل مثل الصورة :



وقم بنسخ الكود كامل ولصقه في الفورم :

كود :
Public Class Form1

    Public Shared Function RandomNumStr(ByVal intStrLength As Integer) As String
        'الوظيفة المسئولة عن توليد الرقم العشوائي
        Dim chars = "0123456789"
        Dim intLength As Integer = intStrLength - 1
        Dim stringChars = New Char(intLength) {}
        Dim random = New Random()
        For i As Integer = 0 To stringChars.Length - 1
            stringChars(i) = chars(random.[Next](chars.Length))
        Next
        Dim finalString = New [String](stringChars)
        Return finalString
    End Function

    Private Sub Button1_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles Button1.Click
        'لو التكست فارغ لا ينفذ الكود
        If TextBox1.Text = "" Or TextBox1.Text = "0" Then Exit Sub

        'تعبئة التكست بالرقم العشوائي حسب طول الرقم المكتوب في التكست بوكس 1
        TextBox2.Text = RandomNumStr(TextBox1.Text)
    End Sub

    Private Sub TextBox1_KeyPress(sender As Object, e As KeyPressEventArgs) Handles TextBox1.KeyPress
        'لمنع كتابة احرف في التكست
        If Asc(e.KeyChar) < 48 Or Asc(e.KeyChar) > 57 Then
            e.Handled = True
        End If
        If Asc(e.KeyChar) = 8 Then
            e.Handled = False
        End If
    End Sub

    Private Sub Button2_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles Button2.Click
        Dim fs As System.IO.FileStream = System.IO.File.Create(Application.StartupPath & "\FileName.txt")

        Dim info As Byte() = New System.Text.UTF8Encoding(True).GetBytes(TextBox2.Text)
        fs.Write(info, 0, info.Length)
  Process.Start(Application.StartupPath & "\FileName.txt")
        fs.Close()
    End Sub

End Class
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: ناجي إبراهيم
#4
جارى التجربة وشكرا جزيلا لكم .Smile
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
Lightbulb طلب بسيط: فورم إدخال (4) خانات... Arabia 6 131 25-10-16, 04:36 PM
آخر رد: Arabia
  [VB.NET] ممكن كيفيه عمل save and restore لملف الmspr medoddd 2 131 25-08-16, 07:49 PM
آخر رد: medoddd
  [سؤال] لدى بيانات فى datagridview ارغب فى تصدير البيانات لملف اكسل لكن بشروط HERO92 30 1,180 23-04-16, 10:48 AM
آخر رد: HERO92
  [VB.NET] بيانات فى datagridview ارغب فى تصديرها لملف اكسل لكن بشروط Bookmark and Share HERO92 0 179 08-04-16, 11:19 PM
آخر رد: HERO92
  مساعدة كود تقسيم ملف الى فقرات تبدأ بكلمة محددة samira2013 1 131 30-03-16, 09:43 AM
آخر رد: silverlight
  [سؤال] مشكلة لم اجد لها حلا سحب وافلات لملف صوتي مدحت رمضان 1 183 04-03-16, 07:39 AM
آخر رد: silverlight
  تكوين قاعدة بيانات بالكود abdhassan 2 319 20-02-16, 09:42 AM
آخر رد: HASAN6.0
  [VB.NET] هل يمكن طباعة بيانات محددة من التاتا جريد alachk 2 493 10-10-15, 07:19 PM
آخر رد: alachk
  تكرار بطريقة محددة atefkhalf2004 5 545 11-09-15, 08:08 PM
آخر رد: atefkhalf2004
  كيف ارسل بارامترات لملف تنفيذي من آخر وايضا كيف استقبله واعرضه سعود 1 295 15-06-15, 10:42 PM
آخر رد: Aly El-Haddad

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم