تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Abu Ehab Chart Control
#1
بسم الله الرحمن الرحيم
Abu Ehab Chart Control
الصراحة :
كان عندي فترة راحة لأني خلصت النظام الطبي قبل كم يوم وسلمته للشركة
وقلت زمان ما قدمت لكم شيئ جــــــــديد كالعاده
فأستغليت الوقت وعملت لكم كنترول جميل
طبــــــــــعا أنا صممتـــــــــها C Sharp لكن ما بتفــــرق معكم كثير .
تعالوا نشـــــــــوف ســـــــــــوا :
صممت أداة للرسم البيــــــاني مستعين ببعض الأكواد من شــــباب أجانب
وحاولت أصممها بحيث أن المبرمج الجديد لا يجـد صعوبه في برمجتها ,,
لأن الكنترول المرفق مع الفجيوال ستوديو شـــــــويه صعب على كثير من الناس .

طيب :
المطـــــــلوب منـك : تضـــــــــع PictureBox
أنت الأول لازم تستدعس الكلاس اللى انا صممته ,
PHP كود :
using AbuEhabChart

وبعدين تاخد من الكلاسه نسخة جديدة :
PHP كود :
ColumnChart AbuEhab = new ColumnChart();
        List<
ColumnChartItemChartitems = new List<ColumnChartItem>(); 
لو أنت حاولت تشحنها يــــــــــدوي :
على سبيل المثال :
عندنا مشتريات ومبيعات وأرباح ,,, طبعا أكيد قيم رقميه لأني عايز أرسم ..
PHP كود :
Chartitems.Add(new ColumnChartItem(Color.Green"Cost Price"605.3m));
            
Chartitems.Add(new ColumnChartItem(Color.DarkBlue"Expenses"710.7m));
            
Chartitems.Add(new ColumnChartItem(Color.Tomato"Profite"915.9m)); 
PicChart.Image = AbuEhab.DrawChart(); [/php][/align]
PHP كود :
foreach (ColumnChartItem item in ChartitemsAbuEhab.Items.Add(item);
           

            
AbuEhab.ValueFormat "$ ###0.00";
            
PicChart.Image AbuEhab.DrawChart(); 
طيب تمـــــــــــــــام ...

لو عايز أشحنها من جدول مثلا :
أنا هنـــــــــا لأني مدمن LINQ عملتها على مزاجي
تعالوا نشـــــــوف :
PHP كود :
DbDataContext db = new DbDataContext();
                   var 
lst = (from p in db.PlayerTabs select p).ToList ();

                    
//Create DataTable 
                    
DataTable dt=  new  DataTable();
                    
dt.Columns.AddRange(new  DataColumn[]
                    {
                       new 
DataColumn("PlayerID",typeof (System .Int32 )),
                       new 
DataColumn("PlayerName",typeof (System .String)),
                        new 
DataColumn("PlayerAge",typeof (System .Int32 ))
                    });

                    foreach (var 
item in lst )
                    {
                        
dt.Rows.Add(item.PlayerIDitem.PlayerNameitem.PlayerAge);
                    }

                    
AbuEhab.SetDataSource(dt"PlayerAge""PlayerName");
                    
PicChart.Image AbuEhab.DrawChart(); 
يس خلاص ..
لا تنســــى ...المطـــــــلوب منـك : تضـــــــــع PictureBox
أنت تستخدمها زي ما أنت عايز وغير في القيـــــم والألوان على كيفك .
الأداة بســــــــــلامتها موجــــــوده في المرفــقات .
وصـــــــورة الأداة موجـوده هنــــــــــــــــــــا ..
ولا أحــــــــــد يســـــــألني لأن الأولاد عندهم أمتحـــــــانات وانا رايح أعمــــل طوارئ في البيت .
يعــــــــطيكم العـــــــــــافيه شــــــــــباب .


الملفات المرفقة
.rar   Abu Ehab Chart Control.rar (الحجم : 6.04 ك ب / التحميلات : 63)

Abu Ehab : Microsoft Partner  & Systems Developer
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: Sajad , الشاكي لله , hoob computer , sami2015
#2
السلام عليكم

اهلا بك اخي العزيز ابو ايهاب بارك الله فيك وجزاك خيرا

كالعادة مبدع تحياتي لك
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: الشاكي لله , Abu Ehab
#3
السلام عليكم ورحمة الله



حبيبي ابو ايهاب عودة حميدة مباركة
فعلا افضل شئ في تطوير الادوات هو الرسم يوفر الكثير جدا من الوقت
تري الان ممكن اعدل علي اداة واعمل اي شئ يخطر ببالي في دقائق معدودة بفضل الله ثم الرسم
استغنيت عن كل الاضافات
DevExpress
Telerik
DotNetBar
وغيرها
والله الان اصنع ادوات في ثواني وافضل منها بكثير من ناحية استهلاك الرام والتعقيد في الاستخدام واشياء اخري
الرسم ثم الرسم ثم الرسم تصنع ما يخطر ببالك
وجزاك الله خيرا علي طرحك المميز

واسئل الله تعالي ان يوفقك ابنائك لما فيه الخير وان يمن عليهم بالتفوق في الدراسة
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: الشاكي لله , Sajad , Abu Ehab
#4
رائع جدا اخي ابو ايهاب فعلا ابداع


(10-05-14, 11:33 AM)ali.alfoly كتب : السلام عليكم ورحمة الله



حبيبي ابو ايهاب عودة حميدة مباركة
فعلا افضل شئ في تطوير الادوات هو الرسم يوفر الكثير جدا من الوقت
تري الان ممكن اعدل علي اداة واعمل اي شئ يخطر ببالي في دقائق معدودة بفضل الله ثم الرسم
استغنيت عن كل الاضافات
DevExpress
Telerik
DotNetBar
وغيرها
والله الان اصنع ادوات في ثواني وافضل منها بكثير من ناحية استهلاك الرام والتعقيد في الاستخدام واشياء اخري
الرسم ثم الرسم ثم الرسم تصنع ما يخطر ببالك
وجزاك الله خيرا علي طرحك المميز

واسئل الله تعالي ان يوفقك ابنائك لما فيه الخير وان يمن عليهم بالتفوق في الدراسة


يالله احنا في انتظار AlfolyControls Cool
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: ali.alfoly , Abu Ehab , hoob computer
#5
ههههههه حبيبي يا محمد اضحك الله سنك
والله طلبت من الادارة فتح قسم خاص بالادوات وفي انتظارهم ان شاء الله
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: hoob computer


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  Abu Ehab BarCode Generator Abu Ehab 2 610 12-02-16, 11:40 AM
آخر رد: nani49
  Abu Ehab Pie Chart 2015 Abu Ehab 8 922 12-02-16, 11:10 AM
آخر رد: nani49

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم