تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[سؤال] خطأ في زرار التعديل
#1
زرار التعديل في المشروع لايسمح بتكرار الاسم مرة اخري داخل المشروع وهذا يعمل بطريقة صحيحة ولكن عند تغيير رقم المحمول برغم عدم تكراره مرة اخري تظهر رسالة تم تكرار هذا الاسم برغم ان التغيير يكون في رقم المحمول ليس في الاسم


الملفات المرفقة
.rar   WindowsApplication1.rar (الحجم : 113.38 ك ب / التحميلات : 33)
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
يا اخي غريب مفيش مفصلين هنا يصلحو الزرار Big Grin
=============

اخي بالنسبة لزرار الحفظ مفيش مشكلة لكن المشكلة في التعديل


من زرار التعديل احذف الاستعلام هذا
PHP كود :
Dim m As String
        Dim SQLstr2 
As String "SELECT nam FROM student  WHERE  nam= '" & (TextBox2.Text) & "'"
        ' Dim da = New OleDbDataAdapter(SQLstr, con)

        If CON.State() Then CON.Close()
        CON.Open()
        Dim cmd As New OleDbCommand(SQLstr2, CON)
        Dim dr As OleDbDataReader
        dr = cmd.ExecuteReader()
        Dim b As String = ""
        If dr.Read() = True Then
            m = dr.Item(0).ToString
            CON.Close()
        End If
        If TextBox2.Text = m Then
            MsgBox(" هذه الحالة مسجلة قبل ذلك  ", , "رسالة")
           
            Exit Sub
        End If 


وابق على هذا فقط

PHP كود :
Try
            
Dim SavInto1 As New OleDb.OleDbCommand
            Dim Conn 
As New OleDbConnection(conStr)
            
SavInto1.Connection Conn
            SavInto1
.CommandType CommandType.Text
            SavInto1
.CommandText "UPDATE student set nam ='" Trim(TextBox2.Text) & "', mob ='" Trim(TextBox3.Text) & "' where id = " TextBox1.Text " "
            
Conn.Open()
            
SavInto1.ExecuteNonQuery()
            
Conn.Close()
            
MsgBox("تم التعديل بالنجاح", , "رسالة")
            
Me.Refresh()
            
'    m()
            mov()
        Catch ex As Exception
        End Try 


بالنسبة للحفظ اتركه مثل ما هو

بالتوفيق اخي
{وَلَنَبْلُوَنَّكُمْ حَتَّى نَعْلَمَ الْمُجَاهِدِينَ مِنْكُمْ وَالصَّابِرِينَ وَنَبْلُوَ أَخْبَارَكُمْ} [محمد: 31].

الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#3
انت كده لم تحلوا المشكلة انا مش عايز اسم العميل يكرر مرتين بس ممكن رقم المحمول يكرر عادي مفيش مشكلة
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#4
تفضل اخي

بس عندي ملاحظة انت ليش مسوي استعلم على اسم و بشرط اسم هو اردي عندل ميتاج تسوي عملية استعلم لية انا قمبت بتبديله الى رقم الجوال

واثنين ما يحتاج انك تسوي تعديل على اسم يكفي رقم الجوال

PHP كود :
Dim m As String
        Dim SQLstr2 
As String "SELECT mob FROM student  WHERE  nam= '" & (TextBox2.Text) & "'"
        ' Dim da = New OleDbDataAdapter(SQLstr, con)

        If CON.State() Then CON.Close()
        CON.Open()
        Dim cmd As New OleDbCommand(SQLstr2, CON)
        Dim dr As OleDbDataReader
        dr = cmd.ExecuteReader()
        Dim b As String = ""
        If dr.Read() = True Then
            m = dr.Item(0).ToString
            CON.Close()
        End If
        If TextBox2.Text = m Then
            MsgBox(" هذه الحالة مسجلة قبل ذلك  ", , "رسالة")
           
            Exit Sub
        End If
        Try
            Dim SavInto1 As New OleDb.OleDbCommand
            Dim Conn As New OleDbConnection(conStr)
            SavInto1.Connection = Conn
            SavInto1.CommandType = CommandType.Text
            '
SavInto1.CommandText "UPDATE student set nam ='" Trim(TextBox2.Text) & "', mob ='" Trim(TextBox3.Text) & "' where id = " TextBox1.Text " "
            
SavInto1.CommandText "UPDATE student set  mob ='" Trim(TextBox3.Text) & "' where id = " TextBox1.Text " "
            
Conn.Open()
            
SavInto1.ExecuteNonQuery()
            
Conn.Close()
            
MsgBox("تم التعديل بالنجاح", , "رسالة")
            
Me.Refresh()
            
'    m()
            mov()
        Catch ex As Exception
        End Try 
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#5
اسف اخي

لم انتبه الى كلمك

لمذا لا تستخدم خصيت Enabled في TextBox2

Form1_Load

TextBox2.Enabled = False

في Button جديد ضع
TextBox2.Enabled = True

و في Button حفظ ضع

TextBox2.Enabled = False

اتمى ان يكون هذا طلبك
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#6
اخي انت مركز معانا
ما بيتكرر مرتين بالنسبة للتعديل الي عملناه على زر التعديل
بيتكرر اذا عملت التعديل على زر الحفظ فقط

انت اشتغل على زر التعديل فقط بالطريقة الي اعطيناك اياه جربها طيب Angry
{وَلَنَبْلُوَنَّكُمْ حَتَّى نَعْلَمَ الْمُجَاهِدِينَ مِنْكُمْ وَالصَّابِرِينَ وَنَبْلُوَ أَخْبَارَكُمْ} [محمد: 31].

الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#7
(03-06-14, 01:14 PM)عابر سبيل كتب : اخي انت مركز معانا
ما بيتكرر مرتين بالنسبة للتعديل الي عملناه على زر التعديل
بيتكرر اذا عملت التعديل على زر الحفظ فقط

انت اشتغل على زر التعديل فقط بالطريقة الي اعطيناك اياه جربها طيب Angry


هو قصدة على ما اعتقد انا يمكن الى المستخدم تعديل على TextBox الخاص الي فية اسم المستخدم لانة هو في عملية التعديل يقوم بتعديل اسم و رقم مع بعض و يقول انا اتعديل فية خطا انا متكد انه لم يقوم بتجربة الكود
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  [VB.NET] طلب التعديل في كود بسيط rabeh.ram 2 55 29-11-16, 11:10 PM
آخر رد: rabeh.ram
  خطاء عند التعديل علي Checkbox السيد الجوهري 4 62 27-11-16, 04:10 PM
آخر رد: السيد الجوهري
  ما هو الخطاء فى هذا الكود "كود التعديل" السيد الجوهري 1 62 26-11-16, 03:22 AM
آخر رد: أبو عمر
  التعديل علي datagridview باستخدام sql command dark1459 6 138 21-11-16, 11:55 AM
آخر رد: dark1459
  [VB.NET] استفسار بخصوص استعلام التعديل dark1459 8 113 15-11-16, 12:31 AM
آخر رد: dark1459
  التعديل الذي أقوم به في الفورم لا يظهر عند عمل RUN نسيم 8 201 07-11-16, 01:14 PM
آخر رد: zinom
  التعديل في اكسس makky 1 102 22-09-16, 11:19 PM
آخر رد: ممدوح
  التعديل على هذا المشروع abdulla2 10 284 07-09-16, 12:39 AM
آخر رد: abdulla2
  بعد التعديل على الداتا اللى فى الcell مش بيعمل save araxis 0 98 27-08-16, 05:07 AM
آخر رد: araxis
  [VB.NET] الكتابة في خلايا datagridview ومن ثم التعديل في الخلايا والحفظ dark1459 2 170 04-08-16, 11:25 PM
آخر رد: سعود

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم