تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[VB.NET] حفظ البيانات المستوردة من اكسل الى الداتا
#1
احبائي كيف بقدر احفظ البيانات المستوردة من ملف اكسل الى الداتا كريت فيو  واضافة هذه البيانات الى قاعدة البيانات الاساسية في مشروعي وهي طبعا اكسس شكرا فانا بمساعدة احد الاخوة استطعت ان اعرض في الداتا كريت فيو محتويات ملف الاكسل ولكن عجزت عن حفظها لكي تضاف لقاعدة البيانات الاساسية
الرد }}
تم الشكر بواسطة:
#2
ايه رايك لو تحفظ البيانات ماشره في قاعدة البيانات قبل ما تعرضها في الداتا كريت فيو مش يكون افضل
مجرد اقتراح
الرد }}
تم الشكر بواسطة:
#3
(04-06-21, 08:46 PM)Fareed كتب : ايه رايك لو تحفظ البيانات ماشره في قاعدة البيانات قبل ما تعرضها في الداتا كريت فيو مش يكون افضل
مجرد اقتراح

اخي الكريم احيانا بيكون عندي اكثر من الف اسم على ملف اكسل مع بيانات خاصة بالاسم وحابب انقلهن على قاعدة البيانات الاكسس
الرد }}
تم الشكر بواسطة: Fareed
#4
يجب تصميم قاعدة بيانات الأكسس تماما بعدد أعمدة الأكسل
مجموعتنا على الفايسبوك
الرد }}
تم الشكر بواسطة: ابراهيم ايبو , Fareed
#5
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
بارك الله بك اخي عبد العزيز البسكري على جوابك للاخ Munther
 عندي تعقيب على قاعدة البيانات وحقولها
ماذا لو ان الحقول غير معروفة او ان في كل مرة يكون عدد الحقول يقل او ينقص او تتغير الاسماء ونوع البيانات ؟
يمكننا انشاء جدول في وضع ال RunTime بحيث تكون حقوله هي الحقول الطاهرة في الداتاغرايد فيو وهنا لدينا احتمالين :
الاول جعل كل الحقول من نوع String وتخزين ماهو ظاهر من انواع بيانات على شكل نص وبذلك يكون الامر سهل حيت تكون حقول الجدول من نوع Text ماعدا حقل للاي دي يكون افتراضي وهو من نوع AutoNumber 
اما ان اردنا حفظ البيانات حسب النوع (ٍString ,integer, DateTime, YesNo او غيرها ) فهنا لابد من ان كود انشاء الجدول سيحتاج الى اسم الحقل ونوع البيانات وهو مايفترض بنا ان نضعه في ليست بوكس او DatagridView مصغرة تضم حقل الاسم وحقل نوع البيانات وبعدها ننشء الجدول بتسمية ايضا خاصة
وبعدها يتم حفظ البيانات مثل مانحفظ تفاصيل فاتورة او حفظ مجموعة سجلات موجودة في الداتا غرايد
والامر فيما سبق يحتاج الى اكواد انشاء جدول في الاكسس 
اما ان كانت البيانات الاتية من الاكسل هي دائما نفس الاعمدة وانواع البيانات 
فحتما كما اشرت يجب ان تكون حقول الجدول هي نفس الحقول التي ستظهر في الداتا غرايد بعد جلب البيانات من الاكسل
اعمل الخير وأجرك لا تنتظره فالله خير من إليك يرده
البرمجة ليست مجرد كود بل هي منهج تفكير منطقي لحل المشكلات







الرد }}
تم الشكر بواسطة: عبد العزيز البسكري , Fareed , Munther
#6
مفيش فرق اذا كان اسم واحد او الف
انت حتضيف كل اسم تمر عليه بinsert
وبعد متحفظهم كلهم فبرحتك اذا عاوز تظهرهم في الداتا كريد فيو اعمل استعلام
الرد }}
تم الشكر بواسطة: Munther , عبد العزيز البسكري


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  الترقيم التلقائي في الداتا قريدفيو مصمم هاوي 4 199 11-08-22, 06:28 PM
آخر رد: مصمم هاوي
  كيف اجعل Autoscroll هي التي تزيد عدد الصفوف في عرض البيانات عبدالكريم برشدان 1 143 07-08-22, 02:55 PM
آخر رد: asmarsou
  قراءة البيانات من برنامج البصمة strongriseman 2 190 29-07-22, 02:23 AM
آخر رد: ابراهيم ايبو
  ارتباط كومبو بوكس مع كومبو بوكس في الداتا كرد فيو نيمو 1 140 27-07-22, 12:50 PM
آخر رد: نيمو
  [VB.NET] ربط قاعدة البيانات um_noor20 3 196 27-07-22, 11:00 AM
آخر رد: أبو خالد الشكري
  [سؤال] عايز كود عرض اسماء الجداول من قاعد البيانات الي ليست بوكس حسن الجلب 1 145 23-07-22, 08:53 PM
آخر رد: سعود
  [سؤال] عدم ظهور البيانات نهى علي 10 298 19-07-22, 10:57 PM
آخر رد: ابراهيم ايبو
  الداتا كرد فيو mohamedassim 3 169 16-07-22, 04:49 PM
آخر رد: mohamedassim
Lightbulb *○● قراءة نوع البيانات Data Type من قاعدة البيانات ●○* أبو خالد الشكري 10 424 29-06-22, 11:51 PM
آخر رد: أبو خالد الشكري
  مشكلة الكومبو بوكس واستدعاء البيانات mohamedassim 1 265 28-06-22, 10:22 PM
آخر رد: معاند الحظ

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم