تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ممكن طريقة نقل الاسماء من datagridview الى textbox
#1
السلام عليكم اخواني الاعزاء 

ممكن طريقة نقل اسماء من datagridview الى 18 textbox بالترتيب 
بحيث يتم التحديد على الاسم المراد نقله مع الاسماء التى بعده مباشرة بالترتيب 

الرد }}
تم الشكر بواسطة:
#2
وعليكم السلام...
تفضل:

كود :
'عدد الحقول بدأ من صفر
   'يعني لو 5 نقص منهم -1 هتكتب هنا 4
   'اسنخدمته مع 4 حقول من الداتا جريد
   Dim counter As Integer = 3

   Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click

       'هنا عملت لوب على الأدوات
       'أي تيكست بوكس باسمه الافتراضي هيتم التعامل معاه في اللوب واحد ورا التاني
       'يعني TextBox1و TextBox2و TextBox3 فقط
       For Each a As Control In Me.Controls

           'بتأكد من نوع الأداة داخل اللوب
           If TypeOf a Is TextBox Then
               ''''''''''''''''''''''''''''''''''''
               'بشوف رقم المتغير لو أكبر من  3 هيوقف البرنامج
               If counter > 3 Then

                   'نهاية اللوب بحيث يوقف
                   Exit For
               End If


               ''''''''''''''''''''''''''''''''''''
               'طباعة ناتج الداتا جريد بناءً على رقم المتغير
               a.Text = DataGridView1.Rows(counter).Cells(0).Value


               ''''''''''''''''''''''''''''''''''''
               'بينقص كل مرة واحد عشان يجبهم بالترتيب
               counter -= 1

           End If
       Next

       'عدد الحقول بدأ من صفر
       'يعني لو 5 نقص منهم -1 هتكتب هنا 4
       'عشان لو دخلت بيانات تانية يشتغل معاك من أول الرقم
       counter = 3
   End Sub
End Class
وأسف لو أخطأت في حاجة, دمتم بخير.
المبرمج لا يفكر في المشكلة بل في الحل!!
الرد }}
تم الشكر بواسطة: ابراهيم ايبو
#3
(29-07-21, 04:09 AM)اسامه الهرماوي كتب : وعليكم السلام...
تفضل:

كود :
'عدد الحقول بدأ من صفر
   'يعني لو 5 نقص منهم -1 هتكتب هنا 4
   'اسنخدمته مع 4 حقول من الداتا جريد
   Dim counter As Integer = 3

   Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click

       'هنا عملت لوب على الأدوات
       'أي تيكست بوكس باسمه الافتراضي هيتم التعامل معاه في اللوب واحد ورا التاني
       'يعني TextBox1و TextBox2و TextBox3 فقط
       For Each a As Control In Me.Controls

           'بتأكد من نوع الأداة داخل اللوب
           If TypeOf a Is TextBox Then
               ''''''''''''''''''''''''''''''''''''
               'بشوف رقم المتغير لو أكبر من  3 هيوقف البرنامج
               If counter > 3 Then

                   'نهاية اللوب بحيث يوقف
                   Exit For
               End If


               ''''''''''''''''''''''''''''''''''''
               'طباعة ناتج الداتا جريد بناءً على رقم المتغير
               a.Text = DataGridView1.Rows(counter).Cells(0).Value


               ''''''''''''''''''''''''''''''''''''
               'بينقص كل مرة واحد عشان يجبهم بالترتيب
               counter -= 1

           End If
       Next

       'عدد الحقول بدأ من صفر
       'يعني لو 5 نقص منهم -1 هتكتب هنا 4
       'عشان لو دخلت بيانات تانية يشتغل معاك من أول الرقم
       counter = 3
   End Sub
End Class
وأسف لو أخطأت في حاجة, دمتم بخير.
مشكووور اخوي ماقصرت نجحت التجربة 50 % بس يوجد بعض الملاحظات اريد تعديلها لم تأخدها بالأعتبار 


انا اريد نقل الاسم من التحديد مثل اريد ان احدد في الداتا من الرقم مثلاً 6 بهدا يكون اول اسم في التكست بوكس رقم 6 والاسماء اللي تليه  7- 8- 9 ..الخ 
النفطة الثانية مثلاً عند التحديد من الارقام الاخير مثلاً 45 يتم اكمال الاسماء المتبقيه لنهاية الداتا ويرجع للأسماء من البدايه لأكمال التكست بوكس المتبقي .
ارجو ان تكون تم ايضاح الصوره ..ولك مني جزيل الشكر والعرفان لما تقدمه .
الرد }}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  ماهي طريقة عمل download لصورة من قاعدة البيانات sql إلى سطح المكتب ؟ جيولوجي مبتدئ 1 17 منذ 2 ساعة مضت
آخر رد: Taha Okla
  طريقة رسم كهذة Lathe1 0 92 12-08-22, 11:13 PM
آخر رد: Lathe1
  [سؤال] سؤال مهم ممكن رد عليا بالله عليكم حسن الجلب 1 194 31-07-22, 10:43 PM
آخر رد: Jounior_P
  ماهي طريقة تحويل الصور إلى pdf ؟ جيولوجي مبتدئ 6 298 30-07-22, 02:24 AM
آخر رد: جيولوجي مبتدئ
  هل يوجد طريقة لارسال رسائل واتساب من البرنامج باستخدام vb.net 2010 ? Dr.Sherif Alazizi 14 9,940 25-07-22, 07:48 PM
آخر رد: عبد الجليل سراج
  [سؤال] ممكن حد يساعدني في السؤال ده حسن الجلب 1 139 21-07-22, 11:44 AM
آخر رد: alfaiz678
Lightbulb [VB.NET] ممكن عمل هذا الكود رمضان محمد 17 803 13-07-22, 10:32 PM
آخر رد: سعود
Lightbulb [VB.NET] كيف يظهر شريط تمرير لـــ TextBox رمضان محمد 4 268 10-07-22, 04:34 PM
آخر رد: رمضان محمد
  عرض Object داخل Datagridview? silverlord 2 292 04-07-22, 11:20 PM
آخر رد: silverlord
  ماهي طريقة اقتطاع جزء معين من الصورة عند المسح بالسكانر ؟ جيولوجي مبتدئ 0 177 01-07-22, 02:55 AM
آخر رد: جيولوجي مبتدئ

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم