تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
سؤال عن كيفية اخراج فاتوره البيع كامله للاستعلام فقط
#1
عملت بحث عن الفاتوره وظهر النتائج واريد ان افتح تفاصيل الفاتوره فكيف افعلها

ياريت حد يجاوبنى انا غيرت صيغه السؤال علشان محدش رد عليا
الرد }}
تم الشكر بواسطة:
#2
(13-01-22, 04:53 AM)حسين ادريس كتب : عملت بحث عن الفاتوره وظهر النتائج واريد ان افتح تفاصيل الفاتوره فكيف افعلها

ياريت حد يجاوبنى انا غيرت صيغه السؤال علشان محدش رد عليا
اطلاع على هذا

http://vb4arb.com/vb/showthread.php?tid=23530
صلى الله على نبينا محمد
اخيكم / محمود صالح
  قال الزهري رحمه الله  
 مــا عُـــبـِد الله بشئ أفضل من العلم 
الرد }}
تم الشكر بواسطة: ابو انس , ابو انس , ابراهيم ايبو
#3
(13-01-22, 05:08 AM)محمود صالح كتب :
(13-01-22, 04:53 AM)حسين ادريس كتب : عملت بحث عن الفاتوره وظهر النتائج واريد ان افتح تفاصيل الفاتوره فكيف افعلها

ياريت حد يجاوبنى انا غيرت صيغه السؤال علشان محدش رد عليا
اطلاع على هذا

http://vb4arb.com/vb/showthread.php?tid=23530

الف شكر يا اخ محمود على الاهتمام وربنا يجعله فى ميزان حسناتك
لاكن انا مبتدئ وحاول بمساعدت المحترفين فى اليوتيوب والموقع دا 
انا اقدر اعمل برنامج مبيعات بسيط احتاجه قدرت اعمل البرنامج الحمد لله
بس ينقصنى البحث فى داتا جريد عن فاتوره واظهار التفاصيل اللى فيها فى داتا اخرى
ولا اعرف كيف يتم ذلك خصوصا ان قاعدة البيانات معمول لها علاقات وتظهر كل الاصناف تحت كل صف ولا اعلم كيف اجلب البيانات واظهرها فى الداتا جريد 
وشاكر ليك تعبك وربنا يجعله فىميزان حسناتك
الرد }}
#4
اطلع على هذا 
http://vb4arb.com/vb/showthread.php?tid=...#pid179685
صلى الله على نبينا محمد
اخيكم / محمود صالح
  قال الزهري رحمه الله  
 مــا عُـــبـِد الله بشئ أفضل من العلم 
الرد }}
#5
(13-01-22, 04:53 AM)حسين ادريس كتب : عملت بحث عن الفاتوره وظهر النتائج واريد ان افتح تفاصيل الفاتوره فكيف افعلها

ياريت حد يجاوبنى انا غيرت صيغه السؤال علشان محدش رد عليا
بص يا سيدي ده خلاصة جزء من مشروعي
بس بالنسبة ليا انا عامل الاستعلام عن الفاتورة في فورم مخصوص فيه داتا جريد فيو بتظهر فيها بيانات الفاتورة او رأس الفاتورة يعني رقمها وتاريخها واسم العميل والكاشير .....
وعامل زرار في الفورم ده لما تضغط عليه يفتح تفاصيل الفاتورة بقى (الأصناف وأسعارها وكدة) في فورم تانية هي نفسها الفورم الي بتعمل منها فاتورة جديدة(وده عشان لو في تعديل في الفاتورة سواء بإضافة أصناف او حذف اصناف او تعديل صنف منها) فعشان اعرف اعمل كدة عملت:
 Public dt As New DataTable
وبعدين في برمجة الزرار نفسه بقى الي هيفتح تفاصيل الفاتورة ده عملت:
    Private Sub Button2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button2.Click
        Dim con As New OleDbConnection("Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0;Data Source=data.accdb")
        Dim cmd As New OleDbCommand
        cmd = New OleDbCommand("select cod, iname_o, price_o, qty_o, tot_o, from orders_d where id_o [email protected] ", con)
        cmd.Parameters.Add("@ido", OleDbType.Integer).Value = Dgv3.CurrentRow.Cells(0).Value
(dgv3 ده اسم الداتا جريد في فورم البحث)
        con.Open()
        dt.Clear()
        dt.Load(cmd.ExecuteReader)
        Dim dr As OleDbDataReader = cmd.ExecuteReader
        dr.Read()
        If dr.HasRows Then
            Form2.Show()
(ده فورم الفاتورة)
            Form2.CheckBox4.Checked = False
           
                Form2.Text = "تعديل فاتورة"
        
            Form2.dt = Me.dt
          
            Form2.dgv1.DataSource = dt
          
                Form2.dgv1.Columns(0).HeaderText = "كود الصنف"
                Form2.dgv1.Columns(1).HeaderText = "اسم الصنف"
                Form2.dgv1.Columns(2).HeaderText = "السعر"
                Form2.dgv1.Columns(3).HeaderText = "الكمية"
                Form2.dgv1.Columns(4).HeaderText = "الاجمالي"
                Form2.dgv1.Columns(5).HeaderText = "جملة"
                Form2.dgv1.Columns(6).HeaderText = "مستهلك"
         
          
        End If
        Me.Close()

    
End Sub
يا رب اكون قدرت اساعدك
الرد }}
تم الشكر بواسطة: ابو انس , ابراهيم ايبو



التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم