تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[VB.NET] مشكلة فى فلترة الداتا جريد فيو ارجو المساعدة فى حلها
#1
الكود شغال بس هو غلط بيحصل بطىء فى التحميل مع لوب واضح
كود :
 If RadioButton4.Checked = True Then
           For i As Integer = 0 To dgvpro.Rows.Count - 1
               For Each row As DataGridViewRow In dgvpro.Rows
                   If row.Cells(8).Value = True Then
                       dgvpro.Rows.Remove(row)
                   End If
               Next
           Next
       Else
           For i As Integer = 0 To dgvpro.Rows.Count - 1
               For Each row As DataGridViewRow In dgvpro.Rows
                   If row.Cells(8).Value = False Then
                       dgvpro.Rows.Remove(row)
                   End If
               Next
           Next
       End If
المفروض الكود بيشوف  الخلية 8 فى الداتا و بيخفي الصف على حسب القيمة اما ترو او فولس
ارجو المساعدة وشكرا
الرد }}
تم الشكر بواسطة: ابراهيم ايبو , ابراهيم ايبو
#2
1 - أولا هذا كود تحقق : تأكيد وحذف وليس كود فلترة.
2- استخدم هذا الكود :

كود :
        '---------
        For i As Integer = dgvpro.Rows.Count - 2 To 0 Step -1
            If dgvpro.Rows(i).Cells(8).Value = True Then
                If RadioButton4.Checked = True Then dgvpro.Rows.RemoveAt(i)
            Else
                If RadioButton4.Checked = False Then dgvpro.Rows.RemoveAt(i)
            End If
        Next
        '---------

3 - الفلترة شيء آخر كأن تقول (بلمح البصر أو حتى قبل ذلك -- تجد النتيجة أمامك).
فيجب حينها أن تكون القيمة مخزنة في (DataTable) قبل اسنادها لـ (DataGridView1).. وعليها تنفذ عمليات الفلترة ..

قال صلى الله عليه وسلم: 
«كلمتان خفيفتان على اللسان 
ثقيلتان في الميزان،حبيبتان إلى الرحمن: 
سبحان الله وبحمده، سبحان الله العظيم».
الرد }}
تم الشكر بواسطة: نبيل فتحى
#3
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
اخي الكريم 
ضع مثالك ليتم العمل عليه ومعرفة مشكلة الكود
اعمل الخير وأجرك لا تنتظره فالله خير من إليك يرده
البرمجة ليست مجرد كود بل هي منهج تفكير منطقي لحل المشكلات







الرد }}
تم الشكر بواسطة: نبيل فتحى , نبيل فتحى
#4
اللوب برده موجود بسبب مع تغيير الــ RadioButton4.Checked بيرجع يعمل تحميل للداتا من الاول وينفذ الكود من هنا بيحصل اللوب ولو معملتش اعادة تحميل للجدول الداتا هتكون فاضية الداتا عباره عن ترو وفولس
الرد }}
تم الشكر بواسطة:



التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم