تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
مشكله زر التعديل ضرورى افادكم الله
#1
دا كود الحفظ اللى عندى يعمل تمام معى
بس مش عارف فى الرنامج دا مش عايز يحفظ البيات ليه
يتوقف عند السطر       SavInto.ExecuteNonQuery()
وبتخرج رساله 
Data type mismatch in criteria expression
ودا كود الحفظ
كود :
  Dim SavInto As New OleDb.OleDbCommand
       SavInto.Connection = con
       SavInto.CommandType = CommandType.Text
       SavInto.CommandText = "update tbl_customers set [morta]='" & TextBox8.Text & "' where tel  = " & Val(TextBox7.Text) & ""
       con.Open()
       SavInto.ExecuteNonQuery()
       SavInto.Dispose()
       con.Close()
       MsgBox("تم تسجيل البيانات بنجاح", MsgBoxStyle.Information + MsgBoxStyle.MsgBoxRight, "تم الحفظ")

   End Sub
الرد }}
تم الشكر بواسطة: ابو انس , ابو انس
#2
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
تفضل اخي حسين
كود :
Private Sub Button1_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles Button1.Click
       Dim SavInto As New OleDb.OleDbCommand()
       SavInto = New OleDb.OleDbCommand("update tbl_customers set [morta]='" & TextBox8.Text & "' where tel  = " & Val(TextBox7.Text) & "", con)
       If con.State = ConnectionState.Open Then con.Close()
       con.Open()
       SavInto.ExecuteNonQuery()
       SavInto.Dispose()
       con.Close()
       MsgBox("تم تسجيل البيانات بنجاح", MsgBoxStyle.Information + MsgBoxStyle.MsgBoxRight, "تم الحفظ")

   End Sub
اعمل الخير وأجرك لا تنتظره فالله خير من إليك يرده
البرمجة ليست مجرد كود بل هي منهج تفكير منطقي لحل المشكلات







الرد }}
تم الشكر بواسطة: ابو انس
#3
(12-03-22, 12:35 AM)ابراهيم ايبو كتب : السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
تفضل اخي حسين
كود :
Private Sub Button1_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles Button1.Click
       Dim SavInto As New OleDb.OleDbCommand()
       SavInto = New OleDb.OleDbCommand("update tbl_customers set [morta]='" & TextBox8.Text & "' where tel  = " & Val(TextBox7.Text) & "", con)
       If con.State = ConnectionState.Open Then con.Close()
       con.Open()
       SavInto.ExecuteNonQuery()
       SavInto.Dispose()
       con.Close()
       MsgBox("تم تسجيل البيانات بنجاح", MsgBoxStyle.Information + MsgBoxStyle.MsgBoxRight, "تم الحفظ")

   End Sub

اولا جزاك الله خيرا
وشاكر ردك السريع
جعلك الله نافعا بما تعلمت
نفس المشكله يا اخى ونفس الرساله
طب ممكن يكون العلاقات 
او ان اول عمود من نوع نص وله مفتاح 
ممكن تكون دا سبب المشكله؟
الرد }}
تم الشكر بواسطة: ابو انس
#4
اخي حسين 
ضع مثال مصغر للعمل عليه
اعتقد ان المشكلة هي في نوع بيانات عمود الشرظ وهو رقم الهاتف على ماأظن وهو نوع نص حتى يقبل الصفر من اليسار 
وعندما تأخذ ال Val لمربع النص انت تقوم بحذف الصفر من اليسار لذلك لا يتم التعرف على السجل يفضل ان تضع الشرط هكذا
كود :
where tel  = '" & TextBox7.Text & "'"
اعمل الخير وأجرك لا تنتظره فالله خير من إليك يرده
البرمجة ليست مجرد كود بل هي منهج تفكير منطقي لحل المشكلات







الرد }}
تم الشكر بواسطة: حسين ادريس , حسين ادريس , ابو انس
#5
Wink 
(12-03-22, 12:44 AM)ابراهيم ايبو كتب : اخي حسين 
ضع مثال مصغر للعمل عليه
اعتقد ان المشكلة هي في نوع بيانات عمود الشرظ وهو رقم الهاتف على ماأظن وهو نوع نص حتى يقبل الصفر من اليسار 
وعندما تأخذ ال Val لمربع النص انت تقوم بحذف الصفر من اليسار لذلك لا يتم التعرف على السجل يفضل ان تضع الشرط هكذا
كود :
where tel  = '" & TextBox7.Text & "'"

اخى الفاضل 
 المثال هنا

(12-03-22, 12:44 AM)ابراهيم ايبو كتب : اخي حسين 
ضع مثال مصغر للعمل عليه
اعتقد ان المشكلة هي في نوع بيانات عمود الشرظ وهو رقم الهاتف على ماأظن وهو نوع نص حتى يقبل الصفر من اليسار 
وعندما تأخذ ال Val لمربع النص انت تقوم بحذف الصفر من اليسار لذلك لا يتم التعرف على السجل يفضل ان تضع الشرط هكذا
كود :
where tel  = '" & TextBox7.Text & "'"
تقريبا انت صح 
لان انا عملت ول حقل فيه اسماء وليس ارقام ولاكن اعتمدت على انه لايقبل التكرار 
ستفهم ما اقصده بتشغيل المثال Big Grin

(12-03-22, 12:44 AM)ابراهيم ايبو كتب : اخي حسين 
ضع مثال مصغر للعمل عليه
اعتقد ان المشكلة هي في نوع بيانات عمود الشرظ وهو رقم الهاتف على ماأظن وهو نوع نص حتى يقبل الصفر من اليسار 
وعندما تأخذ ال Val لمربع النص انت تقوم بحذف الصفر من اليسار لذلك لا يتم التعرف على السجل يفضل ان تضع الشرط هكذا
كود :
where tel  = '" & TextBox7.Text & "'"

دا كود الحفظ فى الداتا جريد بعد التعديل اليدوى
زر حفظ البيانات
كود :
Dim cmd As New OleDbCommandBuilder(da)
       Try
           da.Update(dt_cust)
           con.Close()
           MsgBox("تمت التعديل بنجاح")
       Catch ex As Exception
           MsgBox(ex.Message)
           Exit Sub
       End Try
   End Sub


الملفات المرفقة
.rar   WindowsApplication2.rar (الحجم : 371.55 ك ب / التحميلات : 17)
الرد }}
تم الشكر بواسطة:
#6
السلام عليكم 
اخي حسين
المشكلة انك تأخذ الشرط من مكان لا تتواجد فيه قيمة الشرط انا أخذت قيمة الشرط من الـ Textbox1 وتم التعديل وعمل الكود
التكست بوكس 7 فارغ
عدل الى التالي 
كود :
cmd = New OleDb.OleDbCommand("update tbl_customers set [morta]='" & TextBox8.Text & "' where tel  = '" & TextBox1.Text & "'", con)
اعمل الخير وأجرك لا تنتظره فالله خير من إليك يرده
البرمجة ليست مجرد كود بل هي منهج تفكير منطقي لحل المشكلات







الرد }}
تم الشكر بواسطة: حسين ادريس
#7
Heart 
(12-03-22, 02:20 AM)ابراهيم ايبو كتب : السلام عليكم 
اخي حسين
المشكلة انك تأخذ الشرط من مكان لا تتواجد فيه قيمة الشرط انا أخذت قيمة الشرط من الـ Textbox1 وتم التعديل وعمل الكود
التكست بوكس 7 فارغ
عدل الى التالي 
كود :
cmd = New OleDb.OleDbCommand("update tbl_customers set [morta]='" & TextBox8.Text & "' where tel  = '" & TextBox1.Text & "'", con)
جزاك الله خير الجزاء
والله متعرفش انا بقالى تقريبا اسبوع  مش عارف ايه السبب 
فعلا نجح الامر 
جزيت خيرا يا اخى ابراهيم 
الرد }}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  [سؤال] لسلام عليكم ورحمه الله وبركاته ازاي افعل خاصيه امكانيه التعديل علي الكود أثناء تشغيل حسن الجلب 1 139 06-08-22, 07:39 PM
آخر رد: asmarsou
  [سؤال] مشكله في الفيجوال استوديو حسن الجلب 0 92 05-08-22, 07:37 PM
آخر رد: حسن الجلب
  [سؤال] مشكله في تنصيب فيجوال استوديو 2019 حسن الجلب 3 157 02-08-22, 03:44 PM
آخر رد: حسن الجلب
  [كود] هدية قيمة و طلب: مشروع متكامل لشجرة و مطلوب التعديل عليه dr.programming 0 143 02-08-22, 02:28 AM
آخر رد: dr.programming
  [VB.NET] افيدوني جزاكم الله خيرا كود حساب أصناف معينه abo ragab 29 789 06-07-22, 03:31 AM
آخر رد: abo ragab
  ممكن حل مشكله عدم الحفظ فراس محي 3 589 18-06-22, 09:39 AM
آخر رد: mohamedassim
  [VB.NET] كيفية التعديل علي firebase من خلال auth ميدو الفنان 2 433 12-06-22, 01:36 AM
آخر رد: أبو خالد الشكري
  مشكله ضبط النص في كرستال ريبورت طـلال 4 2,026 06-06-22, 12:29 AM
آخر رد: aboghanema1992
  [سؤال] مشكله في cristal report حسن الجلب 2 318 28-05-22, 02:14 AM
آخر رد: DR.YASER
Question [VB.NET] مشكله فى كود elwillaly 1 257 07-05-22, 11:05 AM
آخر رد: mrfenix93

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم