تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ما هي الطريقه التي تستخدم لحساب المرتبات
#1
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته

اعمل علي برنامج لشئون العاملين وبه المرتبات
واسجل الحضور اليومي للموظف في جدول وايام الغياب في جدول اخر
السؤال كيف يتم حساب مرتب الموظف ؟؟

هل اقوم بحسابها علي حسب ايام الحضور(عدد سجلات الحضور للشهر)
المرتب = عدد ايام الحضور * الاجر اليومي
ولكن لن يتم حساب ايام الجمعه والاجازات الرسميه وهذا خطأ


الطريقه الثانيه : اقوم بحساب المرتب علي حسب ايام الغياب

ايام الحضور = عدد ايام الشهر - عدد ايام الغياب
المرتب = عدد ايام الحضور * الاجر اليومي

ولكن ايضا اشعر بقصور في هذه الطريقه

اتمني ان اجد اقتراح منكم بالطريقه الصحيحه .

جزاكم الله خيرا
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
لا ياأخى محاسبيا المرتب عباره عن
المرتب الأساسى + البدلات - المستقطعات
دا غير إنه ممكن يكون ليه رصيد أجازات سنوبه إنت بتخصم الغياب فى حال إنه تعدى الغياب المسموح بيه
بصراحه الحته دى بالتحديد محتاجه تخصيص أكتر بمعنى حسب المكان غللى البرنامج هايشتغل فيه البرنامج بتاعك
بس إنت ممكن تعمل أكتر من خيار فى البرنامج حساب الغياب على اساس عدد أيام الغياب
وخيار أخر على اساس أيام الحضور Rolleyes
http://www.elfouadsoft.com
mohamed_tegara@yahoo.com
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#3
شكرا لك اخي الحبييب .
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#4
العفو تحت أمرك Smile
http://www.elfouadsoft.com
mohamed_tegara@yahoo.com
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  كيفية نقل البيانات التي اخترتها من datagridview الى اخرى hamzeh 1 527 08-08-15, 04:12 PM
آخر رد: سعود
  استعراض المدارس التي لم تدخل معلمين SQL فانتسي ارت 3 475 31-12-14, 10:25 AM
آخر رد: فانتسي ارت
  عرض الاسماء التي تم اضافتها في شهر محدد atefkhalf2004 1 556 31-01-14, 03:40 AM
آخر رد: ممدوح الخطيب

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم