تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
كيف اضيف قيمه بناءّ على قيم موجوده
#1
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
اولا
اخلص التهانى لادارة الموقع والاعضاء على مولد هذا المنتدى الذى اتمنى من الله ان يكون مرجعاّ لكل محترف ومبتدئ
ثانيا
اعلم ان عنوان الموضوع غير مفهوم واتمنى من المشرفين اذا كان هناك عنوان انسب ان يغيروا العنوان
ثالثا
الموضوع باختصار
اعمل على برنامج لادارة الموظفين به قاعدة بيانات access 2003
بها جدولين فيهم بيانات الموظفين كالتالى
الجدول الاول
1- الرقم
2- الاسم
3- الكفاءه (شهادات الخبره)
4- المرتب

الجدول الثانى
1- كود السكن
2- عنوان السكن

ما اريده هو ان اضع المرتب بناءّ على الكفاءه والسكن (وطبعا اذا كان احد لديه فكره افضل فى تنفيذ البرنامج فليتفضل)
يعنى مثلا
الموظف اللى ساكن فى اكتوبر بياخد مرتب اعلى شويه من اللى ساكن فى القاهره
والموظف اللى ساكن فى اكتوبر وكفائته اعلى بياخد مرتب اعلى من الموظف اللى فى اكتوبر وكفائته اقل
وهكذا....

ببساطه
المطلوب كيف اكتب الامر ده ب vb.net بناءّ على الارقام السابقه :-
لكل الموظفين
اذا كان 3 فى الجدول 1 يساوى 3 فى الجدول 1
اذاّ
4 =2000 + كود السكن 1


اذا كان 3 فى الجدول 1 لا يساوى 3 فى الجدول 1
اذاّ
4 = 1500 + كود السكن 1

وطبعا اذا كان احد لديه فكره افضل فى تنفيذ البرنامج فليتفضل
بس هو ده المطلوب من اصحاب الخبره اللذين كانوا لا يتأخرون على احد فى المنتدى القديم
واتمنى الا يتاخروا على احد فى المنتدى الجديد
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
يمكنك تحديد قيمة وليكن للكفاءة 1,2,3 أو عالية متوسطة عادية ضعيفة ويمكن إدراج هذه القيم فى combobox
نقوم بكتابة جملة
PHP كود :
Dim Experience as integer combobox.selectedindex
select 
case Experience

case is =3
salary 
1500 200
case is 2
salary 
1500 100
case is 1
salary 
1500 50
case else 
salary 1500
end select 
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#3
اشكرك استاذ amgadtamer
كلام معقول جدا
بس المشكله انى اريد ان ادخل قيمه ثابته
يعنى بدل 200 و 100 و 50
ادخل كود السكن لانى مسجل كود السكن بالمبلغ المراد اضافته

الصعب على فى الموضوع هو ازاى استعلم على كود السكن واجمعه مع المرتب عند اضافة موظف او تعديل موظف وطبعا هذا ينطبق على كل الموظفين

انا فكرت اعمل فانكشن تمسح قيم عامود المرتب وتعيد كتابته
ولكن مش عارف اكتبها ازاى بلاستعلام والاضافه فى نفس الوقت
واشكرك جدا لاهتمامك
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#4
لابد من وجود علاقة بين الجدولين قم باضافة حقل في الجدول الاول اسمه كود السكن وبعد تستطيع عمل استعلام
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#5
الكلام ده جميل جدا وانا عامل هذا الحقل بالفعل ولكن ازاى اكتب استعلام من جدول واعدل فى جدول تانى فى نفس الجمله
وفى نفس الوقت اجمع قيمتين
ماهى دى المشكله اللى انا واقع فيها
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#6
تقوم بعمل استعلام من الجدول الاول مشروط بكود الموظف ثم تقوم بعمل جملة تحديث تقوم بتمرير لها المتغيرات من الجدول الاول من خلال حلقه تكراريه
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#7
انا اسف على الازعاج
بس ممكن تكتبلى كود كمثال وانا هافهمو وانفذو
اسف جدا ولكنى جربت كتييييييير ومانجحتش

واشكرككككككككككك جدا جدا على الاهتمام والرد
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#8
غدا ان شاء الله أضع لك مثال بنفس الفكرة
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#9
اشكرك جدا وفى انتظارك
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#10
اشكرك جدا وانا فى الانتظار
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  [سؤال] نسخ قيمه تيكست بوكس في فورم الاول الى تيكست في الفورم الثاني مهندس حيدر 6 162 22-09-16, 04:25 PM
آخر رد: silverlight
  كيف اقوم بحفظ محتوى داخل combox اضيف بواسطه textbox داخل قاعدة البيانات المثال مرفق رهف العريفي 4 221 04-06-16, 08:55 AM
آخر رد: رهف العريفي
  كيف اضيف بيانات الى حقل فارغ aftfm 3 830 01-08-15, 01:14 PM
آخر رد: اسلام الكبابى
  [سؤال] كيف اضيف صورة في اكسس وعرضها فيجوال بيسك 2010 DeSSaR 8 3,519 20-08-14, 12:39 AM
آخر رد: سعود
  سؤال بسيط : الاتصال بقاعدة بيانات موجوده على جهاز اخر داخل الشبكة ابراهيم 2 644 25-06-13, 10:45 PM
آخر رد: ابراهيم

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم