تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
تيكست بوكس نصي فقط
#1
السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة

اخواني الافاضل انا ابحث عن طريقة لجعل التيكست بوكس يقبل حروف فقط

يعني يمنع كتابه الرموز و الارقام ,, فقط حروف سواء عربيه او انجليزيه

و شكرا لكم
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
تفضل اخي

لمنع الارقام
PHP كود :
If IsNumeric(e.KeyCharThen
            e
.Handled True
            MessageBox
.Show("لابد من ادخال حروف")
        
End If 

لمنع الرموز
PHP كود :
Dim _allowedCharacters As String = ("?:<*&^%$##@؟!ّ")
        If 
_allowedCharacters.Contains(e.KeyCharAndAlso e.KeyChar <> ChrW(Keys.BackThen
            e
.Handled True
        End 
If 

الكود كامل
PHP كود :
Public Class Form1

    
Private Sub TextBox1_KeyPress(ByVal sender As ObjectByVal e As System.Windows.Forms.KeyPressEventArgsHandles TextBox1.KeyPress
        
If IsNumeric(e.KeyCharThen
            e
.Handled True
            MessageBox
.Show("لابد من ادخال حروف")
        
End If

        
Dim _allowedCharacters As String = ("?:<*&^%$##@؟!ّ")
        If 
_allowedCharacters.Contains(e.KeyCharAndAlso e.KeyChar <> ChrW(Keys.BackThen
            e
.Handled True
        End 
If

    
End Sub
End 
Class 
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#3
مالكـ كتب :تفضل اخي

لمنع الارقام
PHP كود :
If IsNumeric(e.KeyCharThen
            e
.Handled True
            MessageBox
.Show("لابد من ادخال حروف")
        
End If 

لمنع الرموز
PHP كود :
Dim _allowedCharacters As String = ("?:<*&^%$##@؟!ّ")
        If 
_allowedCharacters.Contains(e.KeyCharAndAlso e.KeyChar <> ChrW(Keys.BackThen
            e
.Handled True
        End 
If 

الكود كامل
PHP كود :
Public Class Form1

    
Private Sub TextBox1_KeyPress(ByVal sender As ObjectByVal e As System.Windows.Forms.KeyPressEventArgsHandles TextBox1.KeyPress
        
If IsNumeric(e.KeyCharThen
            e
.Handled True
            MessageBox
.Show("لابد من ادخال حروف")
        
End If

        
Dim _allowedCharacters As String = ("?:<*&^%$##@؟!ّ")
        If 
_allowedCharacters.Contains(e.KeyCharAndAlso e.KeyChar <> ChrW(Keys.BackThen
            e
.Handled True
        End 
If

    
End Sub
End 
Class 


جميييل ماشاء الله تسلم ايدك يامبدع

ولكن للاسف في خطأ ,, بعد تركيب الكود ,, لم اعد استطيع عمل مسافه بين الحروف ( space )

بمعنى انا استخدم الكود فى تيكست بوكس لكتابه الاسماء الخاصه بالعملاء ففى الاسماء يجب عمل مسافه بين كل اسم

الان تم منع الرموز و الارقام و حتى المسافه

ياريت لو اجد عندك حل

و جزاك الله خيرا ربنا يكرمك يارب
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#4
تفضل اخي الكريم
كود :
Private Sub TextBox1_KeyPress(sender As Object, e As KeyPressEventArgs) Handles TextBox1.KeyPress
        If e.KeyChar <> ChrW(Keys.Back) Then
            If Char.IsLetter(e.KeyChar) Then
            Else
                e.Handled = True
            End If
        End If
    End Sub
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#5
SaLoOoMX كتب :تفضل اخي الكريم
كود :
Private Sub TextBox1_KeyPress(sender As Object, e As KeyPressEventArgs) Handles TextBox1.KeyPress
        If e.KeyChar <> ChrW(Keys.Back) Then
            If Char.IsLetter(e.KeyChar) Then
            Else
                e.Handled = True
            End If
        End If
    End Sub

جزاك الله خيراً اخي الفاضل على المساعده

و لكن نفس المشكلة ,, تم منع الـ space ???

مع العلم انه منع الرموز و الارقام بشكل صحيح و لكن للاسف لم اتمكن من إضافه مسافه Sad
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#6
لم افهم ماذا تقصد بالضبط

اذا كنت تقصد المسافه ( الفاصل ) بين الاسماء
الكود يعمل معي ممتاز ... وهذه صوره بالمرفقات


الملفات المرفقة صورة/صور
   
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#7
مالكـ كتب :لم افهم ماذا تقصد بالضبط

اذا كنت تقصد المسافه ( الفاصل ) بين الاسماء
الكود يعمل معي ممتاز ... وهذه صوره بالمرفقات



انا بجد اسف معلش ,, فعلا الكود شغال بنجاح Smile
انا الى كنت جربت كود غلط معلش

ربنا يكرمك ياااارب و يعينك

بجد تسلم و الله على تعبك معايا ربا يجزيك كل خير يارب
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  تحميل قيم اكبرid فى الداتا جريد فيو داخل تسكت بوكس araxis 1 48 09-12-16, 06:31 PM
آخر رد: ابراهيم النعيمي
  الحذف من قاعدة البيانات بدلات تشيك بوكس في داتا جريدفيو makky 2 86 08-12-16, 11:16 AM
آخر رد: superwoofer
  ازاى اما اكتب داتا فى التكست بوكس يدور عليها فى اى سطر ويزود على cell تانية 1 araxis 15 225 07-12-16, 09:50 PM
آخر رد: ابراهيم النعيمي
  ازاى اما اكتب قيمة فى التكست بوكس يتاكد انها مش موجودة فى الداتا جريدفيو araxis 1 60 07-12-16, 11:22 AM
آخر رد: ممدوح الخطيب
  [سؤال] تغير لون كتابة التيكست بوكس ؟ Mido9 5 2,403 30-11-16, 10:16 PM
آخر رد: omferas
  كيف اقوم بتعبئت كمبو بوكس من جدول في اسكيول سيرفر معتز الجازوي 2 73 19-11-16, 03:10 AM
آخر رد: معتز الجازوي
  مسار قاعدة البيانات في التكست بوكس hglogtd 2 77 19-11-16, 02:19 AM
آخر رد: hglogtd
  كيف اربط ثلاثة كومبو بوكس abanoub saeed nabil 6 185 13-11-16, 11:23 PM
آخر رد: هاوي1995
  نقل قيمة من تكست بوكس الي تكست بوكس فى نموذج اخر السيد الجوهري 4 113 05-11-16, 07:39 PM
آخر رد: shwehdi4pc
Big Grin [VB.NET] الكنترولز في التول بوكس مش متفعلة Asmaa adel 0 44 30-10-16, 09:47 AM
آخر رد: Asmaa adel

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم