تقييم الموضوع :
  • 1 أصوات - بمعدل 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
كيف يمكنك فتح اكثر من فورم داخل فورم الرئيسي
#1
[COLOR="#FF0000"]السلام عليكم ورحمه الله وبركاته

اخوانى ممكن المساعده فى طريقه كيف فتح اكثر من فورم داخل فورم الرئيسي ثابت
[/COLOR]
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
وعليكم السلام ورحمة الله وبركاتة

لم افهمك جيدا ؟
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#3
[COLOR="#FF0000"]بمعنى فورم اساسي ومن خلاله توجد ازرار مرتبطه بفورم وعند الضغط على الزرار يقوم بفتح فورم داخل الفورم الاساسي
وشكرا لردك اخى ميدو[/COLOR]
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#4
لا شكر على واجب انا تحت امرك

الى فهمته إنك عايز تدوس على على Button1 يقوم بإظهار الفورم رقم 2 مثلاً ؟

لو ده الى تقصده يبقى تعمل حدث البوتون 1 ده

form2.show()

يارب اكون فهمتك صح
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#5
[COLOR="#FF0000"]انا عارف الكود ده ولكن ده هيفتح الفورم فى نافذه جديده
انا عايز يفتحه فى نفس الفورم بنفس المقاس اللي انا احدده واسف لتعبك معايا
[/COLOR]
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#6
بصراحة انا مش فاهمك اوي معلش اعزرني ,, ان شاء الله احد الاخوه يفيدك اكتر مني

بس ممكن تخفي الفورم الحالي و تظهر الجديد بالمقاسات الى انتا عايزها

و اسف على اني ماقدرتش اساعدك بس انا مبتدئ Smile
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#7
اخي انا فاهم ماذ تريد
لاكن اظهار فورم داخل فورم لا اعرفها

اللي اعرفه اظهار UserControl1.vb داخل الفورم

UserControl1.vb >>>> شبيه بالفورم

========
الطريقه اذا حاب تعرفها
انشأ 1- Form1.vb
2- UserControl1.vb
3- UserControl2.vb
بعدها نذهب للفورم Form1 الرئيسي .. ونضيف أداة Panel1
ونضيف بجانبها Button1 وندرج الكود
PHP كود :
Dim UC1 As New UserControl1
        Me
.Panel1.Controls.Clear()
        
Me.Panel1.Controls.Add(UC1

كذلك نضييف Button2 وندرج الكود
PHP كود :
Dim UC2 As New UserControl2
        Me
.Panel1.Controls.Clear()
        
Me.Panel1.Controls.Add(UC2
نضييف Button3 للتفريغ وندرج الكود
PHP كود :
Me.Panel1.Controls.Clear() 
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#8
تفضل المثال
[h=1]مثال بسيط لاستخدام mdiparent بمثال ربط بقاعدة بيانات[/h]
أستودعكم الله الذي لا تضيع ودائعه أرجو ان تجدوا بمشاركاتي ما يجعلكم تدعون لي بخير ان تحتم غيابي.
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#9
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
الطريقة بسيطة جدا و هي
الفرم الرئيسي لن يكون فورم عادي ولاكن عند الاضافة بدلا من اختيار windows form سوف تختار MDI Parent Form
و الفورم الفرعي سوف يكون windows form عادي جدا
و في زرار فتح الفورم الصغير من mdi form


كود :
Protected Sub MDIChildNew_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MenuItem2.Click
   Dim NewMDIChild As New Form1()
   'Set the Parent Form of the Child window.
   NewMDIChild.MdiParent = Me
   'Display the new form.
   NewMDIChild.Show()
End Sub

لا تنسوني من صالح دعائكم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#10
اخى الكريم هذا مثال عملى لمشرع عملته قبل فترة ارجو تستفيد منه ان شاء الله :

Public Class Form1

Private Sub ToolStripButton1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles ToolStripButton1.Click

Dim windows As New frmDisplay
windows.MdiParent = Me
windows.Show()



End Sub

Private Sub داخستنToolStripMenuItem_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles داخستنToolStripMenuItem.Click
End
End Sub

Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load

End Sub

Private Sub ToolStripButton2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles ToolStripButton2.Click
Dim windows As New Stock
windows.MdiParent = Me
windows.Show()
End Sub

Private Sub ToolStripButton3_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles ToolStripButton3.Click
Dim windows As New frmDisplay
windows.MdiParent = Me
windows.Show()
End Sub

Private Sub ToolStripButton4_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles ToolStripButton4.Click
Dim windows As New setting
windows.MdiParent = Me
windows.Show()
End Sub

Private Sub ToolStripButton5_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles ToolStripButton5.Click
Dim windows As New balance
windows.MdiParent = Me
windows.Show()
End Sub

Private Sub ToolStripButton6_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles ToolStripButton6.Click
Dim windows As New balance
windows.MdiParent = Me
windows.Show()
End Sub

Private Sub ToolStripButton7_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles ToolStripButton7.Click
Dim windows As New report
windows.MdiParent = Me
windows.Show()
End Sub

Private Sub ToolStripButton8_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles ToolStripButton8.Click
Dim windows As New User_Account
windows.MdiParent = Me
windows.Show()
End Sub
End Class

ادعوا لى من ضهر الغيب
والسلام عليكم ورحمة الله وبركاته
[ATTACH=CONFIG]3538[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]3539[/ATTACH]


الملفات المرفقة صورة/صور
       
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  مطلوب تعديلات في هذه الاكواد بحيث تكون فعاله اكثر معتز الجازوي 2 69 28-11-16, 05:36 PM
آخر رد: معتز الجازوي
  [سؤال] حفظ النص المكتوب داخل listBox فارس جراح 7 108 15-11-16, 04:00 AM
آخر رد: LoveVb
Rainbow [VB.NET] طلب بسيط: فورم ادخال بيانات خاص بالمطارات | ضرورى يجب تسلميه بعد بضع ساعات مشروع تخرج الماجيك مسعد 17 311 28-10-16, 08:31 AM
آخر رد: الماجيك مسعد
Lightbulb طلب بسيط: فورم إدخال (4) خانات... Arabia 6 131 25-10-16, 04:36 PM
آخر رد: Arabia
  اريد كود غلق الفورم الحالى وفتح فورم اخر ali.alfoly 7 2,479 22-10-16, 09:53 AM
آخر رد: abbas alshuily
  كيفية إضافة فورم داخل بانل في الفورم الرئيسي bidaya 4 128 21-10-16, 04:40 AM
آخر رد: silverlight
  هل يمكن عرض صفحة اكسل داخل نموذج فيجوال بيسيك 2010 walkady 4 152 18-10-16, 07:52 PM
آخر رد: sayedf1
  [سؤال] مشكلة في الحفظ داخل قاعدة البيانات عن طريق Dataadaptor alrawi84 1 83 16-10-16, 11:02 PM
آخر رد: alrawi84
  عندالتعديل اى مكونات لاى فورم وعمل run لم يتم التغير ؟؟ servo_eng 11 330 03-10-16, 02:28 AM
آخر رد: tryold
  [كود] كيف تفتح نفس الفورم اكثر من مرة عبدالرحمن المكاوي 13 324 03-10-16, 02:04 AM
آخر رد: tryold

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم