تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
كفية جلب اسم الزرار عند الضغط عليه
#1
السلام عليكم
اوريد معرفت كيف جلب اسم ايه زرار فى الفروم عند الضغط عليها فى نص رسائل عن طريق ملف كلاس :confused:

سؤال تانى
اوريد معرفت كيف جلب اسم ايه زرار فى الفروم عند الضغط مع اسم الفروم فى ايه مكان فى المشروع بمعنى اخر
عايز اكتب كلاس و اعمل استدعا فى اول فروم تفتح فى المشروع و بعد كده لو فتحت ايه فروم تانى من المشروع عايز يظهر رسائل باسم الزرار و اسم الفروم :confused:
يَامَعْشَرَ الْجِنِّ وَالإِنسِ إِنْ اسْتَطَعْتُمْ أَنْ تَنفُذُوا مِنْ أَقْطَارِ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضِ فَانفُذُوا لا تَنفُذُونَ إِلاّ بِسُلْطَانٍ(33) سورة الرحمن
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
up up up up
يَامَعْشَرَ الْجِنِّ وَالإِنسِ إِنْ اسْتَطَعْتُمْ أَنْ تَنفُذُوا مِنْ أَقْطَارِ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضِ فَانفُذُوا لا تَنفُذُونَ إِلاّ بِسُلْطَانٍ(33) سورة الرحمن
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#3
لم افهم ما تريد

ارجو التوضيح
ولو بارفاق عمل مبدئي لك يوضح ما ينقصك

تحياتي ..
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#4
المضوع هو عباره عن فكرها لسه
راح اوضح ليك اخى
عندى فروم جوها اكتر من Button عايز لو دوس على ايه Button يظهر اسم ال Button ده رسائل تمام ده السؤال الاول
السؤال التانى هو
عندى مشروع عبار عن 6 فروم
عايز طريق اكتب كود فى اول فروم بتفتح فى المشروع ده علشان اجيب اسم ايه Button بدوس عليها من ايه فروم من ال 6 مع اسم الفروم لى فيها ال Button ده
يَامَعْشَرَ الْجِنِّ وَالإِنسِ إِنْ اسْتَطَعْتُمْ أَنْ تَنفُذُوا مِنْ أَقْطَارِ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضِ فَانفُذُوا لا تَنفُذُونَ إِلاّ بِسُلْطَانٍ(33) سورة الرحمن
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#5
سؤال عن السؤال الأول ...
تريد اسم ال button يظهر في رسالة عند الضغط عليه ؟؟
هل هذا ما تعنيه ؟

واسم ال button المكتوب فيه ام اسمه البرمجي ؟


بالنسبة للسؤال الثاني ايضا
للاسف عقلي لم يستوعب ما تريد
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#6
نعم عايز ال ايه Button اضغط عليه يظهر الاسم فى رسالة

السؤال التانى هو هو الاول بس الفرق بدل ما هجيب اسم ال Button من form لى موجود عليها لا هجيب اسم ال Button من ايه form من داخل المشروع
هل وضح السؤال الثانى اخى
يَامَعْشَرَ الْجِنِّ وَالإِنسِ إِنْ اسْتَطَعْتُمْ أَنْ تَنفُذُوا مِنْ أَقْطَارِ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضِ فَانفُذُوا لا تَنفُذُونَ إِلاّ بِسُلْطَانٍ(33) سورة الرحمن
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#7
السؤال الاول بامكانك كتابة كوده في كل زر ما المشكلة في ذلك ؟؟
يعني في حدث الكليك للزر اكتب
MsgBox(button.Text)

وسيظهر لك اسم الزر عند الضغط عليه في رساله

اما الشطر الثاني فلم افهمه ايضا

تحياتي ..
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#8
لم اقصد هذى الطريقة اخى
انا اوريد اكتب الكود مره وحدها فى بدية تحميل الفروم و بعد كده ايه زرا اضغط عليه يظهر اسمو فى رسالة بس كده
يَامَعْشَرَ الْجِنِّ وَالإِنسِ إِنْ اسْتَطَعْتُمْ أَنْ تَنفُذُوا مِنْ أَقْطَارِ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضِ فَانفُذُوا لا تَنفُذُونَ إِلاّ بِسُلْطَانٍ(33) سورة الرحمن
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#9
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

أخي الكريم بحسب ما فهمت
فإن جواب السؤال الأول:
جميع الأحداث في الدوت نت تجد فيها متغيرين
الأول Sender
والثاني e

لاحظ اللون الأحمر في الكود التالي

كود :
Private Sub Button1_Click(ByVal [color=#FF0000]sender [/color]As System.Object, ByVal [color=#FF0000]e [/color]As System.EventArgs) Handles Button1.Click

المتغير sender هو الذي يهمنا هنا، فهذا المتغير يعيد إلينا الكائن الذي أطلق الحدث
بمعنى لو أنك ضغطت على الزر Button1 فإنه سوف يطلق حدث Click فإذا قمنا بفحص قيمة المتغير sender فستكون قيمته تساوي Button1
وبالتالي إذا أردت أن تظهر رسالة باسم الزر الذي تم النقر عليه فما عليك إلا بوضع الكود التالي
كود :
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
[color=#FF0000]        MsgBox(sender.text)[/color]
End Sub

هذا بالنسبة لزر واحد فكيف إذا كان لدينا عدة أزرار؟؟
تمكننا لغة VB.Net من تعريف حدث واحد لعدة كائنات وذلك بإضافة كل كائن مع الحدث المطلوب في آخر السطر الخاص بتعريف الحدث
لاحظ الكود الأحمر من الكود التالي

كود :
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles [color=#FF0000]Button1.Click, Button2.Click, Button3.Click, Button4.Click, Button5.Click, Button6.Click, Button7.Click[/color]
وأيضا مرة أخرى سنستفيد من المتغير sender ليعيد لنا الزر الذي أطلق الحدث وبالتالي سيصبح الكود بهذه الطريقة

كود :
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click, Button2.Click, Button3.Click, Button4.Click, Button5.Click, Button6.Click, Button7.Click
        MsgBox(sender.text)
End Sub

هذا بالنسبة للسؤال الأول
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#10
جزاك الله خيرا
وزادك علما
كل يوم نتعلم منك الجديد



لى سؤال بالنسبة لـ

e
ارجو توضيحها
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  كيف يتم حل مشكلة ظهور رسالة عند الضغط علي هيد داتا جريد فيو السيد الجوهري 4 62 30-11-16, 10:08 PM
آخر رد: السيد الجوهري
  [سؤال] تكرار الضغط في مكان ما في الشاشه Test 8 134 06-11-16, 07:09 PM
آخر رد: silverlight
  [سؤال] جعل المستخدم يحدد عنوان اي بي السيرفر الذي عليه قاعدة البيانات thevirus 0 58 04-11-16, 10:38 AM
آخر رد: thevirus
  تشغيل الفورم بتاريخ الضغط علي الزر ddemed 3 130 28-10-16, 10:01 AM
آخر رد: ddemed
Big Grin كود الضغط على الشاشة J3ffar 1 94 11-10-16, 12:24 PM
آخر رد: myalsailamy
Exclamation [VB.NET] إغلاق الـ Form عند الضغط على زر معين Doctor GME 3 113 07-10-16, 10:54 PM
آخر رد: Doctor GME
Sad [سؤال] احتاج كود الضغط على الكيبورد MC-MeDo 12 287 16-09-16, 08:03 PM
آخر رد: MC-MeDo
  [سؤال] كيف يتم فحص جهاز العميل لمعرفة هل مشغل الفلاش منصب عليه أم لا ؟ السندبااد 2 165 22-08-16, 04:25 PM
آخر رد: السندبااد
  [VB.NET] خطأ عند الضغط على زر Delete (أرجوا أن توضحوا لي السبب) sniperjawadino 8 215 18-07-16, 10:56 AM
آخر رد: سعود
Wink [سؤال] كيف اقوم باستخراج او بناء ملف exe اتناء وقت التشغيل عند الضغط على زر ali ahmed 1997 9 302 31-05-16, 09:57 PM
آخر رد: محمد كريّم

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم