تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
فتح الروابط عن طريق الكمبو بوكس
#1


السلام عليكم و رحمة الله و بركاتة :::

انا عامل فورم و عليها كمبو بوكس المثال بالمرفقات ... و داتا بيز اكسس ... رابطها مع الفورم عن طريق مكتبة الــ ADO

الداتا بيز فيها كذا جدول و كل جدول فيه حقل واحد فقط و هو link و متسجل عليه رابط

و الكود دا اللى بيحمل كل الجداول في الكمبو بوكس

Do Until rs.EOF
If rs.Fields("TABLE_TYPE") = "TABLE" Then
Combo1.AddItem rs.Fields("TABLE_NAME")
End If
rs.MoveNext
Loop

-----------
المطلوب
-----------

عاوز لما اختار اي جدول من الكمبو بوكس و اضغط عليه يفتح الرابط اللى جواه في المتصفح الافتراضي بتاع الجهاز

و الكود دا اللى بيفتح الروابط في المتصفح الافتراضي بالجهاز

Private Declare Function ShellExecute _
Lib "shell32.dll" _
Alias "ShellExecuteA"( _
ByVal hwnd As Long, _
ByVal lpOperation As String, _
ByVal lpFile As String, _
ByVal lpParameters As String, _
ByVal lpDirectory As String, _
ByVal nShowCmd As Long) _
As Long

Private Sub Command1_Click()
Dim r As Long
r = ShellExecute(0, "open", "http://www.microsoft.com/", 0, 0, 1)
End Sub

ازاى اربط الليلة ديه مع بعض

فيجوال بيزك 6


الملفات المرفقة
.rar   New Folder.rar (الحجم : 9.94 ك ب / التحميلات : 21)
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#3
Hassan Khamees كتب :,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

????????????????
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#4
السلام عليكم

- إذا كانت جميع الروابط التي في قاعدة البيانات محمله أو موضوعه في الكومبوبوكس , والمشكلة فقط في كيفية فتحها , فبدل هذا الجزء من كود الفتح الذي وضعته أنت ليصبح هكذا :-

كود :
r = ShellExecute(0, "open", Trim$(Combo1.Text), 0, 0, 1)

- تحياتي .
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#5
VB_Coder كتب :السلام عليكم

- إذا كانت جميع الروابط التي في قاعدة البيانات محمله أو موضوعه في الكومبوبوكس , والمشكلة فقط في كيفية فتحها , فبدل هذا الجزء من كود الفتح الذي وضعته أنت ليصبح هكذا :-

كود :
r = ShellExecute(0, "open", Trim$(Combo1.Text), 0, 0, 1)

- تحياتي .

شكرا علي مرورك الكريم .... ممكن حضرتك تعدلي علي المثال اللى انا رفقته و تنزله عشان افهم فكرتك
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#6
السلام عليكم

- هذا الكود كامل أنسخه وألصقة في مثالك , مع نعديل كود فتح اللنك :

كود :
Private Declare Function ShellExecute _
Lib "shell32.dll" _
Alias "ShellExecuteA" ( _
ByVal hwnd As Long, _
ByVal lpOperation As String, _
ByVal lpFile As String, _
ByVal lpParameters As String, _
ByVal lpDirectory As String, _
ByVal nShowCmd As Long) _
As Long


Dim DB As New ADODB.Connection
Dim RS As New ADODB.Recordset


Private Sub Form_Load()

DB.Provider = "Microsoft.jet.oledb.4.0;"

DB.Open App.Path & "\db.mdb"

If RS.State = adStateOpen Then RS.Close

Set RS = DB.OpenSchema(adSchemaTables)

Do Until RS.EOF
   If RS.Fields("TABLE_TYPE") = "TABLE" Then
      Combo1.AddItem RS.Fields("TABLE_NAME")
   End If
   RS.MoveNext
Loop

If RS.State = 1 Then RS.Close

End Sub


Private Sub Command1_Click()

If Trim$(Combo1.Text) <> "" Then

   Dim R As Long

   RS.Open "Select * From " & Trim$(Combo1.Text), DB, adOpenDynamic, adLockOptimistic
  
   If RS.RecordCount > 0 Then
      If Not IsNull(RS![link]) Then
         R = ShellExecute(0, "open", RS![link], 0, 0, 1)
      End If
   End If
  
   If RS.State = 1 Then RS.Close
  
End If

End Sub
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#7
السلام عليكم

جزاك الله كل خير اخي VB_Coder

على مساعدتك للخوه في المنتدى

تقبل مروري
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  [vb6.0] سؤال عن طريق ربط الفيجوال بقاعدة عمور2016 2 136 02-07-16, 07:24 PM
آخر رد: عمور2016
  سوال هل يمكن فتح متصفح بالفيجوال عن طريق جوجل كروم بدلا من انترنت اكسبلور ahmedhhh2 5 174 05-06-16, 03:10 PM
آخر رد: ahmedhhh2
  [سؤال] استخراج قيم عمود فى تكست بوكس ABO.BANCIANA 2 283 21-02-16, 08:58 PM
آخر رد: ahmedabdelaliem
  [vb6.0] أرجو المساعدة ... الليست بوكس واكثر من اختيار List1.selected k_medhat 6 417 04-02-16, 04:07 AM
آخر رد: gadr
  [سؤال] أضافة سطر جديد فى التيكست بوكس copy77 4 573 27-11-15, 06:36 AM
آخر رد: copy77
Rainbow [سؤال] البحث عن كلمة داخل عدة الروابط dlshad24 3 434 03-07-15, 05:54 PM
آخر رد: dlshad24
Lightbulb [vb6.0] برنامج التحكم بسطح مكتب كمبيوتر عن طريق الشبكة المحلية ياسر عبد الكريم 0 511 13-03-15, 12:02 AM
آخر رد: ياسر عبد الكريم
  كيف عمل برنامج تشغل القران الكريم عن طريق النت battman 8 1,134 01-03-15, 05:00 AM
آخر رد: InJuries
  كيفية انتهاء الاسئله عن طريق المصفوفات ودالثورة 10 1,202 24-08-13, 07:49 AM
آخر رد: VB_Coder
  اريد كود ملئ كومبو بوكس من الدتا قريد wolf1120 1 505 22-08-13, 12:24 PM
آخر رد: Uzerat

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم