تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
برجاء النظر على هذا الكود وتصحيحه
#1
بسم الله الرحمن الرحيم
لوسمحتم انا ليا سوالين ياريت حد يقدر يجاوبنى عليهم
المشكلة انى كان عندى database معمولة بااكسيس حولتها من الاكسس خلتها SQL Server
دلوقتى عايز اعمل فورم تسجيل الدخول للبرنامج ومش عارف بكتب الكود داه

اسم الدتا بيس SGG
اسم الجدول ائلى فيه المستخدمين user
اسم العمود ائلى فيه اسم المستخدم User Name
اسم العمود ائلى فيه اسم المستخدم Password
وداه الكود ائلى باكتبه يارب تساعدونى
Private Sub BtnLogin_Click(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles BtnLogin.Click
Dim connection As New SqlClient.SqlConnection
Dim command As New SqlClient.SqlCommand
Dim adaptor As New SqlClient.SqlDataAdapter
Dim dataset As New DataSet
connection.ConnectionString = ("Provider=SQLOLEDB;Data Source=7-PC\SQLEXP;Integrated Security=SSPI;Initial Catalog=SGG")
command.CommandText = "select * from [user] where User Name '" & TextBox1.Text & "'And Password='" & TextBox2.Text & "';"
connection.Open()
command.Connection = connection
adaptor.SelectCommand = command
adaptor.Fill(dataset, "0")
Dim count = dataset.Tables(0).Rows.Count
If count > 0 Then
MainMenu.show()
Me.Hide()
Else
MsgBox("هناك خطاء فى اسم المستخدم او كلمة المرور")
TextBox1.Clear()
TextBox2.Clear()
End If

فالوسمحتم حد يقولى المشكلة فين لما بكتب user name & Password البرنامج بيقف ومش عارف ايه المشكلة


تانى حاجة لو سمحتم عندى 3 كومبو بوكس عايز لما فيهم بيلنات من جداول تانية وعندى تيكست بوكس عايز محتوياته تتملى اتوماتيك لما اختار القيمة من كل كومبو بوكس مثال يعنى كومبو بوكس 1 الدولة هايبقا محتوياته الدول متسجلة فى الداتا بيز هاختار مثلا "مصر"
كومبو بوكس 2 اسمه المحافظة محتوياته هاتبقا اسماء المحافظات هاختار مثلا " القاهرة "
كومبو بوكس 3 اسمه المدينة هانختار مثلا " وسط البلد "
كدا يبقا ناقص التيكست بوكس ائلى اسمه العنوان عايز لما اختار الحاجات ديه يبقا العنوان على طول الدولة مصر محافظة القاهرة مدينة وسط البلد
وارجو الاهتمام جزاكم الله كل خير
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
جملة السليكت ناقصة = بعد حقل اليوزر نيم

PHP كود :
command.CommandText "select * from [user] where User Name='" TextBox1.Text "'And Password='" TextBox2.Text "';" 
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#3
الف الف شكر على المساعدة على العموم انا عملتها بس المشكلة لما بشغل البرنامج واكتب سم يوزر نيم وباسورد من ائلى فى الجداول البرنامج بيقولى فيه مشكلة فى السطر دله
connection.ConnectionString = ("Provider=SQLOLEDB;Data Source=7-PC\SQLEXP;Integrated Security=SSPI;Initial Catalog=SGG")
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#4
السلام عليكم

PHP كود :
connection.ConnectionString = ("Data Source=7-PC\SQLEXPRESS;Integrated Security=SSPI;Initial Catalog=SGG"
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#5
شكرا لمشاركة الاستاذ sajad بس بعد معدلت الكود بتاع حضرتك هيا ديه المشكلة ائلى ظهرت

[ATTACH=CONFIG]3023[/ATTACH]


الملفات المرفقة صورة/صور
   
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#6

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته





جرب التالي


PHP كود :
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.ObjectByVal e As System.EventArgsHandles Button1.Click

        Dim connection 
As New SqlClient.SqlConnection("Data Source=.; Initial Catalog=SGG; Integrated Security=True")

        
Dim sql As String " Select * From [user]              " _
                            
"  Where [User Name] = @UserName    " _
                            
"    And [Password]  = @Password    "

        
Dim command As New SqlClient.SqlCommand(sqlconnection)
        
command.Parameters.AddWithValue("@UserName"TextBox1.Text)
        
command.Parameters.AddWithValue("@Password"TextBox2.Text)

        
Dim adaptor As New SqlClient.SqlDataAdapter(command)
        
Dim datatable As New DataTable
        adaptor
.Fill(datatable)

        If 
datatable.Rows.Count 0 Then
            MsgBox
("هناك خطاء فى اسم المستخدم او كلمة المرور")
            
Me.TextBox1.Clear()
            
Me.TextBox2.Clear()
            
Me.TextBox1.Focus()
        Else
            
MainMenu.show()
            
Me.Hide()
        
End If

    
End Sub 





السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
 
 
@@@ سامحوني، منقطع نهائياً @@@

 
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#7
السلام عليكم

اخي العزيز هل الاتصال مفتوح؟ تأكد باتباع هذه الخطوات: اولا من قائمة Start ثم Sqlserver2008 ثم Configuration Tools ثم SQL Server Configuration Manager ستظهر لك نافذة اختر Sql server Services ومن ناحية اليمين تأكد من أن Sql server في حالة Running

وغير نص الاتصال الى التالي:

PHP كود :
connection.ConnectionString = ("Data Source=.\SQLEXPRESS;Integrated Security=True;Initial Catalog=SGG;"
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#8
تحياتى للجميع بالنسبة الى الكود الذى كتبه الاستاذ @@أبورائد@@ هذه هي النتيجة

[ATTACH=CONFIG]3024[/ATTACH]

امابالنسبة الى التعديل الذى ارسله لى الاستاذ sajad النتيجة نفس المشكلة ومرفق صورة لاعدادات الـSQL SERVER

[ATTACH=CONFIG]3025[/ATTACH]

واا متشكر جدا لمجهودكم


الملفات المرفقة صورة/صور
       
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#9
السلام عليكم

مادام اسم الServer هو SQLEXP

فغير نص الاتصال الى التالي:

PHP كود :
connection.ConnectionString = ("Data Source=.\SQLEXP;Integrated Security=True;Initial Catalog=SGG;"
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#10
جربت اديتنى المشكلة ائلى فى الصورة ديه

الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  ممكن شرح هذا الكود؟ rafaag777 1 89 منذ 6 ساعة مضت
آخر رد: الماجيك مسعد
  ما الخطأ فى هذا الكود ؟ what's error in my code ? twitter acount creator الماجيك مسعد 0 20 منذ 6 ساعة مضت
آخر رد: الماجيك مسعد
  حل مشكلة الكود الاتي - سهل- CLARO 3 89 02-12-16, 04:06 PM
آخر رد: ali.alfoly
  ما هو الخطاء فى هذا الكود "كود التعديل" السيد الجوهري 1 65 26-11-16, 03:22 AM
آخر رد: أبو عمر
  [VB.NET] ربط الداتا بيز بالكريستال ريبورت عن طريق الكود thevirus 3 99 22-11-16, 02:38 PM
آخر رد: thevirus
  [VB.NET] طلب تعديل ع الكود ليصبح البرنامج جاهزاً 3asfa~mdmra 8 202 12-11-16, 02:30 AM
آخر رد: 3asfa~mdmra
  [سؤال] هل يمكن عرض عناصر الكومبوبوكس عن طريق الكود ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ thevirus 1 104 10-11-16, 06:25 PM
آخر رد: أبو عمر
  كيف اضيف هذا الكود في module nabil.1710 6 128 01-11-16, 03:23 PM
آخر رد: silverlight
  كيف انقل هذا الكود منForm2 اليForm1 3asfa~mdmra 2 77 30-10-16, 01:47 PM
آخر رد: 3asfa~mdmra
Lightbulb ما هو الكود البرمجي لزر الطباعة بواسطة Crystal Reports Arabia 6 191 20-10-16, 01:52 AM
آخر رد: جوري

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم