تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
كفية سؤال طريقة التعامل DataList مع DataPager
#1
السلام عليكم و كل عام و الجميع بخير
كان عندى سؤال و هو
قومت باضافة DataList و بدخلها Image و Label و تمام الربط بقاعدة البيانات عن طريق المعالج SqlDataSource2
المشكلة هنا ان بيعرض كل الموجود فى قاعدة البياانات و انا عايزو يعرض 5 و عن طريق ازرار التالى و السابق اقدر اغير البيانات لى قدمى
حاولت اتسخدم DataPager علشان اقدر اعمل كده لكن للاسف الاداه لا تعمل DataList مع ما هو الحل هذى المشكلة:confused:
و ده الكود المستخدم
[HTML]<aspBig GrinataList ID="DataList1" runat="server"
DataSourceID="SqlDataSource2" CellSpacing="5"
EnableTheming="True" Height="568px" RepeatColumns="4"
RepeatDirection="Horizontal" Width="866px">
<AlternatingItemStyle Wrap="True" />
<ItemStyle
Wrap="True" />
<ItemTemplate>
<asp:Image ID="Image2" runat="server" Height="121px" Width="146px" ImageUrl = '<%# Eval("img_Products")%>'
/>

<br />

<asp:Label ID="name_ProductsLabel" runat="server"
Text='<%# Eval("name_Products") %>' />
<br />
</ItemTemplate>
</aspBig GrinataList>
<asp:SqlDataSource ID="SqlDataSource2" runat="server"
ConnectionString="<%$ ConnectionStrings:ConnectionString %>"
SelectCommand="SELECT [img_Products], [name_Products] FROM [img_Products]">
</asp:SqlDataSource>[/HTML]
يَامَعْشَرَ الْجِنِّ وَالإِنسِ إِنْ اسْتَطَعْتُمْ أَنْ تَنفُذُوا مِنْ أَقْطَارِ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضِ فَانفُذُوا لا تَنفُذُونَ إِلاّ بِسُلْطَانٍ(33) سورة الرحمن
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته
انا مثلك مريت بمحاولاتي على كل الادوات ولم اتوصل للرضى الكافي.
ان اتى احد الاخوان بالحل لتلك الادوات او بالجواب الكافي لسؤالك فالحمدلله كثر الله خيرهم...ام توجد طريقة استخدام webusercontrol تضيف لها الادوات اللازمة وتقوم بتصريح متغيرات عمومية تحمل قيم الادوات ثم تسجل الـ webusercontrol في الصفحة المراد عرض البيانات بها وكذا تكون حاكيت اداة datalist لكن بطريقة اصعب لكنها معلومة.
أستودعكم الله الذي لا تضيع ودائعه أرجو ان تجدوا بمشاركاتي ما يجعلكم تدعون لي بخير ان تحتم غيابي.
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#3
بسم الله الرحمن الرحيم

إخوتي الأكارم , أنا أقوم باستخدام الأداة ListView مع الأداة DataPager ليتم تقسيم المواضيع على عدة صفحات وأنت تحدد عدد المواضيع في كل صفحة عبر الخاصية PageSize
الطريقة :
قم بإضافة أداة ListView واربطها مع قاعدة البيانات بالشكل التقليدي
ثم أضف أداة DataPager واربطها مع الأداة ListView السابقة , بإمكانك الاطلاع على الكود التالي :

PHP كود :
<asp:DataPager ID="DataPager1" runat="server" PagedControlID="ListView1" PageSize="8">
                <
Fields>
                    <
asp:NextPreviousPagerField ShowFirstPageButton="True" 
                        
ShowNextPageButton="False" ShowPreviousPageButton="False" 
                        
ButtonCssClass="pager" />
                    <
asp:NumericPagerField CurrentPageLabelCssClass="pager" 
                        
NextPreviousButtonCssClass="pager" NumericButtonCssClass="pager" />
                    <
asp:NextPreviousPagerField ShowLastPageButton="True" 
                        
ShowNextPageButton="False" ShowPreviousPageButton="False" 
                        
ButtonCssClass="pager" />
                </
Fields>
            </
asp:DataPager
وأي استفسار آخر أنا حاضر إن شاء الله
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#4
السلام عليكم الحمد الله تم حل المشكلة عن طريق اليدوية يعنى عن طريق الكود و الاستغناء عن المعالج
و اليكم الكود
asp

[HTML]<aspBig GrinataList ID="DataList1" runat="server"
CellSpacing="5"
EnableTheming="True" Height="550px" RepeatColumns="4"
RepeatDirection="Horizontal" Width="866px">
<AlternatingItemStyle Wrap="True" />
<ItemStyle
Wrap="True" />
<ItemTemplate>
<asp:Image ID="Image2" runat="server" Height="121px" Width="146px" ImageUrl = '<%# Eval("img_Products")%>'
/>
<br />

<asp:Label ID="name_ProductsLabel" runat="server"
Text='<%# Eval("name_Products") %>' />
<br />
</ItemTemplate>
</aspBig GrinataList>[/HTML]
و كده حط ايه حقل عايزو يظهر فى DataList
نجبى بقى للكود
اول حاجة نعمل تصريح عام
[HTML]Dim dadapter As SqlDataAdapter
Dim dset As DataSet
Dim adsource As PagedDataSource
Dim connstring As String = "نص الاتصال"
Dim pos As Integer[/HTML]

و بعد كده نعمل Public علشان نريح نفسها من الكود مره واحدBig Grin

[HTML] Public Sub databind()
dadapter = New SqlDataAdapter("select [img_Products], [name_Products] from img_Products", connstring)
dset = New DataSet()
adsource = New PagedDataSource()
dadapter.Fill(dset)
adsource.DataSource = dset.Tables(0).DefaultView
adsource.PageSize = 8
adsource.AllowPaging = True
adsource.CurrentPageIndex = pos
Button4.Enabled = Not adsource.IsFirstPage
Button2.Enabled = Not adsource.IsFirstPage
Button1.Enabled = Not adsource.IsLastPage
Button3.Enabled = Not adsource.IsLastPage
DataList1.DataSource = adsource
DataList1.DataBind()
End Sub[/HTML]

و نجبى بقى لل Button
الاول
[HTML] Protected Sub Button4_Click(ByVal sender As Object, ByVal e As EventArgs) Handles Button4.Click
pos = 0
databind()
End Sub[/HTML]
السابق
[HTML]Protected Sub Button2_Click(ByVal sender As Object, ByVal e As EventArgs) Handles Button2.Click
pos = CInt(Me.ViewState("vs"))
pos -= 1
Me.ViewState("vs") = pos
databind()
End Sub[/HTML]

التالى
[HTML]Protected Sub Button3_Click(ByVal sender As Object, ByVal e As EventArgs) Handles Button3.Click
pos = CInt(Me.ViewState("vs"))
pos += 1
Me.ViewState("vs") = pos
databind()
End Sub[/HTML]
الاخير
[HTML]Protected Sub Button1_Click(ByVal sender As Object, ByVal e As EventArgs) Handles Button1.Click
pos = adsource.PageCount - 1
databind()

End Sub[/HTML]
طبعا كده الكود الحمد الله تمام
طبعا شايف الكابتن لى هناك ده بيقولى الكود مش شغل هقولو ركز فى الكود بلاش نسخ و لصق ده الكود شغل ازاى الفل بس نقص نشغل الكود بقى ولا ايه و ده اخر حاجة
[HTML] Protected Sub Page_Load(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Me.Load
If Not IsPostBack Then

Me.ViewState("vs") = 0
End If
pos = CInt(Me.ViewState("vs"))
databind()

End Sub[/HTML]
و كده الحمد الله الكود شغل ازاى الفلCool
يَامَعْشَرَ الْجِنِّ وَالإِنسِ إِنْ اسْتَطَعْتُمْ أَنْ تَنفُذُوا مِنْ أَقْطَارِ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضِ فَانفُذُوا لا تَنفُذُونَ إِلاّ بِسُلْطَانٍ(33) سورة الرحمن
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#5
السلام عليكم شباب و هى عندى جوه datalist
label أسموه (name_ProductsLabel)
المشكلة هنا ان عايز اعمل استعلام فى قاعدة البيانات و لكن فشلت و ده الكود لى بحاول اعملو
:confused:

[HTML] Dim strConnString As String = ConfigurationManager.ConnectionStrings("ConnectionString").ConnectionString
Dim con As New SqlConnection(strConnString)
If ConnectionState.Open Then con.Close()
Dim itemIndex As Integer = 9
Dim label As Label = DataList1.Items(itemIndex).FindControl("name_ProductsLabel")
Dim text As String = label.Text
Dim str As String = "SELECT * WHERE (img_Products=N'" & text & "')"
Dim cmd As SqlCommand = New SqlCommand(str, con)
cmd.Connection = con
con.Open()
Dim dr As SqlDataReader = cmd.ExecuteReader()
While (dr.Read())
'Label2.Text = dr("Text_book").ToString()
Label1.Text = dr("img_Products")
End While
dr.Close()[/HTML]
يَامَعْشَرَ الْجِنِّ وَالإِنسِ إِنْ اسْتَطَعْتُمْ أَنْ تَنفُذُوا مِنْ أَقْطَارِ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضِ فَانفُذُوا لا تَنفُذُونَ إِلاّ بِسُلْطَانٍ(33) سورة الرحمن
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#6
إقتباس :SELECT * WHERE
الجملة هذي ناقصة اكتبها هكذا
إقتباس :SELECT * from table WHERE
أستودعكم الله الذي لا تضيع ودائعه أرجو ان تجدوا بمشاركاتي ما يجعلكم تدعون لي بخير ان تحتم غيابي.
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#7
شكرا ليك اخى بس نفس المشكلة برضو
[HTML]Protected Sub DataList1_SelectedIndexChanged(ByVal sender As Object, ByVal e As EventArgs) Handles DataList1.SelectedIndexChanged
Dim strConnString As String = ConfigurationManager.ConnectionStrings("ConnectionString").ConnectionString
Dim con As New SqlConnection(strConnString)
If ConnectionState.Open Then con.Close()
Dim itemIndex As Integer = 9
Dim label As Label = DataList1.Items(itemIndex).FindControl("name_ProductsLabel")
Dim text As String = label.Text
Dim str As String = "SELECT * from name_Products WHERE (name_Products=N'" & text & "')"
Dim cmd As SqlCommand = New SqlCommand(Str, con)
cmd.Connection = con
con.Open()
Dim dr As SqlDataReader = cmd.ExecuteReader()
While (dr.Read())
'Label2.Text = dr("Text_book").ToString()
Label1.Text = ""
Label1.Text = dr("name_Products")
End While
dr.Close()
End Sub[/HTML]
يَامَعْشَرَ الْجِنِّ وَالإِنسِ إِنْ اسْتَطَعْتُمْ أَنْ تَنفُذُوا مِنْ أَقْطَارِ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضِ فَانفُذُوا لا تَنفُذُونَ إِلاّ بِسُلْطَانٍ(33) سورة الرحمن
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#8
كود :
While (dr.Read())            
'Label2.Text = dr("Text_book").ToString()
Label1.Text = ""
Label1.Text = dr("name_Products")
End While




طيب اخوي .. القاريء هل يعيد اكثر من نتيجة؟؟ ام لا
اذا كان نتيجة واحدة فقط فاستخدم if dr.read

معلش انا لم استوعب المثال
أستودعكم الله الذي لا تضيع ودائعه أرجو ان تجدوا بمشاركاتي ما يجعلكم تدعون لي بخير ان تحتم غيابي.
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#9
للاسف القاريء لا يعيد اايه نتيجة
تعتبر المشكلة هنا فى text لى بجيب منو البيانات
يعنى بس المشكلة ممكن تكون هنا بالضبط
[HTML]Dim itemIndex As Integer = 9
Dim label2 As Label = DataList1.Items(itemIndex).FindControl("name_ProductsLabel")
Dim text As String = label2.Text[/HTML]
المشكلة هنا ان انا مش متاكد ان هو بيجيب البيانات من Label ولا لا
و تانى حاجة لى مش متاكد منها هى الحته دى
[HTML] Protected Sub DataList1_SelectedIndexChanged(ByVal sender As Object, ByVal e As EventArgs) Handles DataList1.SelectedIndexChanged[/HTML]
يعنى ان انا عرفو المفروض بدل DataList1_SelectedIndexChanged
تكون DataList1_Click
بصرحة بقيت من عارف المشكلة فين من الاتنين دول
يَامَعْشَرَ الْجِنِّ وَالإِنسِ إِنْ اسْتَطَعْتُمْ أَنْ تَنفُذُوا مِنْ أَقْطَارِ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضِ فَانفُذُوا لا تَنفُذُونَ إِلاّ بِسُلْطَانٍ(33) سورة الرحمن
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#10
لو الاداة بصفحة مستقلة ممكن ترفعها عشان اشوف اقدر احلها او لا؟
أستودعكم الله الذي لا تضيع ودائعه أرجو ان تجدوا بمشاركاتي ما يجعلكم تدعون لي بخير ان تحتم غيابي.
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  سؤال فى CheckBox Mohamed20 3 115 22-08-16, 06:36 AM
آخر رد: أبو عمر
  أريد طريقة تسجيل دخول لموقع ويب آخر فانتسي ارت 1 343 27-12-14, 02:45 AM
آخر رد: فانتسي ارت
  [سؤال] كيف اعطي باراميترات لصفحة ثانية tariq aldwire 1 384 23-04-14, 03:36 PM
آخر رد: tariq aldwire
Exclamation [سؤال] التعامل مع التقويم 3asif 1 388 03-04-14, 02:41 PM
آخر رد: 3asif
  [سؤال] ماهي طريقة تحميل الصور مرة واحدة؟؟ سعود 2 520 17-03-14, 10:16 AM
آخر رد: محمد الحاج خلف
  [سؤال]كيف نعمل شريط ديناميكي سعود 8 689 06-08-13, 02:23 PM
آخر رد: سعود
  [سؤال] . .. استضافة تطبيق مكتبي بصفحة aspx سعود 0 363 30-07-13, 01:30 AM
آخر رد: سعود
  طلب/ شرح طريقة اضافة مكون فيس بوك الاضافي Facebook social plugin الى الموقع الشخصي رهام احمد 5 1,217 27-07-13, 01:13 AM
آخر رد: رهام احمد
  استفسار بخصوص طريقة الاتصال لمشروع dena 3 625 03-07-13, 12:01 AM
آخر رد: dena
  [سؤال] كيف احذف الفراغات باسم الملف؟ سعود 1 421 17-06-13, 11:13 AM
آخر رد: سعود

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم