تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
مشكلة فى ربط قاعدة بيانات acsess بل DataGridView
#1
سلام عليكم ورحمة الله انا عملت قاعدة بيانات اكسس والحمدلله ربط قاعدة البيانات عن طريق DataGridView وعملت زر حذف وحفظ وتمام بس فى مشكلة بسيطة ان مسار قاعدة البيانات اكسس مربوط بمكان قاعدة البيانات يعنى لو انا حاطط قاعدة البيانات المعمولة با الاكسس على الدسك توب لو نقلتها اى مكان فى الجهاز هيظهر رسالة خطاء ويقولك ان قاعدة البيانات مش موجودة ازاى اعدل المسار بحيث لما احطها فى اى مكان فى الجهاز تحفظها او بمجرد احط البرنامج نفسة مع ملف قاعدة البيانات فى اى ملف تشتغل ومش تظهر رسالة الخطاء دة مع العلم انى استخدم برنامج فيجوال بيسك 2012 وياريت لو حد يشرح ليا بفيديو او صور خطوات تعديل المسار وشكرا
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
وعليكم السلام اخي العزيز

اخي العزيز اولا برجاء وضع المشاركات في الاقسام المخصصة لها.

ثانيا: هذا طبيعي اخي العزيز أما اذا اردت تغيير مكان قاعدة البيانات بشكل متكرر فيجب عليك في كل مرة اختيار مسار قاعدة البيانات يدويا عن طريق الااداة Openfiledialog فيكون نص الاتصال كالتالي:

PHP كود :
Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=openfiledialog.FileName;
Jet OLEDB:Database Password=MyDbPassword
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#3
بصراحة حبيت اصور شرح فيديو لكن للاسف بدا الجهاز يهنق SadSad
أستودعكم الله الذي لا تضيع ودائعه أرجو ان تجدوا بمشاركاتي ما يجعلكم تدعون لي بخير ان تحتم غيابي.
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#4
سويت شرح فيديو بسيط


ارجو ان يكون هو ماتريد
أستودعكم الله الذي لا تضيع ودائعه أرجو ان تجدوا بمشاركاتي ما يجعلكم تدعون لي بخير ان تحتم غيابي.
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#5
شكرا اخى العزيز بس ياريت توضح اكتر استخدام Openfiledialog الاداة دة مع العلم ان قاعدة البيانات اكسس من نوع accdb المربوطة با الفيجوال لو تعرف تشرحها فى صورة بمثال او تعطنى كود اقدر اعدل فية مسار قاعدة البيانات وشكرا تانى مرة اخى العزيز
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#6
جارى التحميل يا اخى سعود وشكرا لك
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#7
hany gamal كتب :جارى التحميل يا اخى سعود وشكرا لك
العفو اخي الكريم
أستودعكم الله الذي لا تضيع ودائعه أرجو ان تجدوا بمشاركاتي ما يجعلكم تدعون لي بخير ان تحتم غيابي.
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#8
سلام عليكم اخى سعود واخى العزيز انا اشكركم على الرد برنامج فى المرفقات وانا عاوز اخلى مسار الرابط بين البرنامج وقاعدة البيانات المصصمة با الاكسس مسار مفتوح بمعنى لما انقل البرنامج دة فى جهاز اخر هيحصل مشكلة هيقولى ان قاعدة البيانات مش موجودة لان البرنامج واخد مسار محدد انا عاوز اعرف ازاى اعدل المسار وانا رفعت الملف البرنامج عشان لو حد يعرف يساعدنى ولو فيديو ياريت وشكرا لكم


الملفات المرفقة
.rar   WindowsApplication5.rar (الحجم : 190.71 ك ب / التحميلات : 26)
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#9
اهااااااااا
احنا نعطيك اكواد على اساس التعامل بالاكواد بينما المطلوب باستخدام المعالج
أستودعكم الله الذي لا تضيع ودائعه أرجو ان تجدوا بمشاركاتي ما يجعلكم تدعون لي بخير ان تحتم غيابي.
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#10
اتمنى تشرحلى با الفيديو ولو حتى مثال بسيط زى البعتة ليك ربط قاعدة البيانات اكسس با الفيجوال عن اى طريقة داتا جريد او عن طريق الاكواد او اى طريقة تكون سهلة وبسيطة وواضحة وفية عملية تحديد المسار وشكرا يا اخى العزيز وربنا يجعلة فى ميزان حسناتك
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
Bug [Acces2010] طريقة استدعاء بيانات النزيل القديم برقم الهوية يسرى7 12 219 18-01-17, 09:42 PM
آخر رد: يسرى7
  [سؤال] عندي مشكلة في احتساب الرواتب - مشروع HR dabas 0 35 17-01-17, 10:57 AM
آخر رد: dabas
  مشكلة مع حقل من نوع Money djelloul 2 50 16-01-17, 03:29 AM
آخر رد: مساعدة
  الانتقال إلى السجل الثاني في قاعدة البيانات و إظهار الصورة التالية على picturebox ahmed_elwerfalli 6 196 24-12-16, 11:07 PM
آخر رد: ahmed_elwerfalli
  جلب البيانات من قاعدة بيانات XML djelloul 0 69 13-12-16, 07:45 PM
آخر رد: djelloul
  مشكلة في تصميم قاعدة البيانات djelloul 2 114 06-12-16, 12:36 PM
آخر رد: djelloul
  ابي اربط برنامجي بسيرفر او قاعده بيانات مبارك 3 251 22-11-16, 02:57 PM
آخر رد: مبارك
  [C#.NET] مشكلة في استعلام مابين تاريخين abdallah_alashwal 1 116 09-11-16, 12:04 PM
آخر رد: ممدوح
  [سؤال] كيفية اضافة عناصر عمود فى جدول من قاعدة بيانات فى جدول اخر hidn 1 271 04-11-16, 09:25 AM
آخر رد: thevirus
  [VB.NET] مثال على جلب ارقام من قاعدة البيانات وحفظها في مصفوفة بدر إشتية 4 450 02-11-16, 02:42 AM
آخر رد: Ahmad ahmed

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم