منتدى فيجوال بيسك لكل العرب

نسخة كاملة : الرجاء المساعده فى عمل زر يقوم بتغيير صورة الفورم الى صورة اخرى من Resources
أنت حالياً تتصفح نسخة خفيفة من المنتدى . مشاهدة نسخة كاملة مع جميع الأشكال الجمالية .
الصفحات : 1 2
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته 

انا طالب المساعده فى عمل زر يقوم عند الضغط بتغيير صوره الفورم الى صوره اخرى استدعيها من Resources

الفكرة عشان تبقوا معايا فى الصورة عايز اعمل فورم للثيمات المستخدم يدوس على زر الثيمات فا يتفتحلوا فورم جديد باسم ثيمات وفيه اشكال متعدده للبرنامج ودا سهل  اللى عايز مساعدتكم فيه عند الضغط على الشكل المراد استخدامه المستخدم يتغير شكل الفورم للصورة اللى ضغط عليها وتتحفظ الصورة دى لما يقفل البرنامج ويفتحه يلاقى البرنامج بالشكل  اللى اختاره قبل ماقفل البرنامج لحين تغيير الشكل هو مرة اخرى ياريت تكون الفكرة وصلت ومستنى مساعدتكم
اكيد مش صعبه عليكم دى  يا اساتذه
مرحبا صديقي ....
لم افهم بالضبط ما تريد لكن دعني اساعدك ببعض الامور.... لحفظ الثيم المختار يجب عليك تخزين كل شئ في الاعدادات الخاصه بالبرنامج في properties > sittings فيمكنك حفظ الالوان النصوص الخطوط ..... والى ما ذالك، فيمكنك تخزين كل شيئ يخص الثيم من الوان و معطيات الى اخره.... و كل مره سيعمل البرنامج فيها سيقوم بالقراءه من تلك المعطيات المخزنه و عندما يقوم العميل بتغير الثيم سيقوم البرنامج بتخزين معطيات الثيم الجديد في اعدادات البرنامج .
اتمنى اني ساعدتك ولو بشئ بسط .... تقبل مروري.

طب فين الكود ياغالى اللى هاستعمله فى الفورم لود والفورم كلوز
لحفظ المعطيات في الاعدادات عليك انشاء ما تريد تخزينة في ال setting ان كان نص او لون .... الخ

كما موضح في الصورة المرفقة في الرد الاول.

 فانفرض انك قمت بعمل قيمة نصية فالنفرض اسمها theme_name

اذا ارت حفظ نص فيها يكون كالاتي :

PHP كود :
My.Settings.theme_name value
My
.Settings.Save() 


 value : هي القيمة التي تريد تخزينها

لو اردت قراءة هذة القيمة من اي مكان تكون بالشكل الاتي :


PHP كود :
dim themename as string My.Settings.theme_name 

وهكذا بالالوان و باي شي تريد تخزينة
مش ظابطة معايا برضو عايز احفظ صورة الفورم بعد التغيير مش بتتحفظ معايا خالص
راجع الحل الاتي صديقي:

https://stackoverflow.com/questions/4383...om-setting
اتمنى ان يفيدك هذا المثال واتمنى من المهندسين افادتي 

1- جلب اسماء الصور الموجوده في المجلد وجعلها داخل الكمبوبوكس
2- حذف الصوره من المجلد عند اختيارها 
3- طريقة عمل ترقيم تلقائي بعد اخر صورة في المجلد 


اتمنى ان تشاهدوا هذا المثال ولكم مني جزيل الشكر والتقدير 
فاتوقع ان مثالي ليس بتلك الدرجه
إقتباس :اتمنى ان يفيدك هذا المثال واتمنى من المهندسين افادتي 

1- جلب اسماء الصور الموجوده في المجلد وجعلها داخل الكمبوبوكس
2- حذف الصوره من المجلد عند اختيارها 
3- طريقة عمل ترقيم تلقائي بعد اخر صورة في المجلد 

تفضل هذا مثال بعد التعديل ارجو ان ينال إعجابك :
(15-09-19, 11:31 PM)asemshahen5 كتب : [ -> ]
إقتباس :اتمنى ان يفيدك هذا المثال واتمنى من المهندسين افادتي 

1- جلب اسماء الصور الموجوده في المجلد وجعلها داخل الكمبوبوكس
2- حذف الصوره من المجلد عند اختيارها 
3- طريقة عمل ترقيم تلقائي بعد اخر صورة في المجلد 

تفضل هذا مثال بعد التعديل ارجو ان ينال إعجابك :

أشكرك جزيل الشكر اخي على تفاعلك ومساعدتي في حل هذه المشكله وابداعك مستمر يا أستاذي الكريم
السلام عليكم اخواني حصلت لي هذة المشكله

[attachment=23096]
الصفحات : 1 2