تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
الرجاء المساعده فى عمل زر يقوم بتغيير صورة الفورم الى صورة اخرى من Resources
#1
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته 

انا طالب المساعده فى عمل زر يقوم عند الضغط بتغيير صوره الفورم الى صوره اخرى استدعيها من Resources

الفكرة عشان تبقوا معايا فى الصورة عايز اعمل فورم للثيمات المستخدم يدوس على زر الثيمات فا يتفتحلوا فورم جديد باسم ثيمات وفيه اشكال متعدده للبرنامج ودا سهل  اللى عايز مساعدتكم فيه عند الضغط على الشكل المراد استخدامه المستخدم يتغير شكل الفورم للصورة اللى ضغط عليها وتتحفظ الصورة دى لما يقفل البرنامج ويفتحه يلاقى البرنامج بالشكل  اللى اختاره قبل ماقفل البرنامج لحين تغيير الشكل هو مرة اخرى ياريت تكون الفكرة وصلت ومستنى مساعدتكم
اكيد مش صعبه عليكم دى  يا اساتذه
الرد
تم الشكر بواسطة: سعود
#2
مرحبا صديقي ....
لم افهم بالضبط ما تريد لكن دعني اساعدك ببعض الامور.... لحفظ الثيم المختار يجب عليك تخزين كل شئ في الاعدادات الخاصه بالبرنامج في properties > sittings فيمكنك حفظ الالوان النصوص الخطوط ..... والى ما ذالك، فيمكنك تخزين كل شيئ يخص الثيم من الوان و معطيات الى اخره.... و كل مره سيعمل البرنامج فيها سيقوم بالقراءه من تلك المعطيات المخزنه و عندما يقوم العميل بتغير الثيم سيقوم البرنامج بتخزين معطيات الثيم الجديد في اعدادات البرنامج .
اتمنى اني ساعدتك ولو بشئ بسط .... تقبل مروري.

الرد
#3
طب فين الكود ياغالى اللى هاستعمله فى الفورم لود والفورم كلوز
الرد
تم الشكر بواسطة: سعود , Rabeea Qbaha
#4
لحفظ المعطيات في الاعدادات عليك انشاء ما تريد تخزينة في ال setting ان كان نص او لون .... الخ

كما موضح في الصورة المرفقة في الرد الاول.

 فانفرض انك قمت بعمل قيمة نصية فالنفرض اسمها theme_name

اذا ارت حفظ نص فيها يكون كالاتي :

PHP كود :
My.Settings.theme_name value
My
.Settings.Save() 


 value : هي القيمة التي تريد تخزينها

لو اردت قراءة هذة القيمة من اي مكان تكون بالشكل الاتي :


PHP كود :
dim themename as string My.Settings.theme_name 

وهكذا بالالوان و باي شي تريد تخزينة
الرد
#5
مش ظابطة معايا برضو عايز احفظ صورة الفورم بعد التغيير مش بتتحفظ معايا خالص
الرد
#6
راجع الحل الاتي صديقي:

https://stackoverflow.com/questions/4383...om-setting
الرد
#7
اتمنى ان يفيدك هذا المثال واتمنى من المهندسين افادتي 

1- جلب اسماء الصور الموجوده في المجلد وجعلها داخل الكمبوبوكس
2- حذف الصوره من المجلد عند اختيارها 
3- طريقة عمل ترقيم تلقائي بعد اخر صورة في المجلد 


اتمنى ان تشاهدوا هذا المثال ولكم مني جزيل الشكر والتقدير 
فاتوقع ان مثالي ليس بتلك الدرجه


الملفات المرفقة
.zip   test1.zip (الحجم : 1.63 م ب / التحميلات : 21)
الرد
تم الشكر بواسطة: Rabeea Qbaha , asemshahen5 , ابراهيم ايبو
#8
إقتباس :اتمنى ان يفيدك هذا المثال واتمنى من المهندسين افادتي 

1- جلب اسماء الصور الموجوده في المجلد وجعلها داخل الكمبوبوكس
2- حذف الصوره من المجلد عند اختيارها 
3- طريقة عمل ترقيم تلقائي بعد اخر صورة في المجلد 

تفضل هذا مثال بعد التعديل ارجو ان ينال إعجابك :


الملفات المرفقة
.zip   test1.zip (الحجم : 4.63 م ب / التحميلات : 74)
سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم و الحمد لله ولا اله الا الله والله اكبر




الرد
#9
(15-09-19, 11:31 PM)asemshahen5 كتب :
إقتباس :اتمنى ان يفيدك هذا المثال واتمنى من المهندسين افادتي 

1- جلب اسماء الصور الموجوده في المجلد وجعلها داخل الكمبوبوكس
2- حذف الصوره من المجلد عند اختيارها 
3- طريقة عمل ترقيم تلقائي بعد اخر صورة في المجلد 

تفضل هذا مثال بعد التعديل ارجو ان ينال إعجابك :

أشكرك جزيل الشكر اخي على تفاعلك ومساعدتي في حل هذه المشكله وابداعك مستمر يا أستاذي الكريم
الرد
تم الشكر بواسطة: asemshahen5 , ابراهيم ايبو
#10
السلام عليكم اخواني حصلت لي هذة المشكله

   
الرد
تم الشكر بواسطة: asemshahen5


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  هل من طريقه لوضع صوره فى الفورم الرئيسي midparint خالد كامل1 11 307 05-08-20, 04:54 AM
آخر رد: خالد كامل1
  سؤال : هل من الممكن تفريغ الفورم حول صورة لتظهر الصورة فقط بدون خلفية او ظهور الفورم xprogrammer 2 121 28-07-20, 11:17 AM
آخر رد: Anas Mahmoud
  [سؤال] كيف لي أن أقرأ صورة jpg وكتابتها كنص في صندوق نص , معلومات الصورة وبايتات الصورة rafaag777 0 65 23-07-20, 03:56 AM
آخر رد: rafaag777
  ياشباب محتاج كود صغير يقوم بالبحث عن حقل معين فلتر بال Datagridview moh61 13 3,618 21-07-20, 11:48 PM
آخر رد: alessam4pro
  ماهي طريقة حفظ التعديلات على الفورم عند اعادة تشغيل المشروع العطر الرايق 2 331 07-07-20, 02:10 AM
آخر رد: العطر الرايق
  [سؤال] سؤال هام : حذف صورة معروضة فى مربع صور ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ DR.YASER 33 1,287 05-07-20, 02:06 PM
آخر رد: DR.YASER
  اضهار صورة في MDIP alshandodi 6 242 28-06-20, 07:07 AM
آخر رد: alshandodi
Sad أغلاق الفورم DOX.1 0 91 24-06-20, 12:18 PM
آخر رد: DOX.1
  [سؤال] طباعة الفورم حسب العدد .. AnasAlhussain 0 148 19-06-20, 02:46 PM
آخر رد: AnasAlhussain
  اريد مساعدة في مثال جلب وتخزين صورة موضف ahmedbezia 1 302 15-06-20, 09:08 PM
آخر رد: rochdi191

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم