تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
التحكم فى حجم الفورم
#1
السلام عليكم ورحمة الله
عند جعل الخاصية 
Me.FormBorderStyle = Windows.Forms.FormBorderStyle.None
اثناء تشغيل الفورم يفقد خاصية التكم فى الحجم اى اننى لا استطيع التكبير والتصغير بالسحب بالموس اقصد
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
لان الخاصية التي اخترتها حلت محل الخاصية المرنة Sizable
كل مااعرفه في البرمجة تجدونه هنا
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#3
طيب كيف اجعل التحكم فى حجم الفورم متاح

انظر الصورة انا جعلت شكله مثل فيجوال 2012
واريد ان اتحكم فى حجم الفورم

ا
ن
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#4
http://www.codeproject.com/Questions/895...-no-border

ياسلام هذا هو
Assuming that what you really want is a sizable form without a title bar, you can get this by setting ControlBox, MaximizeBox and MinimizeBox all to False and Text to an empty string. With nothing to display in the title bar, the Framework won't draw one. Just remember to give your users some way to close the form Poke tongue | ;-P
كل مااعرفه في البرمجة تجدونه هنا
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#5
طيب انا حاولت معرفش شوف حدرتك كده والله ياريت ينحل الموضوع ده
كود :
   Private Sub Panel1_MouseMove(sender As Object, e As MouseEventArgs) Handles Panel1.MouseMove
       If (e.X <= 2 AndAlso e.Y <= 2) OrElse (e.X + 2 >= Me.Width AndAlso e.Y + 2 >= Me.Height) Then
           Me.Cursor = Cursors.SizeNWSE
       ElseIf (e.X + 2 >= Me.Width AndAlso e.Y <= 2) OrElse (e.X <= 2 AndAlso e.Y + 2 >= Me.Height) Then
           Me.Cursor = Cursors.SizeNESW
       ElseIf e.X <= 2 OrElse e.X + 2 >= Me.Width Then
           Me.Cursor = Cursors.SizeWE
       ElseIf e.Y <= 2 OrElse e.Y + 2 >= Me.Height Then
           Me.Cursor = Cursors.SizeNS
       Else
           Me.Cursor = Cursors.[Default]
       End If
   End Sub
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#6
السلام عليكم


لااتوقع وجود طريقة مباشرة


عليك بتصميم بوردر بنفسك


لتصميم البوردر ، قم بإنشاء 4 لوحات (panel)


وضع كل بانل على جانب


وقم بتضبيط خاصية Anchor و Cursor لكل بانل لكي يتناسب مع جانبه و وظيفته


ثم قم بتطبيق مبدأ تحريك الفورم الذي طرحته انت في احد مواضيعك




شخصيا قمت بتطبيق الفكرة ونجحت 100%


عموما يمكن ان توجد فكرة اخرى بهذا الخصوص فانا لم اقم بالبحث إنما فكرة خطرت على بالي فقمت بتنفيذها




التطبيق :








السورس والتطبيق في المرفقات



موفقين ..



.zip   Non-Bord Resize.zip (الحجم : 179.44 ك ب / التحميلات : 232)
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: mohammed moh , سعود , sooriaty03 , hoob computer , ali.alfoly , kslawy
#7
جزاك الله خيرا اخى الحبيب الشاكى لله
وجعلها الله فى موازين حسناتك يوم تلقاه
واسف على التاخير فى الرد كنت شغال فى مشروع اخر ولما رجعت للمشروع ده تانى افتكرت السؤال
والفضل والمنه لله ثم بمساعدتك لى جيت الان لقيت الحل جاهز
والوقت ليل وما اظنك موجود
بس سبحان الله نزلت المرفق وانهيت المشروع وجزاك الله خيرا
ونفعك بعلمك فى الدنيا والاخرة

استفسار بيسط لو امكن ذلك
هل ممكن تزيد على المشروع 4 بنل اخريت للزواية
لو هتتعبك او هتاخد وقت بلاش منها فالموجود يكفى ويفيض هههه
جزاك الله خيرا
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: kslawy
#8
أخي الكريم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
تفضل هذا الرابط يمكن يفيدك في شي
تقبل تحياتي
http://vb4arb.com/vb/showthread.php?tid=73
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
Photo [VB.NET] توسيط عنوان الفورم فارس احمد السيد 4 69 أمس, 09:33 PM
آخر رد: فارس احمد السيد
  فتح الفورم بشكل تاني محمود صالح 9 162 18-01-18, 03:49 PM
آخر رد: silverlight
  إستفسار حول إضافة الفورم للمشروع عبد العزيز البسكري 2 43 18-01-18, 01:10 AM
آخر رد: عبد العزيز البسكري
  [VB.NET] طريقىة استخدام هذا المديول واستدعاؤه في الفورم ssayed111 1 44 16-01-18, 10:57 PM
آخر رد: عبدالله الدوسري
  التحكم بعدد الاعداد العشرية بعد الفاصلة الميساني 15 185 15-01-18, 09:50 AM
آخر رد: الميساني
  كيف جعل مابداخل الفورم يكون في الوسط عند تكبير الفورم في حالة التشغيل طالب 22 6 747 13-01-18, 02:06 AM
آخر رد: محمد محمود الغرياني
  [ تمّ الحل ] : عدم تحريك الفورم عبد العزيز البسكري 2 82 08-01-18, 08:45 PM
آخر رد: عبد العزيز البسكري
  مشكلة عند اغلاق الفورم nooralcown 4 87 03-01-18, 11:04 PM
آخر رد: nooralcown
  اريد كود غلق الفورم الحالى وفتح فورم اخر ali.alfoly 11 4,907 02-01-18, 08:20 PM
آخر رد: ابو روضة
  التحكم في اداة التاريخ DateTimePicker1 aftfm 1 79 01-01-18, 11:37 PM
آخر رد: طالب برمجة

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم