تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
اللي يعرف بليز لا يبخل
#1
Sad 
السؤال هذا عجزت أعرف احله.. ومررره بيموتني... بحثت في كل مكان لم ارى حل له...

س/ انشأنا label وظيفته يقوم عند التنقل بين السجلات اظهار رقم ترتيب السجل..

موجود الرابط التحت للتوضيح..

عند حذف سجل بقاعدة البيانات من بوتن بالفورم *طبعا يكون اسمه حذف سجل*..
يظهر بال label :

السجل -1 من -1

لييش اذا حذفنا سجل يصير كذا ؟!!


ولو نص حل بلييز Sad


الملفات المرفقة
.docx   Doc17.docx (الحجم : 214.96 ك ب / التحميلات : 32)
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
-1 هو ترتيب السجل كما ذكرت
فالترقيم يبدأ من 0 وليس من واحد
ربما لهذا المفهوم علاقة بالمشكلة
الرد
تم الشكر بواسطة:
#3
(22-01-17, 01:35 PM)محمد كريّم كتب : -1 هو ترتيب السجل كما ذكرت
فالترقيم يبدأ من 0 وليس من واحد
ربما لهذا المفهوم علاقة بالمشكلة

يعني مافي حل له نهائياً Huh
الرد
تم الشكر بواسطة:
#4
السلام عليكم

الحل موجود، بس أنتظر تضع الكود اللي عندك الأن..
الرد
تم الشكر بواسطة:
#5
(23-01-17, 01:39 AM)مساعدة كتب : السلام عليكم

الحل موجود، بس أنتظر تضع الكود اللي عندك الأن..

ارفقته تحت..


الملفات المرفقة
.docx   Public Sub changepositio1.docx (الحجم : 14.29 ك ب / التحميلات : 29)
الرد
تم الشكر بواسطة:
#6
تفضل التعديل الجزئية المطلوبة
كود :
Public Sub changeposition()
        Label4.Text = "السجل" & Me.BindingContext(dataset1, "table1").Position + 1 & "من" & _
            Me.BindingContext(dataset1, "table1").Count

     End Sub
الرد
تم الشكر بواسطة: iFayfoy
#7
استخدم BindingSource بدلا من BindingContext لتجده أسهل، شاهد هذا الكود
كود :
'إنشاء ارتباط بالمصدر
Private WithEvents BindingSource1 As New BindingSource With {.DataSource = dataset1}

'الأول
Private Sub Button1_Click(sender As System.Object, e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
    Me.BindingSource1.MoveFirst()
End Sub

'السابق
Private Sub Button2_Click(sender As System.Object, e As System.EventArgs) Handles Button2.Click
    Me.BindingSource1.MovePrevious()
End Sub

'التالي
Private Sub Button3_Click(sender As System.Object, e As System.EventArgs) Handles Button3.Click
    Me.BindingSource1.MoveNext()
End Sub

'الأخير
Private Sub Button4_Click(sender As System.Object, e As System.EventArgs) Handles Button4.Click
    Me.BindingSource1.MoveLast()
End Sub

'التغير
Private Sub BindingSource1_CurrentChanged(sender As Object, e As System.EventArgs) Handles BindingSource1.CurrentChanged
    Label4.Text = String.Format("السجل {0} من {1}", Me.BindingSource1.Position + 1, Me.BindingSource1.Count)
End Sub
الرد
تم الشكر بواسطة: iFayfoy


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  ي جماعه دلوقتي لما بنقل الداتا للعميل اسم السيرفر بيبقي متغير ف الربط اللي انا عملو م Hosam Ashraf Elwakel 2 184 25-08-20, 02:56 AM
آخر رد: Rabeea Qbaha
  عاوز اعمل Timer يشوف اللي معمول عليه صح ويعملو enable تلقائي Hosam Ashraf Elwakel 0 140 09-08-20, 07:41 PM
آخر رد: Hosam Ashraf Elwakel
  عايز اعرف السطر اللي بيحصل عنده المشكله في الكود makky 0 158 10-05-20, 08:43 PM
آخر رد: makky
Thumbs Up [سؤال] كيف تجعل التكست بوكس يعرف أول حرف مكتوب أمجد وضاح 3 633 06-09-19, 03:44 AM
آخر رد: أمجد وضاح
  [VB.NET] استفسار بخصوص المسج اللي يطلع Output dubai.eig 4 706 01-03-19, 06:24 PM
آخر رد: dubai.eig
  أي نوع من أنواع الاستضافة هو اللي احتاجة؟! أسامة السالمي 4 805 13-09-17, 10:58 PM
آخر رد: السندبااد
  رد بسرعه عليا بليز امل عوض 4 927 07-09-17, 05:56 PM
آخر رد: ola
Sad [VB.NET] مساااااعده بليز امل 1 616 23-08-17, 01:20 AM
آخر رد: حريف برمجة
  كيفية تحويل الماكرو اللي في الاكسيل الي برنامج فيجوال بيسك khaled12345 2 954 22-06-17, 03:48 AM
آخر رد: khaled12345
  كيفية تغير لون ال button اللي في الفورم بمعلومات في الداتا جريد فيو khaled12345 8 1,936 20-06-17, 05:01 AM
آخر رد: khaled12345

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم