تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
محتاج شرح عمل قاعدة بينات mysql وربطها بى البرنامج من الاسطضافة
#1
انا يجماعة عايز شرح انى اقدر اعمل قاعدة بينات على اسطضافة واقدر اربطها بي البرنامج فيجوال بيسك مع الاكواد تبعا لانى جربت اكثر من طريقة على النت وكلها تفشل فى الاخر فلو حد يتكرم ويسعدنى يكون جزاة الله خير وشكرا لكم ويكون الشرح على الاسطضافة  Heart Heart
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
اخي العزيز اطرح احد محاولاتك وفين وقفت علشان الاخوه يساعدوك 
على العموم في موقع ممكن يفيدك في ربط قاعدة البيانات بالفيجوال 
https://www.connectionstrings.com/
ودي ربط mysql 
https://www.connectionstrings.com/mysql/
انا استفدت منه كثييييييييييييييييييييييييير
الرد
تم الشكر بواسطة:
#3
(23-12-18, 02:54 PM)Mohamed Magdy كتب : انا يجماعة عايز شرح انى اقدر اعمل قاعدة بينات على اسطضافة واقدر اربطها بي البرنامج فيجوال بيسك مع الاكواد تبعا لانى جربت اكثر من طريقة على النت وكلها تفشل فى الاخر فلو حد يتكرم ويسعدنى يكون جزاة الله خير وشكرا لكم ويكون الشرح على الاسطضافة  Heart Heart

أولا تأكد ان السيرفر يدعم ريموت كونيكشن (Remote Connection)

ثانياً : ابحث عن تصميم داتابيز ماي اسكيوال واعملها على الاستضافة .

ثالثاً : من الفيجوال ستوديو نفس الكود وكأنك تتعامل مع قواعد اكسيس او اسكيوال سيرفر فقط يتم تغيير :


كود :
Dim Cmd As New SqlCommand to Dim Cmd As New MySqlCommand

or


كود :
Dim Cmd As New OleDbCommand to Dim Cmd As New MySqlCommand


كود :
SqlDataAdapter to MySqlDataAdapter

….etc

بالنسبة لكود الاتصال بالداتا بيز كالتالي :

كود :
Dim conn As New MySqlConnection("Server=aaa.net;User Id=username;Password=password;Database=databasename")


مع استيراد مكتبة ماي اسكيوال للدوت نت :

كود :
Imports MySql.Data.MySqlClient


المكتبة في المرفقات اذا احتجتها .


الملفات المرفقة
.zip   MySql.Data.zip (الحجم : 109.03 ك ب / التحميلات : 8)
الرد
تم الشكر بواسطة: محمد كريّم
#4
[attachment=20436 كتب :حريف برمجة pid='134429' dateline='1545587429']
(23-12-18, 02:54 PM)Mohamed Magdy كتب : انا يجماعة عايز شرح انى اقدر اعمل قاعدة بينات على اسطضافة واقدر اربطها بي البرنامج فيجوال بيسك مع الاكواد تبعا لانى جربت اكثر من طريقة على النت وكلها تفشل فى الاخر فلو حد يتكرم ويسعدنى يكون جزاة الله خير وشكرا لكم ويكون الشرح على الاسطضافة  Heart Heart

أولا تأكد ان السيرفر يدعم ريموت كونيكشن (Remote Connection)

ثانياً : ابحث عن تصميم داتابيز ماي اسكيوال واعملها على الاستضافة .

ثالثاً : من الفيجوال ستوديو نفس الكود وكأنك تتعامل مع قواعد اكسيس او اسكيوال سيرفر فقط يتم تغيير :


كود :
Dim Cmd As New SqlCommand to Dim Cmd As New MySqlCommand

or


كود :
Dim Cmd As New OleDbCommand to Dim Cmd As New MySqlCommand


كود :
SqlDataAdapter to MySqlDataAdapter

….etc

بالنسبة لكود الاتصال بالداتا بيز كالتالي :

كود :
Dim conn As New MySqlConnection("Server=aaa.net;User Id=username;Password=password;Database=databasename")


مع استيراد مكتبة ماي اسكيوال للدوت نت :

كود :
Imports MySql.Data.MySqlClient


المكتبة في المرفقات اذا احتجتها .

شكرا يا حبي انا اعمل بى اسطضافة دى 
smarterasp.net
وانا بدى اربطها بى الفييجوال بيسك ومساعدة كمان انا بدى اعدل على هاذا المرفق من حيث انوة هو قاعدة بينات اساس لا اخليها mysql كان الاخ الجوكر عملهولى من قبل وشكراا جزيلا


الملفات المرفقة
.zip   Login Limited User.zip (الحجم : 58.47 ك ب / التحميلات : 7)
.zip   Pro.zip (الحجم : 35.1 ك ب / التحميلات : 5)
الرد
تم الشكر بواسطة:
#5
يا أخي لتجد الإجابة بشكل اسرع ،،

ضع مثال واشرح المطلوب بشكل كافي وواضح .
الرد
تم الشكر بواسطة: Mohamed Magdy
#6
(23-12-18, 11:55 PM)حريف برمجة كتب : يا أخي لتجد الإجابة بشكل اسرع ،،

ضع مثال واشرح المطلوب بشكل كافي وواضح .

انا كنت طالب فى موضوع انوة اقدر اخلى 4 مستخدمين على البرنامج ولو حد 5 جية يخش البرنامج يرفض دا ويجيلوة مسج بوكس يقولة انوة البرنامج مذدحم والاخ الجوكر اعطانى المرفقات الملف المسمة pro يوجد بية قاعدة البينات اساس والتانى يوجد بية سورس كود البرنامج انا بدى بقا اخلى الاتصال بدل ما هو من قاعدة اساس اخلية من قاعدة mysql من الاسطضافة 
ودا لينك الموضوع 
http://vb4arb.com/vb/showthread.php?tid=27148
الرد
تم الشكر بواسطة:
#7
يعتى 86 واحد مش عرفين يحول اتصال قاعدة بينات من اساس لى mysql يعنى Sad
الرد
تم الشكر بواسطة:
#8
(24-12-18, 11:07 PM)Mohamed Magdy كتب : يعتى 86 واحد مش عرفين يحول اتصال قاعدة بينات من اساس لى mysql يعنى Sad

ممكن تشرح ايش تريد بالصور ...

وضع المثال الذي تريد تعديله ... وان شاء الله تجد الحل بشكل عاجل .
الرد
تم الشكر بواسطة:
#9
(25-12-18, 01:00 AM)حريف برمجة كتب :
(24-12-18, 11:07 PM)Mohamed Magdy كتب : يعتى 86 واحد مش عرفين يحول اتصال قاعدة بينات من اساس لى mysql يعنى Sad

ممكن تشرح ايش تريد بالصور ...

وضع المثال الذي تريد تعديله ... وان شاء الله تجد الحل بشكل عاجل .
اريد يا اخى برمجة نافذة دخول تستحمل 4 اشخاص فقط واذا دخل شخص 5 يرفض ذالك ويئتية مسج بوكس يقول ان البرنامج مذدحم واذا خرج احد المستخدمين ال4 يستطيع مستخدم اخر الدخول مكانوة انا اريد مرفق لى البرنامج على زالك مع ربط قاعدة mysql لانى لا اعرف كيف اعملها 
واما بى النسبة لى الصور لا اعرف عمل اى مثال لها
الرد
تم الشكر بواسطة:
#10
هذا اللي فهمته من طلبك ،، وهي فكرة تحديد عدد مستخدمين البرنامج وتكون كالتالي :

في جدول المستخدمين تعمل حقل إضافي وليكن اسمه (userstate) نوعه رقمي يحمل القيم التالية (1 ، 0)

0 = غير متصل بالبرنامج (بمعنى لم يدخل بياناته في شاشة دخول البرنامج أو ان المستخدم خرج من البرنامج)
1 = المستخدم مازال داخل البرنامج .

وعند عملية دخول المستخدم تعمل استعلام .


كود :
Dim cmd As New SqlCommand("Select SUM(userstate) From usertable", conn)
       conn.Open()
       If cmd.ExecuteScalar > 4 Then
         
msgbox("المتصلين بالبرنامج عدد خمسة مستخدمين لا يمكنك استخدام التطبيق حالياً")
Application.Exit()

       End If
       conn.Close()
الرد
تم الشكر بواسطة:



التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم