تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[تم الحل] مشكلة فى طرح خانتين من بعض
#1
السلام عليكم 
واجهتني مشكلة اثناء عمل برنامج حضور وانصراف الموظفين والمشكلة هى مش عارف اخلي ال text box عباره عن توقيت ساعه 
بحيث انى لما اطرح ال out من ال in يديني فى ال total hour مجموع ساعات العمل 
ارجو مساعدتي في حل هذه المشكلة 
ولكم جزيل الشكر
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
السلام عليكم اخي الكريم
تفضل هذا الكود
كود :
   private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
       {

               DateTime startTime = new DateTime();
               startTime = Convert.ToDateTime(textBox1.Text);
               DateTime endTime = new DateTime();
               endTime = Convert.ToDateTime(textBox2.Text);
               TimeSpan ts = endTime - startTime;
               textBox3.Text = ts.ToString();

       }

وهذا الكود سوف يعطيك النتيجة بالدقائق
كود :
 private void button2_Click(object sender, EventArgs e)
       {
           DateTime startTime = new DateTime();
           startTime = Convert.ToDateTime(textBox1.Text);
           DateTime endTime = new DateTime(2012, 2, 20, 14, 43, 0);
           endTime = Convert.ToDateTime(textBox2.Text);
           TimeSpan span = endTime - startTime;

           int Minuts = span.Hours * 60 + span.Minutes;
           textBox3.Text = Minuts.ToString();
       }
الرد
تم الشكر بواسطة: sendbad100 , maxruined
#3
(17-04-19, 08:54 PM)ابراهيم ايبو كتب :
السلام عليكم اخي الكريم
تفضل هذا الكود
كود :
   private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
       {

               DateTime startTime = new DateTime();
               startTime = Convert.ToDateTime(textBox1.Text);
               DateTime endTime = new DateTime();
               endTime = Convert.ToDateTime(textBox2.Text);
               TimeSpan ts = endTime - startTime;
               textBox3.Text = ts.ToString();

       }

وهذا الكود سوف يعطيك النتيجة بالدقائق
كود :
 private void button2_Click(object sender, EventArgs e)
       {
           DateTime startTime = new DateTime();
           startTime = Convert.ToDateTime(textBox1.Text);
           DateTime endTime = new DateTime(2012, 2, 20, 14, 43, 0);
           endTime = Convert.ToDateTime(textBox2.Text);
           TimeSpan span = endTime - startTime;

           int Minuts = span.Hours * 60 + span.Minutes;
           textBox3.Text = Minuts.ToString();
       }

شكراً جداً اخى العزيز 
بس كان ليا استفسار اخير .. كنت عايز كود يعمل جمع لعدد كتير من الساعات ... يعني مثلا انا عندى اكتر من تيكست بوكس فيه حساب للساعه .. عايز كود يجمعهم كلهم مع بعض .. وشكراً جداً اخى العزيز على المساعده 
الرد
تم الشكر بواسطة:
#4
السلام عليكم اخي الكريم

استخدم الكود الثاني حيث الحساب يكون بالدقائق ثم قم بجمع كل التكست بوكس 

وبعدها حول الى الساعة بأن تقسم الرقم الناتج على 60

 والباقي من القسمة سيكون دقائق
الرد
تم الشكر بواسطة: maxruined
#5
(18-04-19, 01:13 AM)ابراهيم ايبو كتب :
السلام عليكم اخي الكريم

استخدم الكود الثاني حيث الحساب يكون بالدقائق ثم قم بجمع كل التكست بوكس 

وبعدها حول الى الساعة بأن تقسم الرقم الناتج على 60

 والباقي من القسمة سيكون دقائق


السلام عليكم اخى العزيز 

بس الطريقه اللى بتقول عليها دى مش هتنفع .. يعني مثلا لو قسمنا 160 دقيقه اي 2.40 اتنين ساعه واربعين دقيقه
هنقول 160/60 هيطلع الناتح كدا  ٢.٦٦٦٦٦٦٦٦٦٦٦٦٦٦٧  اكيد طبعاً مش صح 
لو فيه اي طريقه تانى للجمع بحيث يجمعلي عدد الساعات والدقائق ويدينى الناتج يبقي كتر خيرك 
شكراً جداً اخى العزيز على سرعه الرد
الرد
تم الشكر بواسطة: ابراهيم ايبو
#6
السلام عليكم اخي الكريم
ستستخدم عمليتي القسمة العادية وباقي القسمة واليك الكود
كود :
 private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
       {
           int HH,MM;
              HH = (int.Parse(textBox1.Text) / 60);   // قسمة عدد صحيح دون أن نأحذ الباقي
             MM = (int.Parse(textBox1.Text) % 60);        //    عملية باقي القسمة
           textBox2.Text= HH + "ساعة " + " و " + MM +" دقيقة";
       }
الرد
تم الشكر بواسطة: maxruined , elgokr
#7
(18-04-19, 05:24 PM)ابراهيم ايبو كتب :
السلام عليكم اخي الكريم
ستستخدم عمليتي القسمة العادية وباقي القسمة واليك الكود
كود :
[align=center]  private void button1_Click(object sender, EventArgs e)[/align]
[align=center]        {[/align]
[align=center]            int HH,MM;[/align]
[align=center]               HH = (int.Parse(textBox1.Text) / 60);   // قسمة عدد صحيح دون أن نأحذ الباقي [/align]
[align=center]              MM = (int.Parse(textBox1.Text) % 60);        //    عملية باقي القسمة[/align]
[align=center]            textBox2.Text= HH + "ساعة " + " و " + MM +" دقيقة";[/align]
[align=center]        } [/align]


شكراً جداً اخى العزيز على مساعدتك 

بس انا كنت محتاج اعمل بس جمع لعدد الساعات فى تيكست بوكس واحد ولكن مش يجمع ليا عدد الساعات بالدقايق زي كدا يعني
 
عايز عدد الساعات اللى في الصورة يتجمع فى التيكست بوكس اللى تحت 
يعني مثلا يقولي دول 17:20 سبعه عشر ساعه وعشرون دقيقه مش تحت شرط بالتفقيط بالارقام بس 
ومرة تانى الف مليون شكرا لمساعدتك
الرد
تم الشكر بواسطة: ابراهيم ايبو
#8
 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
تفضل اخي  عملت لك مثال تقوم بادخال التاريخ واسم الموظف وعدد ساعات دوامه في الداتاغرايدفيو
ثم تحسب ممجموع ساعات دوامه الموجودة في عمود ساعات الدوام وتضعها في مربع المجموع 
اعتقد جازما هذا ماتريد والله المستعان


الملفات المرفقة
.rar   ColumnTime Calculate.rar (الحجم : 64.29 ك ب / التحميلات : 2)
الرد
تم الشكر بواسطة: عبد العزيز البسكري , elgokr , maxruined
#9
(18-04-19, 10:06 PM)ابراهيم ايبو كتب :
 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
تفضل اخي  عملت لك مثال تقوم بادخال التاريخ واسم الموظف وعدد ساعات دوامه في الداتاغرايدفيو
ثم تحسب ممجموع ساعات دوامه الموجودة في عمود ساعات الدوام وتضعها في مربع المجموع 
اعتقد جازما هذا ماتريد والله المستعان


اخى العزيز شكراً جداً لمساعدتك

بس البرنامج اللى انت بعته لما بحسب مجموع ساعات العمل بيجبلى خطأ .. جايز بسبب اختلاف الاصدارات لدينا .. مش عارف الحقيقه
عمتاً انا كنت محتاج بس اعمل مجموع للعامود اللى فيه Total Hour واحط المجموع فى التيكست بوكس اللى عليه السهم باللون الاحمر 



بتمني من اى حد يقدر يساعدني في حل المشكلة دى 
الرد
تم الشكر بواسطة:
#10
مرحباً اخى الحبيب

كل ما تحتاج اليه هو استخدام الكود التالى

اما فى حدث زر او فى حدث اللود اسفل كود تعبئة الداتا جريد
كود :
           Int32 H = 0;
           Int32 M = 0;
           Int32 S = 0;
           foreach (DataGridViewRow GetTotal in dataGridView1.Rows)
           {
               TimeSpan ts = TimeSpan.Parse(GetTotal.Cells[5].Value.ToString());
               H += Convert.ToInt32(ts.Hours);
               M += Convert.ToInt32(ts.Minutes);
               S += Convert.ToInt32(ts.Seconds);
           }
           MessageBox.Show(H.ToString("00") + ":" + M.ToString("00") + ":" + S.ToString("00"));

وستجد اجمالى العمود يظهر برسالة ولظهورها فى الـ textBox

فقط تعال على السطر التالى
كود :
           MessageBox.Show(H.ToString("00") + ":" + M.ToString("00") + ":" + S.ToString("00"));

واستبدله بـ
كود :
           textBox1.Text = H.ToString("00") + ":" + M.ToString("00") + ":" + S.ToString("00");

تحياتى لك
وتمنياتى لك التوفيق
{ وَقُل رَّبِّ زِدْنِي عِلْمًا }
[ كن على يقين من اعمالنا نخطئ ومن اخطائنا نتعلم ولذلك لا شي مستحيل ]

ساهم دائماً فى    لكل من يقوم بالمساهمة
فى حل المشكلة او الاستفسار لديك فالجميع هنا يعمل 
على مساعدة الاخرين لوجه الله وان تحتسب له اجر عند الله


 شرح كيفية عمل قاعدة بيانات تعمل على اكثر من جهاز على الشبكة الداخلية
الرد
تم الشكر بواسطة: maxruined , ابراهيم ايبو


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  [C#.NET] [تم الحل]حذف صورة مخزنة خارج قاعدة البيانات ابراهيم ايبو 6 99 13-04-19, 03:28 AM
آخر رد: ابراهيم ايبو
  [تم الحل] مشكلة فى كود ال Update على SQL maxruined 7 186 11-04-19, 08:14 AM
آخر رد: elgokr
  [C#.NET] [تم الحل] كود حفظ الصورة يتعامل بازدواجية في الحفظ ابراهيم ايبو 5 142 03-04-19, 11:36 PM
آخر رد: ابراهيم ايبو
  [تم الحل] مشكلة الاتصال بقاعده بيانات SQL على الشبكة maxruined 4 110 01-04-19, 09:36 PM
آخر رد: elgokr
  [سؤال] مشكلة مع كود اوبن فيل ديلوج issamsaidd 3 159 13-03-19, 05:05 PM
آخر رد: issamsaidd
  محتاج مساعدة فى مشكلة بسيطة Mohamed Magdy 1 125 08-02-19, 05:23 PM
آخر رد: thevirus
  ممكن حل مشكلة الربط رسول555 7 279 03-02-19, 03:25 PM
آخر رد: رسول555
  [C#.NET] مشكلة في الكود رسول555 1 140 26-01-19, 10:52 PM
آخر رد: thevirus
  [كود] مشكلة فى كود التعديل مع قاعدة بينات اكسس issamsaidd 1 170 19-01-19, 01:30 AM
آخر رد: issamsaidd
  حل مشكلة الفيديو في الفيجوال بيسك سيف الله الشريف 2 208 25-12-18, 10:16 AM
آخر رد: سيف الله الشريف

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم