تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
مشكلة فى عرض قيمة من داتا جريد فيو
#1
السلام عليكم 
واجهتني مشكلة وهى عرض قيمة من داتا جريد فيو ولكن عند تحقق شرط معين




بمعني ان لما اجي علي الفورم اللى اسمه FRM_ADD_CONTRACTOR واختار ال Project Number 
يجيبلي ال Project Name من الفورم اللى اسمه create project فى التيكست بوكس اللى فى الفورم FRM_ADD_CONTRACTOR 
بمعني ادق لو اخترت 50604 يجبلي فى التيكست بوكس tals ولو اخترت 6760 يجبلي ali وهكذا 
ارجو المساعده
وشكراً مقدماً
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
فقط غير أسماء الأدوات بادواتك و اسم الجدول و اسم العمود ومعلومات الاتصال .
PHP كود :
private void ComboBox1_SelectedIndexChanged(object senderEventArgs e)
 
       {
 
           string StrSQL "select * from TableName where ProjectNumber=" ComboBox1.SelectedItem.ToString();

 
           System.Data.SqlClient.SqlConnection cn = new System.Data.SqlClient.SqlConnection("Server =(local);database=TestAsemXT;integrated security=true");
 
           System.Data.SqlClient.SqlDataAdapter da = new System.Data.SqlClient.SqlDataAdapter(StrSQLcn);
 
           DataTable dt = new DataTable();
 
           da.Fill(dt);
 
           Txt_ProjectName.Text dt.Rows[0]["ProjectNumber"].ToString();
 
       
الرد
تم الشكر بواسطة: حريف برمجة , wared , wared , maxruined , ابراهيم ايبو
#3
(26-06-19, 07:29 PM)maxruined كتب :
السلام عليكم 
واجهتني مشكلة وهى عرض قيمة من داتا جريد فيو ولكن عند تحقق شرط معين




بمعني ان لما اجي علي الفورم اللى اسمه FRM_ADD_CONTRACTOR واختار ال Project Number 
يجيبلي ال Project Name من الفورم اللى اسمه create project فى التيكست بوكس اللى فى الفورم FRM_ADD_CONTRACTOR 
بمعني ادق لو اخترت 50604 يجبلي فى التيكست بوكس tals ولو اخترت 6760 يجبلي ali وهكذا 
ارجو المساعده
وشكراً مقدماً

(لست مبرمج #C)

قم بربط ال ComboBox بالداتاسيت بتحديد الجدول من خلال الخاصية DataSource
ثم تحديد عمود Project Number من خلال الخاصية DisplayMember

لجعل ال TextBox الخاص Project Name يظهر الإسم أثناء الإختيار من ال ComboBox
يكون من خلال توسيع الخاصية (DataBindings) وداخلها تجد خاصية Text
قم بتحديد عمود Project Name والذي ستجده بنفس إسم ال BindingSource الموجود في الخاصية DataSource لـ ComboBox
الرد
تم الشكر بواسطة: asemshahen5 , حريف برمجة , ابراهيم ايبو
#4
(26-06-19, 10:15 PM)asemshahen5 كتب : فقط غير أسماء الأدوات بادواتك و اسم الجدول و اسم العمود ومعلومات الاتصال .
PHP كود :
private void ComboBox1_SelectedIndexChanged(object senderEventArgs e)
 
       {
 
           string StrSQL "select * from TableName where ProjectNumber=" ComboBox1.SelectedItem.ToString();

 
           System.Data.SqlClient.SqlConnection cn = new System.Data.SqlClient.SqlConnection("Server =(local);database=TestAsemXT;integrated security=true");
 
           System.Data.SqlClient.SqlDataAdapter da = new System.Data.SqlClient.SqlDataAdapter(StrSQLcn);
 
           DataTable dt = new DataTable();
 
           da.Fill(dt);
 
           Txt_ProjectName.Text dt.Rows[0]["ProjectNumber"].ToString();
 
       

السلام عليكم اخى العزيز 
عملت اللى قولتلي عليه بس جابلي الخطأ دا 
System.Data.SqlClient.SqlException: 'The multi-part identifier "System.Data.DataRowView" could not be bound.'
الرد
تم الشكر بواسطة: حريف برمجة
#5
(27-06-19, 05:29 PM)maxruined كتب :
(26-06-19, 10:15 PM)asemshahen5 كتب : فقط غير أسماء الأدوات بادواتك و اسم الجدول و اسم العمود ومعلومات الاتصال .
PHP كود :
private void ComboBox1_SelectedIndexChanged(object senderEventArgs e)
 
       {
 
           string StrSQL "select * from TableName where ProjectNumber=" ComboBox1.SelectedItem.ToString();

 
           System.Data.SqlClient.SqlConnection cn = new System.Data.SqlClient.SqlConnection("Server =(local);database=TestAsemXT;integrated security=true");
 
           System.Data.SqlClient.SqlDataAdapter da = new System.Data.SqlClient.SqlDataAdapter(StrSQLcn);
 
           DataTable dt = new DataTable();
 
           da.Fill(dt);
 
           Txt_ProjectName.Text dt.Rows[0]["ProjectNumber"].ToString();
 
       

السلام عليكم اخى العزيز 
عملت اللى قولتلي عليه بس جابلي الخطأ دا 
System.Data.SqlClient.SqlException: 'The multi-part identifier "System.Data.DataRowView" could not be bound.'

PHP كود :
           if (dt.Rows.Count>0)
 
           {
 
               Txt_ProjectName.Text dt.Rows[0]["ProjectNumber"].ToString();
 
           
الرد
#6
(27-06-19, 10:59 PM)asemshahen5 كتب :
(27-06-19, 05:29 PM)maxruined كتب :
(26-06-19, 10:15 PM)asemshahen5 كتب : فقط غير أسماء الأدوات بادواتك و اسم الجدول و اسم العمود ومعلومات الاتصال .
PHP كود :
private void ComboBox1_SelectedIndexChanged(object senderEventArgs e)
 
       {
 
           string StrSQL "select * from TableName where ProjectNumber=" ComboBox1.SelectedItem.ToString();

 
           System.Data.SqlClient.SqlConnection cn = new System.Data.SqlClient.SqlConnection("Server =(local);database=TestAsemXT;integrated security=true");
 
           System.Data.SqlClient.SqlDataAdapter da = new System.Data.SqlClient.SqlDataAdapter(StrSQLcn);
 
           DataTable dt = new DataTable();
 
           da.Fill(dt);
 
           Txt_ProjectName.Text dt.Rows[0]["ProjectNumber"].ToString();
 
       

السلام عليكم اخى العزيز 
عملت اللى قولتلي عليه بس جابلي الخطأ دا 
System.Data.SqlClient.SqlException: 'The multi-part identifier "System.Data.DataRowView" could not be bound.'

PHP كود :
           if (dt.Rows.Count>0)
 
           {
 
               Txt_ProjectName.Text dt.Rows[0]["ProjectNumber"].ToString();
 
           



السلام عليكم 

الكود اشتغل ولكن بيجبلي اول قيمه بس .. بحيث انى لما بغير ال Project number 
بتفضل القيمه اللى فى Project name زى ما هى 
ارجو حل للمشكلة دى 

ولكم جزيل الشكر 
الرد
تم الشكر بواسطة: حريف برمجة , asemshahen5
#7
أعذرني لم انتبه للمسميات جيدا :

PHP كود :
if (dt.Rows.Count>0)
 
           {
 
               Txt_ProjectName.Text dt.Rows[0]["ProjectName"].ToString();
 
           

هذا إذا كنت تريد عرض القيمة فقط في التكست بوكس أما إذا كنت تريد عرضها بالداتا غريد مع التكست :

PHP كود :
if (dt.Rows.Count>0)
 
           {
 
               Txt_ProjectName.Text dt.Rows[0]["ProjectName"].ToString();
DgvName.DataSource DT
            


أما إذا كنت تريد كتابة قيمة ما في الكومبو بوكس و عرض الناتج كتصفية في الغريد يمكنك تعديل الاستعلام ليكون :

PHP كود :
string StrSQL "select * from TableName where ProjectNumber Like '%" ComboBox1.SelectedItem.ToString() + "%'"
الرد
تم الشكر بواسطة: حريف برمجة
#8
(30-06-19, 09:55 AM)asemshahen5 كتب : أعذرني لم انتبه للمسميات جيدا :

PHP كود :
if (dt.Rows.Count>0)
 
           {
 
               Txt_ProjectName.Text dt.Rows[0]["ProjectName"].ToString();
 
           

هذا إذا كنت تريد عرض القيمة فقط في التكست بوكس أما إذا كنت تريد عرضها بالداتا غريد مع التكست :

PHP كود :
if (dt.Rows.Count>0)
 
           {
 
               Txt_ProjectName.Text dt.Rows[0]["ProjectName"].ToString();
DgvName.DataSource DT
            


أما إذا كنت تريد كتابة قيمة ما في الكومبو بوكس و عرض الناتج كتصفية في الغريد يمكنك تعديل الاستعلام ليكون :

PHP كود :
string StrSQL "select * from TableName where ProjectNumber Like '%" ComboBox1.SelectedItem.ToString() + "%'"

السلام عليكم اخى العزيز 
حضرتك مش فاهم قصدى كويس 
انا لما بختار ال project number الكود بيشتغل تمام 
ولكن لما بختار اي قيمه تانية من ال project number 


بتفضل القيمه اللى فى Project name زى ما هى من غير اي تغيير
بتمني تكون فكرتي وصلت ليك 
ارجو حل للمشكلة دى
ولكم جزيل الشكر
الرد
تم الشكر بواسطة: حريف برمجة
#9
فقط فرغ الداتا تابل قبل عملية ملؤها dt.Clear .
الرد
تم الشكر بواسطة: حريف برمجة
#10
(01-07-19, 01:05 AM)asemshahen5 كتب : فقط فرغ الداتا تابل قبل عملية ملؤها dt.Clear .


للاسف اخي العزيز .. عملت اللى قولتلي عليه لكن جابلي كدا اهو 


بتمني من اي حد يساعدنى فى حل المشكلة دى
الرد
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  [تم الحل] مشكلة فى تحويل مشروع تفقيط من vb.net الى #C maxruined 4 112 16-07-19, 07:06 PM
آخر رد: asemshahen5
  [تم الحل]مشكلة فى جلب قيمة من داتا جريد فيو maxruined 37 613 15-07-19, 04:36 PM
آخر رد: asemshahen5
  مشكلة فى عمل برنامج اختبار سرعه الكتابه maxruined 0 116 24-05-19, 05:04 PM
آخر رد: maxruined
  مشكلة فى برنامج اضافة وعرض اى نوع من الملفات داخل قاعدة بيانات SQL maxruined 11 367 19-05-19, 03:11 AM
آخر رد: elgokr
  [تم الحل] مشكلة فى طرح خانتين من بعض maxruined 31 843 26-04-19, 10:49 AM
آخر رد: elgokr
  [تم الحل] مشكلة فى كود ال Update على SQL maxruined 7 361 11-04-19, 08:14 AM
آخر رد: elgokr
  [تم الحل] مشكلة الاتصال بقاعده بيانات SQL على الشبكة maxruined 4 272 01-04-19, 09:36 PM
آخر رد: elgokr
  اواجه مشكله تكرار البيانات ف الداتا جريد فيو Abdelrahman ala 11 459 28-03-19, 02:41 AM
آخر رد: Abu Ehab
  [C#.NET] اخذ قيمة من حقل ووضعها في حقل اخر superwoofer 7 301 16-03-19, 03:55 PM
آخر رد: 5000
  [سؤال] مشكلة مع كود اوبن فيل ديلوج issamsaidd 3 279 13-03-19, 05:05 PM
آخر رد: issamsaidd

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم