تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
كيفيه تمرير بيانات من فورم 1 الي فورم 2 عبر داتا جريد فيو
#1
السلام عليكم ورحمه الله 

عندي استفسار 
عندي FORM1 فيه زر BUTTON 1 و1 DataGriedView عند النقر علي الزر تظهر FORM2  وبها DataGridView2عند اختيار اي اسطر من الداتا جريد فيو الموجوده في فورم 2 يجب ان تنزل في فورم 1 في داتا جردي فيو .........وهذا لم يحث رغم اني معدل المودي فير وعمله بابليك وده الكود المستخدم:

كود :
//first i make Form1 and it contain DGV1 and button search
//and i make dgv Modifier =public
//i want take variable from Form2 (DGV2)to Form1(DGV1)

//FORM1
namespace dgv
{
   public partial class Form1 : Form
   {
       public Form1()
       {
           InitializeComponent();
       }

       private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
       {
           Form2 frm = new Form2();
           frm.Show();
       }
   }
}
//==============================================
//Form2
namespace dgv
{
   public partial class Form2 : Form
   {
       DataTable dt = new DataTable();
       public Form2()
       {
           InitializeComponent();

           db.Open();
           db.GetData_DGV("select * from items ", dt);
           dgv2.DataSource = dt;
           
       }
       private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
       {
           Form1 frm = new Form1();
           foreach (var dr in this.dgv2.SelectedRows)
           {
               var drv = dr as DataGridViewRow;
               frm.dgv1.Rows.Add(((DataRowView)drv.DataBoundItem).Row.ItemArray);
           }
       }
   }
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
PHP كود :
          foreach (DataGridViewRow dr in dgvBUYKAMA.SelectedRows)
 
          {
 
              frm.dgv1.Rows.Add(dr.Cells[0].Value);
 
          }
 
          frm.Show(); 
or
PHP كود :
foreach (DataGridViewRow dr in dgvBUYKAMA.SelectedRows)
 
          {
 
              frm.dgv1.Rows.Add(dr.Cells[0].Value,dr.Cells[1].Value);
 
          }
 
          frm.Show(); 

   
الرد
تم الشكر بواسطة: ابراهيم ايبو , Rabeea Qbaha
#3
(02-09-19, 02:36 AM)asemshahen5 كتب :
PHP كود :
          foreach (DataGridViewRow dr in dgvBUYKAMA.SelectedRows)
 
          {
 
              frm.dgv1.Rows.Add(dr.Cells[0].Value);
 
          }
 
          frm.Show(); 
or
PHP كود :
foreach (DataGridViewRow dr in dgvBUYKAMA.SelectedRows)
 
          {
 
              frm.dgv1.Rows.Add(dr.Cells[0].Value,dr.Cells[1].Value);
 
          }
 
          frm.Show(); 

شكرا حضرتك علي الرد
بس انت حاطت في اخر الكود frm.show();    يعني بعد مختار من الداتا جريد فيو ونفذ الكود الي حضرتك عمله هيرجع يفتح الشاشه  الرئيسيه الي فتحت منها السيرش تاني 
في حاجه بتعمل رفريش لفورم 1 بدل معيد فتحه تاني
وشكرااااااااا
الرد
تم الشكر بواسطة: ابراهيم ايبو
#4
(02-09-19, 08:51 PM)faysal13_13@hotmail.com كتب :
(02-09-19, 02:36 AM)asemshahen5 كتب :
PHP كود :
          foreach (DataGridViewRow dr in dgvBUYKAMA.SelectedRows)
 
          {
 
              frm.dgv1.Rows.Add(dr.Cells[0].Value);
 
          }
 
          frm.Show(); 
or
PHP كود :
foreach (DataGridViewRow dr in dgvBUYKAMA.SelectedRows)
 
          {
 
              frm.dgv1.Rows.Add(dr.Cells[0].Value,dr.Cells[1].Value);
 
          }
 
          frm.Show(); 

شكرا حضرتك علي الرد
بس انت حاطت في اخر الكود frm.show();    يعني بعد مختار من الداتا جريد فيو ونفذ الكود الي حضرتك عمله هيرجع يفتح الشاشه  الرئيسيه الي فتحت منها السيرش تاني 
في حاجه بتعمل رفريش لفورم 1 بدل معيد فتحه تاني
وشكرااااااااا

الطريقه الاولى وفي حدث الحفظ مثلا في الفورم ٢ ضع الكود الاتي :---- ShowGV هي الدلالة الخاصة بتحديث الجريد فيو في الفورم ١

PHP كود :
var frm Application.OpenForms.OfType<Form1>().Single();
 
               frm.ShowGV(); 


في الطريقة ال ٢ :
 استخدم event 

فالنفرض ان لديك فورم ١ و فورم ٢ ، و انت تريد عند تحديث المعلومات في الفورم ٢ ان تتحدث الجريد فيو في الفورم ١ 

ضع الكود الاتي في فورم ١ في زر قتح الفورم٢ :  ShowGV هي الدلالة الخاصة بتحديث الجريد فيو في الفورم ١
PHP كود :
           form2 frm = new form2();
 
           frm.RefreshDgv += new form2.DoEvent(ShowGV);
 
           frm.ShowDialog(); 

عرف هذة المتغيرات في الفورم ٢ :
كود :
       public delegate void DoEvent();
       public event DoEvent RefreshDgv;
 
وفي حدث الحفظ في  الفورم ٢ استدعي ال event الخاصه بتحديث البيانات في  الفورم ١ :

PHP كود :
RefreshDgv(); 
الرد
تم الشكر بواسطة: asemshahen5 , ابراهيم ايبو
#5
(03-09-19, 02:58 AM)Rabeea Qbaha كتب :
(02-09-19, 08:51 PM)faysal13_13@hotmail.com كتب :
(02-09-19, 02:36 AM)asemshahen5 كتب :
PHP كود :
          foreach (DataGridViewRow dr in dgvBUYKAMA.SelectedRows)
 
          {
 
              frm.dgv1.Rows.Add(dr.Cells[0].Value);
 
          }
 
          frm.Show(); 
or
PHP كود :
foreach (DataGridViewRow dr in dgvBUYKAMA.SelectedRows)
 
          {
 
              frm.dgv1.Rows.Add(dr.Cells[0].Value,dr.Cells[1].Value);
 
          }
 
          frm.Show(); 

شكرا حضرتك علي الرد
بس انت حاطت في اخر الكود frm.show();    يعني بعد مختار من الداتا جريد فيو ونفذ الكود الي حضرتك عمله هيرجع يفتح الشاشه  الرئيسيه الي فتحت منها السيرش تاني 
في حاجه بتعمل رفريش لفورم 1 بدل معيد فتحه تاني
وشكرااااااااا

الطريقه الاولى وفي حدث الحفظ مثلا في الفورم ٢ ضع الكود الاتي :---- ShowGV هي الدلالة الخاصة بتحديث الجريد فيو في الفورم ١

PHP كود :
var frm Application.OpenForms.OfType<Form1>().Single();
 
               frm.ShowGV(); 


في الطريقة ال ٢ :
 استخدم event 

فالنفرض ان لديك فورم ١ و فورم ٢ ، و انت تريد عند تحديث المعلومات في الفورم ٢ ان تتحدث الجريد فيو في الفورم ١ 

ضع الكود الاتي في فورم ١ في زر قتح الفورم٢ :  ShowGV هي الدلالة الخاصة بتحديث الجريد فيو في الفورم ١
PHP كود :
           form2 frm = new form2();
 
           frm.RefreshDgv += new form2.DoEvent(ShowGV);
 
           frm.ShowDialog(); 

عرف هذة المتغيرات في الفورم ٢ :
كود :
       public delegate void DoEvent();
       public event DoEvent RefreshDgv;
 
وفي حدث الحفظ في  الفورم ٢ استدعي ال event الخاصه بتحديث البيانات في  الفورم ١ :

PHP كود :
RefreshDgv(); 
شكرا حضرتك ...........بس هو اه اسم الايفينت الخاص بالتحديث في فورم 1 و فورم2 
علشان انا عملت الكود الي حضرتك عامله بس للاسف محصلش حاجه علشان مستخدمتش الايفنت كنت بحط الاكواد فيي الزر الي بيفتح الفورم 2 و عند الاختيار الصف في الداتا جريد فيو في فورم اتنين بضع الكود في الزر
الرد
تم الشكر بواسطة: ابراهيم ايبو , asemshahen5
#6
ارفق لي المشروع صديقي او مشروع مصغر وساقوم بالتعديل علية
الرد
تم الشكر بواسطة: faysal13_13@hotmail.com , ابراهيم ايبو
#7
انا بصراحه بشكرك كتير ومش عارف اقل لحضرتك اه بس بصراحه الموضوع ده عملي مشكله ومش عارف اخلص المشروع بسببه 
فشكرا كتير تنك هنقلي الكود 
البرنامج في المرفق 
بس مش لازم دات بيز ممكن تعمله علي اي داتا بيز سكول او اكسيز عند حضرتك انا بس عايز الفكره 


وشكرا  لحضرتك كتير

(07-09-19, 12:48 AM)Rabeea Qbaha كتب : ارفق لي المشروع صديقي او مشروع مصغر وساقوم بالتعديل علية

انا بصراحه بشكرك كتير ومش عارف اقل لحضرتك اه بس بصراحه الموضوع ده عملي مشكله ومش عارف اخلص المشروع بسببه 
فشكرا كتير   
البرنامج في المرفق 
بس مش لازم دات بيز ممكن تعمله علي اي داتا بيز سكول او اكسيز عند حضرتك انا بس عايز الفكره 


وشكرا  لحضرتك كتير


الملفات المرفقة
.rar   dgv.rar (الحجم : 55.27 ك ب / التحميلات : 3)
.rar   dgv.rar (الحجم : 55.27 ك ب / التحميلات : 2)
الرد
تم الشكر بواسطة: ابراهيم ايبو
#8
صديقي لكي افهم الصورة بشكل اوضخ ......

الذي تريدة انت انة عند ادخال البيانات لقاعدة البيانات من فورم ٢ تريد ان تظهر هذة البيانات في الفورم ١ ؟؟

صححني اذا كنت على خطاء
الرد
تم الشكر بواسطة: ابراهيم ايبو
#9
(07-09-19, 04:02 PM)Rabeea Qbaha كتب : صديقي لكي افهم الصورة بشكل اوضخ ......

الذي تريدة انت انة عند ادخال البيانات لقاعدة البيانات من فورم ٢ تريد ان تظهر هذة البيانات في الفورم ١ ؟؟

صححني اذا كنت على خطاء

تمام مظبوط فورم 2 تظهر فيه البيانات
 وعند اختيار من الجريد صف او اكثر و الضغط علي زر انسير في فورم 2 تظهر في الجريد خاصه بفرم 1 (تضاف عليها في جريد الخاصه بفرم 1)
الرد
تم الشكر بواسطة: ابراهيم ايبو
#10
لم افهم صديقي .... هل يمكنك شرح ما الذي تريد الحصول علية في النهاية ؟؟

كيفية حصول الامر .... لا اريد ان اقوم بشئ غير المطلوب اريد ان افهم الفكرة
الرد
تم الشكر بواسطة: ابراهيم ايبو


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  مساعدة باعادة تصميم قاعدة بيانات. Rabeea Qbaha 5 184 17-11-19, 07:25 AM
آخر رد: new2016
  داتا قريد zainab129 3 103 16-11-19, 01:04 AM
آخر رد: zainab129
  مشكلة إضافه CheckBox فى الداتا جريد فيو maxruined 3 75 15-11-19, 08:31 PM
آخر رد: maxruined
  [مشروع] convert coad to telerik اريد تحويل كود جمع وقت داخل الدتا جريد الى جريد من نوع تيلرك safnnn 1 153 12-10-19, 04:43 PM
آخر رد: elgokr
  مساعدة بخصوص حفظ و عرض الصور من قاعدة بيانات sql server vivinecoryate 4 171 06-10-19, 02:26 PM
آخر رد: kiki
  مشكلة في تعديل سجل في قاعدة بيانات اكسيس asemshahen5 5 213 06-10-19, 02:23 PM
آخر رد: kiki
Exclamation لتحكم بأدوات usercontrol من فورم اخر c# Ebrahim5556 3 133 13-09-19, 04:06 AM
آخر رد: Rabeea Qbaha
  طلب مساعدة في انشاء استدعاء بيانات من قاعدة اكسس العريفي 0 116 31-08-19, 01:45 PM
آخر رد: العريفي
  [تم الحل]مشكلة فى جلب قيمة من داتا جريد فيو maxruined 74 2,542 26-08-19, 07:29 PM
آخر رد: maxruined
  جلب بيانات من برنامج exe منفصل إلى نافذة مشروعك tfarejdz 1 192 19-08-19, 04:42 PM
آخر رد: asemshahen5

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم