تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
مشكلة بسيطه في تيكست بوكس
#1
السلام عليكم اخوانى 
عندى تيكست بوكس مخليها MultiLine 
عايز لما اضيف اسطر كتير زى كدا مثلا 
film.mp3
aloms.mp4
sawang.avi
عايزه بس يحذف اخر 4 حروف ويضيف حرف  D فى الاخر 
يعني المفروض يبقوا كدا 
[b]filmD
[/b]
alomsD
[b]sawangD[/b]
انا عملتها بس للاسف لو حاطط فى التكست بوكس اكثر من سطر مش بيعمل غير اخر سطر وبيتجاهل باقي الاسطر 
ودا الكود اللى مستخدمه 
كود :
           string emm = textBox1.Text;
           string amm = "";
           if(emm.Length>9)
           {
               amm = emm.Substring(0, emm.Length -2)+"D";
           }
           textBox1.Text = amm;

بتمني حل للمشكلة دي 
شكراً مقدماً اخوانى
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته :-

كل اللي تحتاجه فقط هذا السطر :

كود :
   TextBox1.Text = TextBox1.Text.Replace(".mp3", "D").Replace(".mp4", "D").Replace(".avi", "D");
يا رحمن الدنيا والآخرة ورحيمهما
الرد
#3
(07-11-19, 11:06 PM)حريف برمجة كتب : وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته :-

كل اللي تحتاجه فقط هذا السطر :

كود :
   TextBox1.Text = TextBox1.Text.Replace(".mp3", "D").Replace(".mp4", "D").Replace(".avi", "D");

شكرا جداً اخوى 

ولكن فيه مشكلة هنا ان هذا الكود مش هيعدل غير على الامتدادات دى بس 
mp3 , mp4 , avi 
انا عايزه يشيل في اخر الكملة اخر 4 ارقام بغض النظر عن الامتداد سواء كان avi او حتي rar او اى حاجه غيره
بتمني تكون فكرتي وصلت
الرد
تم الشكر بواسطة: ابراهيم ايبو , asemshahen5
#4
هذا مطلوبك :

كود :
TextBox1.Text = System.Text.RegularExpressions.Regex.Replace(TextBox1.Text, @"\b(\.)\S*", "D");
يا رحمن الدنيا والآخرة ورحيمهما
الرد
#5
(09-11-19, 11:04 PM)حريف برمجة كتب : هذا مطلوبك :

كود :
TextBox1.Text = System.Text.RegularExpressions.Regex.Replace(TextBox1.Text, @"\b(\.)\S*", "D");
للاسف الكود مش بيعمل اي حاجه
الرد
تم الشكر بواسطة: ابراهيم ايبو , asemshahen5
#6
السلام عليكم اخي الكريم
اضافة لما قدمه لك اخي حريف برمجة مشكورا
اليك مثال فيه 3 طرق لعمل ماتريد 
اتمنى ان تجد ضالتك فيه


الملفات المرفقة
.rar   Maxruind.rar (الحجم : 42.51 ك ب / التحميلات : 3)
اعمل الخير واجرك لاتنتظره فالله خير من اليك يرده
البرمجة ليست مجرد كود بل هي منهج تفكير منطقي لحل المشكلات







الرد
#7
(10-11-19, 11:01 PM)ابراهيم ايبو كتب :
السلام عليكم اخي الكريم
اضافة لما قدمه لك اخي حريف برمجة مشكورا
اليك مثال فيه 3 طرق لعمل ماتريد 
اتمنى ان تجد ضالتك فيه

اخوى العزيز ابراهيم 

شكراً جداً ليك 
هو دا بالظبط اللى محتاجه 
شكراً جداً
الرد
تم الشكر بواسطة: ابراهيم ايبو , asemshahen5
#8
الحمد لله والشكر لله
ولك اخي الكريم
اعمل الخير واجرك لاتنتظره فالله خير من اليك يرده
البرمجة ليست مجرد كود بل هي منهج تفكير منطقي لحل المشكلات







الرد
تم الشكر بواسطة: maxruined , asemshahen5



التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم