تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
تبديل الحروف الي ارقام وليس العكس
#1
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
عندي تكست بوكس بكتب فيه نص
مثال استاذ هشام
عايز لما اكتب النص دا يتبدل ارقام بدأ الحروف ويتحط في تكست بوكس تاني وهكذا
مثلا حرف الالف هياخد رقم 1 وحرف ب هياخد رقم 2 .... الخ
وانا اللي هحط ارقام الحروف وتبقى ثابتة
يعني الحروف تتبدل ارقام والارقام دي تتجمع أو تعرض جمب بعض عادي مش هتفرق
إِنْ يَنْصُرْكُمُ اللَّهُ فَلَا غَالِبَ لَكُمْ وَإِنْ يَخْذُلْكُمْ فَمَنْ ذَا الَّذِي يَنْصُرُكُمْ مِنْ بَعْدِهِ وَعَلَى اللَّهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ

لَيْسَ لَهَا مِنْ دُونِ اللَّهِ كَاشِفَةٌ


الرد
تم الشكر بواسطة: سعود
#2
وعليكم السلام...
- تابع الروابط التالية.
تفضل:
http://vb4arb.com/vb/showthread.php?tid=25583
http://vb4arb.com/vb/showthread.php?tid=10461
http://vb4arb.com/vb/showthread.php?tid=24463
 الذي يدعي ان لغته هي افضل لغة برمجة، فاعلم انه مستخدم وليس مبرمج.
الرد
تم الشكر بواسطة: Codack , سعود
#3
متشكر اخي
مطلوبي ليس هو فيه
مطلوبي هو ان ابدل كل حرف من الروف الابجدية برقم
مثلا ترتيب ابجدهوز
قيمة الجملة العددية
ا=1
ب=2
ج=3
د=4

مثال اوضح فلنفترض اننا كنبنا في تكست بوكس - احمد مصطفى -

قيمة الجملة العددية
ا = 1
ح = 8
م = 40
د = 4

م = 40
ص = 90
ط = 9
ف = 80
ى = 1

مجموع القيم النهائي = 273
نأخد الناتج مجموع القيم النهائي = 273 ونضعو في تكست بوكس تاني
إِنْ يَنْصُرْكُمُ اللَّهُ فَلَا غَالِبَ لَكُمْ وَإِنْ يَخْذُلْكُمْ فَمَنْ ذَا الَّذِي يَنْصُرُكُمْ مِنْ بَعْدِهِ وَعَلَى اللَّهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ

لَيْسَ لَهَا مِنْ دُونِ اللَّهِ كَاشِفَةٌ


الرد
تم الشكر بواسطة: سعود
#4
وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته
اذا انت مصمم على الفكرة هذي فقد اجهز مثال ان فهمتك بشكل صحيح.
اما لو احببت اي فكرة بالموضوع
#14

او اذا مستعجل على التجربة نفس الفكرة
صفحة تشفير و فك تشفير الحروف العربية بشكل مباشر

اعني نفس الفكرة  نعمل قائمتين من الحروف
ا ب ت ث ج ح خ
والاخرى العكس بكود يعكس القائمة الاولى
اكيد انك  فهمت فكرتي.


على السريع فكرة حسب المطلوب توجد قائمة بالحروف وقائمة بالارقام
PHP كود :
Public Class Form1
    Dim lst1 
As String "ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهوي"
 
   Dim lst2() As String "0;1;2;3;4;5;6;7;8;9;10;11;12;13;14;15;16;17;18;19;20;21;22;23;24;25;26;27;28".Split(";")
 
   Private Sub Button1_Click(sender As ObjectAs EventArgsHandles Button1.Click
        Dim txt 
As String ""
 
       txt TextBox1.Text
        TextBox1
.Clear()
 
       Dim n As String ""
 
       For Each h As String In txt
            If lst1
.Contains(hThen
                n 
&= lst2(lst1.IndexOf(h)) & " "
 
           Else
                n 
&= h
            End 
If
 
       Next
        TextBox1
.Text n
    End Sub
    Private Sub Button2_Click
(sender As ObjectAs EventArgsHandles Button2.Click
        Dim txt 
As String ""
 
       txt TextBox1.Text
        TextBox1
.Clear()
 
       Dim n As String ""
 
       For Each h As String In txt.Split(" ")
 
           If lst2.Contains(hThen
                n 
&= lst1(lst2(h))
 
           Else
                n 
&= h
            End 
If
 
       Next
        TextBox1
.Text n
    End Sub
End 
Class 







الزر الاخر بما انك لم تطلبه تجاهلت الخطا وهو دمج الحروف بعد التحويل من الارقام الى الحروف


الملفات المرفقة
.zip   PlaywithLetters.zip (الحجم : 22.68 ك ب / التحميلات : 8)
الرد
تم الشكر بواسطة: Codack
#5
جاري تجربة المثال وابلغك بكل جديد
لكن مفهوم طلبي هو لكل حرف رقم
والارقام كدا كدا مسجلة عندي من قبل ثابتة لا تتغير
وبعد ما اكتب الجملة كل حرف من الجملة يتحول للرقم بتاعو المسجل من قبل
يغني لو كتبت ا يتحول للرقم 1 ولو كتبت ب يتحول للرقم 2
الارقام كدا كدا ثابتة لا تتغير عندي
سواء كان التحويل عند كتابة الأحرف أو بعد الضغط ع الزر أو اي حدث مش هتفرق شكرا مقدما
إِنْ يَنْصُرْكُمُ اللَّهُ فَلَا غَالِبَ لَكُمْ وَإِنْ يَخْذُلْكُمْ فَمَنْ ذَا الَّذِي يَنْصُرُكُمْ مِنْ بَعْدِهِ وَعَلَى اللَّهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ

لَيْسَ لَهَا مِنْ دُونِ اللَّهِ كَاشِفَةٌ


الرد
تم الشكر بواسطة:
#6
(01-11-20, 06:48 AM)سعود كتب : وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته
اذا انت مصمم على الفكرة هذي فقد اجهز مثال ان فهمتك بشكل صحيح.
اما لو احببت اي فكرة بالموضوع
#14

او اذا مستعجل على التجربة نفس الفكرة
صفحة تشفير و فك تشفير الحروف العربية بشكل مباشر

اعني نفس الفكرة  نعمل قائمتين من الحروف
ا ب ت ث ج ح خ
والاخرى العكس بكود يعكس القائمة الاولى
اكيد انك  فهمت فكرتي.


على السريع فكرة حسب المطلوب توجد قائمة بالحروف وقائمة بالارقام
PHP كود :
Public Class Form1
    Dim lst1 
As String "ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهوي"
 
   Dim lst2() As String "0;1;2;3;4;5;6;7;8;9;10;11;12;13;14;15;16;17;18;19;20;21;22;23;24;25;26;27;28".Split(";")
 
   Private Sub Button1_Click(sender As ObjectAs EventArgsHandles Button1.Click
        Dim txt 
As String ""
 
       txt TextBox1.Text
        TextBox1
.Clear()
 
       Dim n As String ""
 
       For Each h As String In txt
            If lst1
.Contains(hThen
                n 
&= lst2(lst1.IndexOf(h)) & " "
 
           Else
                n 
&= h
            End 
If
 
       Next
        TextBox1
.Text n
    End Sub
    Private Sub Button2_Click
(sender As ObjectAs EventArgsHandles Button2.Click
        Dim txt 
As String ""
 
       txt TextBox1.Text
        TextBox1
.Clear()
 
       Dim n As String ""
 
       For Each h As String In txt.Split(" ")
 
           If lst2.Contains(hThen
                n 
&= lst1(lst2(h))
 
           Else
                n 
&= h
            End 
If
 
       Next
        TextBox1
.Text n
    End Sub
End 
Class 







الزر الاخر بما انك لم تطلبه تجاهلت الخطا وهو دمج الحروف بعد التحويل من الارقام الى الحروف

الدنيا تمام معيا هنا في الكود دا ربنا يجازيك خير
لكن هل في طريقة بقا اجمع بيها الناتج
يعني
1 10 3 9 = 23
إِنْ يَنْصُرْكُمُ اللَّهُ فَلَا غَالِبَ لَكُمْ وَإِنْ يَخْذُلْكُمْ فَمَنْ ذَا الَّذِي يَنْصُرُكُمْ مِنْ بَعْدِهِ وَعَلَى اللَّهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ

لَيْسَ لَهَا مِنْ دُونِ اللَّهِ كَاشِفَةٌ


الرد
تم الشكر بواسطة:
#7
كود جمع الارقام:
PHP كود :
    Dim nu As Integer 0
        For Each h 
As String In TextBox1.Text.Split(" ")
 
           If IsNumeric(hThen
                nu 
+= Val(h)
 
           End If
 
       Next
        t
.Text nu 
الرد
تم الشكر بواسطة: Codack
#8
(02-11-20, 12:21 AM)سعود كتب : كود جمع الارقام:
PHP كود :
    Dim nu As Integer 0
        For Each h 
As String In TextBox1.Text.Split(" ")
 
           If IsNumeric(hThen
                nu 
+= Val(h)
 
           End If
 
       Next
        t
.Text nu 
جاري تجربة المثال
إِنْ يَنْصُرْكُمُ اللَّهُ فَلَا غَالِبَ لَكُمْ وَإِنْ يَخْذُلْكُمْ فَمَنْ ذَا الَّذِي يَنْصُرُكُمْ مِنْ بَعْدِهِ وَعَلَى اللَّهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ

لَيْسَ لَهَا مِنْ دُونِ اللَّهِ كَاشِفَةٌ


الرد
تم الشكر بواسطة: سعود


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  طريقة جمع ارقام من تكست بوكس دفعة واحدة Codack 2 179 02-11-20, 03:14 AM
آخر رد: Codack
  تحديد نوع العمود الذي يقبل ارقام وكسور عمور2016 2 205 09-10-20, 09:11 PM
آخر رد: عمور2016
  اريد كتابة ارقام فقط في الخلية -ما العمل ؟ khaled Mohammed 5 375 11-09-20, 02:34 PM
آخر رد: عبد الهادي بهاب
  [سؤال] ما هي أسرع طريقة وأضمنها لحذف كل شيء من النص باستثناء الحروف العربية؟ السندبااد 3 494 02-08-20, 05:07 PM
آخر رد: Anas Mahmoud
  [سؤال] هل توجد طريقه لتوليد ارقام عشوائيه منه 3 465 19-07-20, 12:49 PM
آخر رد: قناص المدينة
  كيف اجع من التاكست بوكس تعرض ارقام با فواصل ahmedbezia 10 912 27-06-20, 07:36 PM
آخر رد: kiki
  [سؤال] عن برنمج نطق الحروف محمد ايمن 3 412 25-04-20, 07:23 PM
آخر رد: السندبااد
  عمل مصفوفة ارقام من مصفوفة حروف makky 0 527 15-04-20, 01:28 PM
آخر رد: makky
  برنامج لتوليد الحروف sads 18 3,232 11-02-20, 02:34 PM
آخر رد: DK-x
  هل من طريقة لحساب الحروف بهذه الطريقة seif mohamed 7 883 02-02-20, 01:54 AM
آخر رد: seif mohamed

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم