تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[VB.NET] التعديل علي كود عرض الصور وفتح الروابط الخاصه بالصور
#1
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
من فترة عملت موضوع عن ازاي اضيف عدد معين من الصور والحمد لله تمت الحل وهذا هو الموضوع
http://vb4arb.com/vb/showthread.php?tid=36838
وافادوني الاخوة وساعدوني جدا وانا ممتن جدا لهم طلبي دلوقتي غريب شوية 
الخاص بكود اخي ابو روضه حفظه الله وهذا هو الكود
كود :
Imports System.Text
Imports System.Text.RegularExpressions
Public Class Form1
   Dim vu As String

   Private Sub Form1_Load(sender As Object, e As EventArgs) Handles MyBase.Load

       Dim url As String = "https://pastebin.com/raw/6au4aJGx"
       Using wc As New Net.WebClient
           wc.Encoding = Encoding.UTF8
           Dim html As String = wc.DownloadString(url)
           Dim str As String = "https.*?\.png"
           Dim reg As New Regex(str)
           Dim mc As MatchCollection = reg.Matches(html)
           Dim ma As Match
           For Each ma In mc
               If ma.Success Then
                   Dim pb As New PictureBox
                   pb.SizeMode = PictureBoxSizeMode.Zoom
                   pb.Width = 250
                   pb.Height = 50
                   pb.ImageLocation = ma.Value
                   pb.Parent = Me.FlowLayoutPanel1
               End If
           Next
       End Using
   End Sub
End Class
فايدة هذا الكود انك لو ضفت كذا صورة تظهر في البرنامج بدون picturebox وعدم وضع حد للصور 
طلبي بقا هو ازاي اخلي لكل صورة بضيفها رابط معين عند الضغط علي الصورة تنتقل لهذا الرابط لقد حاولت كثيرا ولكن دون جدوي للاسف وانا محتاج الكود ده جدا
الرد
تم الشكر بواسطة: asemshahen5
#2
هذا الموضوع به طلبك أخى بأمر الله...
شاهده وحاول معاه وبأمر الله ستظبط معك...

الرد
تم الشكر بواسطة: ميدو الفنان , asemshahen5 , asemshahen5
#3
(18-12-20, 08:14 PM)ابو روضة كتب :
هذا الموضوع به طلبك أخى بأمر الله...
شاهده وحاول معاه وبأمر الله ستظبط معك...


شكرا لك اخي الكريم ابو روضة
الرد
تم الشكر بواسطة: asemshahen5
#4
(18-12-20, 06:14 PM)ميدو الفنان كتب : السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
من فترة عملت موضوع عن ازاي اضيف عدد معين من الصور والحمد لله تمت الحل وهذا هو الموضوع
http://vb4arb.com/vb/showthread.php?tid=36838
وافادوني الاخوة وساعدوني جدا وانا ممتن جدا لهم طلبي دلوقتي غريب شوية 
الخاص بكود اخي ابو روضه حفظه الله وهذا هو الكود
كود :
Imports System.Text
Imports System.Text.RegularExpressions
Public Class Form1
   Dim vu As String

   Private Sub Form1_Load(sender As Object, e As EventArgs) Handles MyBase.Load

       Dim url As String = "https://pastebin.com/raw/6au4aJGx"
       Using wc As New Net.WebClient
           wc.Encoding = Encoding.UTF8
           Dim html As String = wc.DownloadString(url)
           Dim str As String = "https.*?\.png"
           Dim reg As New Regex(str)
           Dim mc As MatchCollection = reg.Matches(html)
           Dim ma As Match
           For Each ma In mc
               If ma.Success Then
                   Dim pb As New PictureBox
                   pb.SizeMode = PictureBoxSizeMode.Zoom
                   pb.Width = 250
                   pb.Height = 50
                   pb.ImageLocation = ma.Value
                   pb.Parent = Me.FlowLayoutPanel1
               End If
           Next
       End Using
   End Sub
End Class
فايدة هذا الكود انك لو ضفت كذا صورة تظهر في البرنامج بدون picturebox وعدم وضع حد للصور 
طلبي بقا هو ازاي اخلي لكل صورة بضيفها رابط معين عند الضغط علي الصورة تنتقل لهذا الرابط لقد حاولت كثيرا ولكن دون جدوي للاسف وانا محتاج الكود ده جدا

انت بتقول بدون picturebox وعدم وضع حد للصور
ممكن توضح اين تريد وضع الصوره وبتقصد ايه ب حد للصور

حكايت ازاي اخلي لكل صورة بضيفها رابط معين عند الضغط علي الصورة تنتقل لهذا الرابط
هادى بسيطه بس نعرف الصور بتتحط فين زي مقلت (بدون picturebox) وهل الرابط هو رباط الصوره؟

PHP كود :
Imports System.Text
Imports System
.Text.RegularExpressions
Public Class Form1
    Dim vu 
As String

    Private Sub Form1_Load
(sender As ObjectAs EventArgsHandles MyBase.Load

        Dim url 
As String "https://pastebin.com/raw/6au4aJGx"
 
       Using wc As New Net.WebClient
            wc
.Encoding Encoding.UTF8
            Dim html 
As String wc.DownloadString(url)
 
           Dim str As String "https.*?\.png"
 
           Dim reg As New Regex(str)
 
           Dim mc As MatchCollection reg.Matches(html)
 
           Dim ma As Match
            For Each ma In mc
                If ma
.Success Then
                    Dim pb 
As New PictureBox
                    pb
.SizeMode PictureBoxSizeMode.Zoom
                    pb
.Width 250
                    pb
.Height 50
                    pb
.ImageLocation ma.Value
                    pb
.Parent Me.FlowLayoutPanel1
                    AddHandler pb
.ClickAddressOf pb_Click
                End 
If
 
           Next
        End Using
    End Sub

    Private Sub pb_Click
(sender As ObjectAs EventArgs)
 
       Process.Start(sender.ImageLocation)
 
   End Sub

End 
Class 
الرد
تم الشكر بواسطة: ابو روضة , asemshahen5 , ابراهيم ايبو
#5
(19-12-20, 04:18 AM)has123 كتب : انت بتقول بدون picturebox وعدم وضع حد للصور
ممكن توضح اين تريد وضع الصوره وبتقصد ايه ب حد للصور

حكايت ازاي اخلي لكل صورة بضيفها رابط معين عند الضغط علي الصورة تنتقل لهذا الرابط
هادى بسيطه بس نعرف الصور بتتحط فين زي مقلت (بدون picturebox) وهل الرابط هو رباط الصوره؟

PHP كود :
Imports System.Text
Imports System
.Text.RegularExpressions
Public Class Form1
    Dim vu 
As String

    Private Sub Form1_Load
(sender As ObjectAs EventArgsHandles MyBase.Load

        Dim url 
As String "https://pastebin.com/raw/6au4aJGx"
 
       Using wc As New Net.WebClient
            wc
.Encoding Encoding.UTF8
            Dim html 
As String wc.DownloadString(url)
 
           Dim str As String "https.*?\.png"
 
           Dim reg As New Regex(str)
 
           Dim mc As MatchCollection reg.Matches(html)
 
           Dim ma As Match
            For Each ma In mc
                If ma
.Success Then
                    Dim pb 
As New PictureBox
                    pb
.SizeMode PictureBoxSizeMode.Zoom
                    pb
.Width 250
                    pb
.Height 50
                    pb
.ImageLocation ma.Value
                    pb
.Parent Me.FlowLayoutPanel1
                    AddHandler pb
.ClickAddressOf pb_Click
                End 
If
 
           Next
        End Using
    End Sub

    Private Sub pb_Click
(sender As ObjectAs EventArgsHandles Button1.Click
        Process
.Start(sender.ImageLocation)
 
   End Sub

End 
Class 


جزاك الله كل الخير أخى الكريم ماشاء الله فنان....
سؤال لو سمحت لماذا الصور بعيدة عن بعضهما حينما بقوم بجلبها ؟


هل يجوز وضعهم جانب بعض بحيث ازالة الفراغات ؟

هكذا 


وهل استطيع تحريك عجلة الماوس داخل الفورم لآنها لا تتحرك ؟
وجزاك الله خيرا
الرد
تم الشكر بواسطة: has123 , asemshahen5 , ابراهيم ايبو
#6
(19-12-20, 08:17 AM)ابو روضة كتب :
(19-12-20, 04:18 AM)has123 كتب : انت بتقول بدون picturebox وعدم وضع حد للصور
ممكن توضح اين تريد وضع الصوره وبتقصد ايه ب حد للصور

حكايت ازاي اخلي لكل صورة بضيفها رابط معين عند الضغط علي الصورة تنتقل لهذا الرابط
هادى بسيطه بس نعرف الصور بتتحط فين زي مقلت (بدون picturebox) وهل الرابط هو رباط الصوره؟

PHP كود :
Imports System.Text
Imports System
.Text.RegularExpressions
Public Class Form1
    Dim vu 
As String

    Private Sub Form1_Load
(sender As ObjectAs EventArgsHandles MyBase.Load

        Dim url 
As String "https://pastebin.com/raw/6au4aJGx"
 
       Using wc As New Net.WebClient
            wc
.Encoding Encoding.UTF8
            Dim html 
As String wc.DownloadString(url)
 
           Dim str As String "https.*?\.png"
 
           Dim reg As New Regex(str)
 
           Dim mc As MatchCollection reg.Matches(html)
 
           Dim ma As Match
            For Each ma In mc
                If ma
.Success Then
                    Dim pb 
As New PictureBox
                    pb
.SizeMode PictureBoxSizeMode.Zoom
                    pb
.Width 250
                    pb
.Height 50
                    pb
.ImageLocation ma.Value
                    pb
.Parent Me.FlowLayoutPanel1
                    AddHandler pb
.ClickAddressOf pb_Click
                End 
If
 
           Next
        End Using
    End Sub

    Private Sub pb_Click
(sender As ObjectAs EventArgs)
 
       Process.Start(sender.ImageLocation)
 
   End Sub

End 
Class 


جزاك الله كل الخير أخى الكريم ماشاء الله فنان....
سؤال لو سمحت لماذا الصور بعيدة عن بعضهما حينما بقوم بجلبها ؟


هل يجوز وضعهم جانب بعض بحيث ازالة الفراغات ؟

هكذا 


وهل استطيع تحريك عجلة الماوس داخل الفورم لآنها لا تتحرك ؟
وجزاك الله خيرا

في الاداه flowlayoutpanel عطل الخاصيه wrapcontents وخلي الخاصيه flowdirection على topdoawn

ولو وضعت الكود اللي عندك حفيدك اكتر
الرد
تم الشكر بواسطة: ابو روضة , asemshahen5 , ابراهيم ايبو
#7
(19-12-20, 08:53 AM)has123 كتب :
(19-12-20, 08:17 AM)وهل استطيع تحريك عجلة الماوس داخل الفورم لآنها لا تتحرك ؟ كتب :
وجزاك الله خيرا

في الاداه flowlayoutpanel عطل الخاصيه wrapcontents وخلي الخاصيه flowdirection على topdoawn

ولو وضعت الكود اللي عندك حفيدك اكتر

منا فعلا عامل كدة أخى لكن النتيجة لم تتغير , انظر للفراغات التى باللون الاحمر




وبالنسبة للكود فهو هو اللى حضرتك كتبته هنا
الرد
تم الشكر بواسطة: asemshahen5 , ابراهيم ايبو
#8
(19-12-20, 03:53 PM)ابو روضة كتب :
(19-12-20, 08:53 AM)has123 كتب :
(19-12-20, 08:17 AM)وهل استطيع تحريك عجلة الماوس داخل الفورم لآنها لا تتحرك ؟ كتب :
وجزاك الله خيرا

في الاداه flowlayoutpanel عطل الخاصيه wrapcontents وخلي الخاصيه flowdirection على topdoawn

ولو وضعت الكود اللي عندك حفيدك اكتر

منا فعلا عامل كدة أخى لكن النتيجة لم تتغير , انظر للفراغات التى باللون الاحمر




وبالنسبة للكود فهو هو اللى حضرتك كتبته هنا


طب جرب تغير zoom الى strechimage في السطر
pb.SizeMode = PictureBoxSizeMode.StretchImage

اذا الفراغات مرحتش
يبقى فيه شوائب في البيانات اللي عندك بتحجز مكان غير ظاهر
الرد
تم الشكر بواسطة: asemshahen5 , ابراهيم ايبو
#9
(19-12-20, 03:59 PM)has123 كتب : طب جرب  تغير zoom  الى strechimage في السطر
pb.SizeMode = PictureBoxSizeMode.StretchImage

اذا الفراغات مرحتش
يبقى فيه شوائب في البيانات اللي عندك بتحجز مكان غير ظاهر

لا كدة تمام  أخى فعلا ضبطت , بارك الله فيك
الرد
تم الشكر بواسطة: asemshahen5 , ابراهيم ايبو
#10
(19-12-20, 04:18 AM)has123 كتب :
(18-12-20, 06:14 PM)ميدو الفنان كتب : السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
من فترة عملت موضوع عن ازاي اضيف عدد معين من الصور والحمد لله تمت الحل وهذا هو الموضوع
http://vb4arb.com/vb/showthread.php?tid=36838
وافادوني الاخوة وساعدوني جدا وانا ممتن جدا لهم طلبي دلوقتي غريب شوية 
الخاص بكود اخي ابو روضه حفظه الله وهذا هو الكود
كود :
Imports System.Text
Imports System.Text.RegularExpressions
Public Class Form1
   Dim vu As String

   Private Sub Form1_Load(sender As Object, e As EventArgs) Handles MyBase.Load

       Dim url As String = "https://pastebin.com/raw/6au4aJGx"
       Using wc As New Net.WebClient
           wc.Encoding = Encoding.UTF8
           Dim html As String = wc.DownloadString(url)
           Dim str As String = "https.*?\.png"
           Dim reg As New Regex(str)
           Dim mc As MatchCollection = reg.Matches(html)
           Dim ma As Match
           For Each ma In mc
               If ma.Success Then
                   Dim pb As New PictureBox
                   pb.SizeMode = PictureBoxSizeMode.Zoom
                   pb.Width = 250
                   pb.Height = 50
                   pb.ImageLocation = ma.Value
                   pb.Parent = Me.FlowLayoutPanel1
               End If
           Next
       End Using
   End Sub
End Class
فايدة هذا الكود انك لو ضفت كذا صورة تظهر في البرنامج بدون picturebox وعدم وضع حد للصور 
طلبي بقا هو ازاي اخلي لكل صورة بضيفها رابط معين عند الضغط علي الصورة تنتقل لهذا الرابط لقد حاولت كثيرا ولكن دون جدوي للاسف وانا محتاج الكود ده جدا

انت بتقول بدون picturebox وعدم وضع حد للصور
ممكن توضح اين تريد وضع الصوره وبتقصد ايه ب حد للصور

حكايت ازاي اخلي لكل صورة بضيفها رابط معين عند الضغط علي الصورة تنتقل لهذا الرابط
هادى بسيطه بس نعرف الصور بتتحط فين زي مقلت (بدون picturebox) وهل الرابط هو رباط الصوره؟

PHP كود :
Imports System.Text
Imports System
.Text.RegularExpressions
Public Class Form1
    Dim vu 
As String

    Private Sub Form1_Load
(sender As ObjectAs EventArgsHandles MyBase.Load

        Dim url 
As String "https://pastebin.com/raw/6au4aJGx"
 
       Using wc As New Net.WebClient
            wc
.Encoding Encoding.UTF8
            Dim html 
As String wc.DownloadString(url)
 
           Dim str As String "https.*?\.png"
 
           Dim reg As New Regex(str)
 
           Dim mc As MatchCollection reg.Matches(html)
 
           Dim ma As Match
            For Each ma In mc
                If ma
.Success Then
                    Dim pb 
As New PictureBox
                    pb
.SizeMode PictureBoxSizeMode.Zoom
                    pb
.Width 250
                    pb
.Height 50
                    pb
.ImageLocation ma.Value
                    pb
.Parent Me.FlowLayoutPanel1
                    AddHandler pb
.ClickAddressOf pb_Click
                End 
If
 
           Next
        End Using
    End Sub

    Private Sub pb_Click
(sender As ObjectAs EventArgsHandles Button1.Click
        Process
.Start(sender.ImageLocation)
 
   End Sub

End 
Class 
شكرا لك اخي الكريم ولكن الكود يعطيني خطا عند الضغط علي button ماهو هذا الخطا
الرد
تم الشكر بواسطة: asemshahen5 , ابراهيم ايبو



التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم