تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
conversion from string " insertinto table1(type'" integre as not vaild الحقوني يا رجا
#1
عندي مشكله في برمجه زر الحفظ
Private Sub Button1_Click_1(sender As Object, e As EventArgs) Handles Butadd.Click
        Try

            Dim insertinto As New SqlCommand("insert into table1( اسم العميل , رقم الجوال , نوع السيارة , ماركة السيارة , رقم الفاتورة , رقم الايصال , نوع الخدمة , التاريخ , المبلغ ) values (?,?,?,?,?,?,?,?,?) ", con)
            insertinto.Parameters.AddWithValue("@ اسم العميل", OleDb.OleDbType.VarChar).Value = TextBox1.Text ' 
            insertinto.Parameters.AddWithValue("@ رقم الجوال ", OleDb.OleDbType.VarChar).Value = TextBox2.Text
            insertinto.Parameters.AddWithValue("@ نوع السيارة", OleDb.OleDbType.VarChar).Value = TextBox3.Text
            insertinto.Parameters.AddWithValue("@ ماركة السيارة", OleDb.OleDbType.VarChar).Value = TextBox4.Text
            insertinto.Parameters.AddWithValue("@ رقم الفاتورة", OleDb.OleDbType.VarChar).Value = TextBox5.Text
            insertinto.Parameters.AddWithValue("@ رقم الايصال", OleDb.OleDbType.VarChar).Value = TextBox6.Text
            insertinto.Parameters.AddWithValue("@ نوع الخدمة", OleDb.OleDbType.VarChar).Value = TextBox7.Text
            insertinto.Parameters.AddWithValue("@ التاريخ", OleDb.OleDbType.VarChar).Value = TextBox8.Text
            insertinto.Parameters.AddWithValue("@المبلغ ", OleDb.OleDbType.VarChar).Value = TextBox9.Text
            insertinto.CommandType = insertinto.CommandText

            insertinto.Connection = con
            insertinto.ExecuteNonQuery()

            Me.FillDataGridView("Select * From Table1")


            Dim strinser As String = " insert ito table1(اسم العميل , رقم الجوال ,نوع السيارة , ماركة السيارة , رقم الفاتورة , رقم الايصال ,نوع الخدمة , التاريخ , المبلغ ) " _
                & "VALUES(" & TextBox1.Text & " , ' " & TextBox2.Text & " , ' " & TextBox3.Text & " , ' " & TextBox4.Text & " , ' " & TextBox5.Text & " , ' " & TextBox6.Text & " , ' " & TextBox7.Text & " , ' " & TextBox8.Text & " , ' " & TextBox9.Text & " , ' )"
            Dim cmd As New SqlCommand(strinser, con)
            If con.State = ConnectionState.Closed Then con.Open()

            con.Close()

            MsgBox("تم الإضافة بنجاح", MsgBoxStyle.Information, "نجاح")

            con.Open()
            MsgBox("تم الحفظ", MsgBoxStyle.Information, "save")
        Catch ex As Exception
            MsgBox(ex.Message)
        End Try
        For Each k As Control In GroupBox1.Controls
            If TypeOf k Is TextBox Then
                k.Text = ""

            End If
        Next
    End Sub
ومافيش ولا خطأ في القايمه و لما بعمل run وبعد كتابه البيانات بيظهر مربع الخطأ كده ( conversion from string " insertinto table1(type'" integre as not vaild )
ممكن حد يقولي الغلط فين
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
المساعدة يارجالة
فزعتكم يا شباب
الرد
تم الشكر بواسطة:
#3
(10-01-21, 12:44 PM)Medo84 كتب : عندي مشكله في برمجه زر الحفظ
Private Sub Button1_Click_1(sender As Object, e As EventArgs) Handles Butadd.Click
        Try

            Dim insertinto As New SqlCommand("insert into table1( اسم العميل , رقم الجوال , نوع السيارة , ماركة السيارة , رقم الفاتورة , رقم الايصال , نوع الخدمة , التاريخ , المبلغ ) values (?,?,?,?,?,?,?,?,?) ", con)
            insertinto.Parameters.AddWithValue("@ اسم العميل", OleDb.OleDbType.VarChar).Value = TextBox1.Text ' 
            insertinto.Parameters.AddWithValue("@ رقم الجوال ", OleDb.OleDbType.VarChar).Value = TextBox2.Text
            insertinto.Parameters.AddWithValue("@ نوع السيارة", OleDb.OleDbType.VarChar).Value = TextBox3.Text
            insertinto.Parameters.AddWithValue("@ ماركة السيارة", OleDb.OleDbType.VarChar).Value = TextBox4.Text
            insertinto.Parameters.AddWithValue("@ رقم الفاتورة", OleDb.OleDbType.VarChar).Value = TextBox5.Text
            insertinto.Parameters.AddWithValue("@ رقم الايصال", OleDb.OleDbType.VarChar).Value = TextBox6.Text
            insertinto.Parameters.AddWithValue("@ نوع الخدمة", OleDb.OleDbType.VarChar).Value = TextBox7.Text
            insertinto.Parameters.AddWithValue("@ التاريخ", OleDb.OleDbType.VarChar).Value = TextBox8.Text
            insertinto.Parameters.AddWithValue("@المبلغ ", OleDb.OleDbType.VarChar).Value = TextBox9.Text
            insertinto.CommandType = insertinto.CommandText

            insertinto.Connection = con
            insertinto.ExecuteNonQuery()

            Me.FillDataGridView("Select * From Table1")


            Dim strinser As String = " insert ito table1(اسم العميل , رقم الجوال ,نوع السيارة , ماركة السيارة , رقم الفاتورة , رقم الايصال ,نوع الخدمة , التاريخ , المبلغ ) " _
                & "VALUES(" & TextBox1.Text & " , ' " & TextBox2.Text & " , ' " & TextBox3.Text & " , ' " & TextBox4.Text & " , ' " & TextBox5.Text & " , ' " & TextBox6.Text & " , ' " & TextBox7.Text & " , ' " & TextBox8.Text & " , ' " & TextBox9.Text & " , ' )"
            Dim cmd As New SqlCommand(strinser, con)
            If con.State = ConnectionState.Closed Then con.Open()

            con.Close()

            MsgBox("تم الإضافة بنجاح", MsgBoxStyle.Information, "نجاح")

            con.Open()
            MsgBox("تم الحفظ", MsgBoxStyle.Information, "save")
        Catch ex As Exception
            MsgBox(ex.Message)
        End Try
        For Each k As Control In GroupBox1.Controls
            If TypeOf k Is TextBox Then
                k.Text = ""

            End If
        Next
    End Sub
ومافيش ولا خطأ في القايمه و لما بعمل run وبعد كتابه البيانات بيظهر مربع الخطأ كده ( conversion from string " insertinto table1(type'" integre as not vaild )
ممكن حد يقولي الغلط فين

اول خطا
حضرتك موضعتش الاسماء اللي فيها مسافه بين اقواس من النوع دا []

الخطا الثاني
حضرتك استخدمت الاستفهات ?,?,?,? المخصصه اصلا للتعامل مع الاكسس

الخطا الثالث
حضرتك سبت مسافه بعد العلامه @

الخط الرابع
حضرتك مقفلتش بالعلامه ' في الاجزاء اللي زي دي مثلا , ' " & TextBox3.Text & " , لاحظ حضرتك مفيش ' في النهايه

الخطا السادس (هو مش خطا اوي)
حضرتك استخدمت OleDbType الخاصه بالاكسس ولم تستخدم SqlDbType الخاصه ب sql

الخطا الاخير
حضرتك مكرر الاضافه في الاول استعملت الباراميترات ودا كويس والثانيه وضعت البيانات مباشره في الامر وده مش كويس


كل دا وحضرتك تقول مفيش ولا خطا!

خليك على الاضافه الاولى بتاعت الباراميرات لغاية FillDataGridView واحذف اللي بعديها لغاية الرساله
الرد
تم الشكر بواسطة:



التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم