تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[سؤال] كيف اعمل فورمين ( (form (2) ) جمب بعض
#1
Exclamation 
شباب
انا عايز بس اعرف
ازاى اعمل فورمين ( (form (2) ) جمب بعض
حولت كتير بس معرفتش

زى مثلا كدا فى برنامج team viewer




ارجو حل المشكلة لانى محتاج احلها بسرعة هه
تقدر تئول شغلى متوقف عليها Sad Angry
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
في حيلة استخدمها ستلبي بالغرض

ممكن يكون في طريقة قاطعه لاكن جرب هذي الحيلة

في Form1 عرف مصفوفه عباره عن صفين ضعها تحت Public Class Form1
واجعله عام أنظر للكود التالي
PHP كود :
Public N(1) As Integer 

الان في Form1 في حدث LocationChanged ضع هذا الكود
PHP كود :
N(0) = Me.Left
N
(1) = Me.Top 

كذا خلصنا من الفورم الأول
نروح للفورم الثاني

في Form2 ضع أداة الوقت Timer1 ومن خصائصة أجعل خاصية Enabled تساوي True و خاصية Interval تساوي 1

الان أدخل للكود Timer1 في حدث Tick وضع هذا الكود
PHP كود :
Me.Left Form1.N(0) + Form1.Width
Me
.Top Form1.N(1

الان جرب البرنامج Rolleyes
اسحب Form1 بتلقى Form2 يجري وراه Tongue

لا تسنى تستدعي Form2 من Form1 بالكود التالي
PHP كود :
Form2.Show() 

هذا الكود كااااااامل للـ Form1
PHP كود :
Public Class Form1
    
Public N(1) As Integer

    
Private Sub Form1_LocationChanged(sender As ObjectAs System.EventArgsHandles Me.LocationChanged
        N
(0) = Me.Left
        N
(1) = Me.Top

    End Sub

    
Private Sub Button1_Click(sender As System.ObjectAs System.EventArgsHandles Button1.Click
        Form2
.Show()

    
End Sub

End 
Class 

وهذا الكود كاااااامل للـ Form2
PHP كود :
Public Class Form2

    
Private Sub Timer1_Tick(sender As System.ObjectAs System.EventArgsHandles Timer1.Tick

        Me
.Left Form1.N(0) + Form1.Width
        Me
.Top Form1.N(1)
    
End Sub

End 
Class 

بالتوفيق
Big Grin
<---------------------------------------------------------------->

الرد
تم الشكر بواسطة: StartOver , prj , ابو ابراهيم
#3
ِشكرااااااااااااااااااااااااااا ليك
Heart Heart Heart Heart

طريقتك حلوا جدا وممتازا
Heart Smile
الرد
تم الشكر بواسطة:
#4
السلام عليكم

جرب هذا المثال فيه طلبك


الملفات المرفقة
.rar   WindowsApplication1.rar (الحجم : 15.43 ك ب / التحميلات : 108)
الرد
تم الشكر بواسطة: ابو ابراهيم , Easy4ever , ربيع


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  كيف اعمل زر مثل هذا anes 11 395 26-09-18, 01:44 AM
آخر رد: anes
  [VB.NET] كيف اعمل حفظ تلقائي لمحتوي الtextbox ... e-coder 0 183 20-04-18, 08:40 PM
آخر رد: e-coder
  ربط scanner بالــ form ahmed_elwerfalli 7 452 18-04-18, 02:41 PM
آخر رد: ahmed_elwerfalli
Thumbs Up [C#.NET] من فضلكم انا عاوز اعمل برنامج تنفيذ الاوامر الصوتيه والتحدث بالفيجوال بيسك ahmed kamal 3 464 27-03-18, 03:12 PM
آخر رد: ssayed111
  [VB.NET] كيف اعمل بالون بجاور الساعه كما في الماسنجر e-coder 4 299 14-03-18, 01:11 AM
آخر رد: e-coder
  [VB.NET] عاوز اعمل برنامج يفعل البرنامج بتاعى MOSTAFA.KAMEL 7 312 11-02-18, 09:10 PM
آخر رد: MOSTAFA.KAMEL
  form منبثق منDataGridView كريم جودي 6 239 09-02-18, 07:48 PM
آخر رد: كريم جودي
  [سؤال] كيف اعمل سحب عشوائي مابين عدة اسماء Nete0 19 657 31-01-18, 03:17 PM
آخر رد: Basil Abdallah
  طريقة فصل Form عن المشروع Basil Abdallah 11 621 20-01-18, 02:39 AM
آخر رد: عبدالله الدوسري
  كيفية وضع صورة أو فديو داخل الـ Form ؟http://vb4arb.com/vb/showthread.php?tid=23074 DanyGhost2010 6 435 26-12-17, 10:51 PM
آخر رد: DanyGhost2010

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم