تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[سؤال] كيف اعمل فورمين ( (form (2) ) جمب بعض
#1
Exclamation 
شباب
انا عايز بس اعرف
ازاى اعمل فورمين ( (form (2) ) جمب بعض
حولت كتير بس معرفتش

زى مثلا كدا فى برنامج team viewer




ارجو حل المشكلة لانى محتاج احلها بسرعة هه
تقدر تئول شغلى متوقف عليها Sad Angry
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
في حيلة استخدمها ستلبي بالغرض

ممكن يكون في طريقة قاطعه لاكن جرب هذي الحيلة

في Form1 عرف مصفوفه عباره عن صفين ضعها تحت Public Class Form1
واجعله عام أنظر للكود التالي
PHP كود :
Public N(1) As Integer 

الان في Form1 في حدث LocationChanged ضع هذا الكود
PHP كود :
N(0) = Me.Left
N
(1) = Me.Top 

كذا خلصنا من الفورم الأول
نروح للفورم الثاني

في Form2 ضع أداة الوقت Timer1 ومن خصائصة أجعل خاصية Enabled تساوي True و خاصية Interval تساوي 1

الان أدخل للكود Timer1 في حدث Tick وضع هذا الكود
PHP كود :
Me.Left Form1.N(0) + Form1.Width
Me
.Top Form1.N(1

الان جرب البرنامج Rolleyes
اسحب Form1 بتلقى Form2 يجري وراه Tongue

لا تسنى تستدعي Form2 من Form1 بالكود التالي
PHP كود :
Form2.Show() 

هذا الكود كااااااامل للـ Form1
PHP كود :
Public Class Form1
    
Public N(1) As Integer

    
Private Sub Form1_LocationChanged(sender As ObjectAs System.EventArgsHandles Me.LocationChanged
        N
(0) = Me.Left
        N
(1) = Me.Top

    End Sub

    
Private Sub Button1_Click(sender As System.ObjectAs System.EventArgsHandles Button1.Click
        Form2
.Show()

    
End Sub

End 
Class 

وهذا الكود كاااااامل للـ Form2
PHP كود :
Public Class Form2

    
Private Sub Timer1_Tick(sender As System.ObjectAs System.EventArgsHandles Timer1.Tick

        Me
.Left Form1.N(0) + Form1.Width
        Me
.Top Form1.N(1)
    
End Sub

End 
Class 

بالتوفيق
Big Grin
<---------------------------------------------------------------->

الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: StartOver , prj , ابو ابراهيم
#3
ِشكرااااااااااااااااااااااااااا ليك
Heart Heart Heart Heart

طريقتك حلوا جدا وممتازا
Heart Smile
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#4
السلام عليكم

جرب هذا المثال فيه طلبك


الملفات المرفقة
.rar   WindowsApplication1.rar (الحجم : 15.43 ك ب / التحميلات : 91)
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: ابو ابراهيم , Easy4ever , ربيع


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  MDI Form djelloul 4 322 08-09-17, 01:15 AM
آخر رد: basemsara1
  اخواني ازي اعمل داااا زي دي من الفيجول بيسك vb.net امل عوض 1 104 30-08-17, 12:24 PM
آخر رد: Jounior_P
  اريد كود طباعة فورمين كأنهم مستند واحد samira20 3 129 01-08-17, 09:57 AM
آخر رد: silverlight
  [VB.NET] كيف اعمل السابق /previous في هذا الكود + المشروع e-coder 1 97 10-07-17, 11:04 AM
آخر رد: e-coder
  كيف يمكن ان اعمل هذا rabeh.ram 5 266 24-05-17, 12:36 PM
آخر رد: rabeh.ram
Lightbulb [سؤال] كيف اعمل sutup بالفيجوال بيسك الاصدار2013؟ moh_g 1 175 17-05-17, 05:13 AM
آخر رد: samawi
  [VB.NET] عايز اعرف ازاى اعمل برنامج بقاعدة بيانات xaml MOSTAFA.KAMEL 3 255 13-05-17, 11:01 PM
آخر رد: العواد الصغير
  ازاى اقدر اعمل برنامج طباعة الباركود باستخدام طابعة zebra araxis 0 201 06-04-17, 07:24 PM
آخر رد: araxis
  [سؤال] اريد اعمل برنامج Login x7rBI 10 421 27-03-17, 12:01 AM
آخر رد: x7rBI
  [VB.NET] FORM الفروم الشاشة محمد بوقزاحة 2 198 17-03-17, 06:55 PM
آخر رد: أسامة السالمي

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم